Λόγω κορονοϊού αναβολή για το Φεστιβάλ Tribeca και το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Η Denise Gough και ο Sebastian Stan στο Monday και στον καναπέ που έγινε παρανάλωμα του πυρός για τις ανάγκες της ταινίας και με τη χρήση κάποιου ειδικού εφέ.

Το Φεστιβάλ της Tribeca δεν θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 26 Απριλίου 2020, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς η αναγνωρισμένη κινηματογραφική διοργάνωση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο αναβάλλεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Έτσι η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, με τίτλο «Monday», δεν θα κάνει τελικά την επίσημη πρεμιέρα της στο φημισμένο Φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη.
Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές: «Ιδρύσαμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca ως έναν τρόπο να θεραπεύσουμε την κοινότητά μας μετά τον όλεθρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ήμασταν αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τον φόβο και την ανησυχία μας με το να είμαστε μαζί. Είναι στο DNA μας να προχωράμε προς τα εμπρός, ενώ φροντίζουμε για την κοινότητά μας», δήλωσε η συνιδρύτρια του Φεστιβάλ, Τζέιν Ρόζενταλ.
«Λάβαμε όμως τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουμε το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca με βάση την ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο ότι οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 500 άτομα απαγορεύονται λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού».
Και η Τζέιν Ρόζενταλ συνεχίζει: «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια του κοινού, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους φίλους μας, τους κινηματογραφιστές και τους αφηγητές που προσβλέπουν στο Tribeca ως πλατφόρμα για να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό. Θα σας απαντήσουμε σύντομα για τα σχέδιά μας».
Προς το παρόν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca δεν έχουν ανακοινωθεί νέες ημερομηνίες διεξαγωγής.

 

***

 

Ο Ερμής και ο Δίας ποζάρουν στο φακό του catisart. Μαζί τους ο Θεόδωρος Φραγκογιός, η Ειρήνη Αϊβαλιώτου και φυσικά η Denise Gough με τον Sebastian Stan.

Θυμίζουμε ότι στην ταινία «Monday» πρωταγωνιστούν ο γνωστός μας από το παγκόσμιο μπλοκμπάστερ «Στρατιώτης του Χειμώνα» Σεμπάστιαν Σταν («Εγώ, η Τόνια», «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», «Εκδικητές») και η βραβευμένη με Λόρενς Ολίβιε, Ιρλανδή Ντενίζ Γκαφ («Colette», «Jimmy’s Hall»).

 

***

 

ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ “MONDAY”