Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας «Το Άλλο το Κανονικό», η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της ομάδας «Εν Δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο μέρος της τριλογίας είναι το «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα», ενώ το δεύτερο μέρος «Το Άλλο Σπίτι»
Η παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, είναι μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.
Τα «Ερωτευμένα Άλογα» από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το ΚΘΒΕ, καλπάζουν ξανά στη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Όλες οι δράσεις της ομάδας αναπτύσσονται όχι με βάση τη διαφορετικότητα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις εσωτερικές και εξωτερικές ανάγκες καθώς και τις προδιαθέσεις, κλίσεις και τα ενδιαφέροντα όλων ανεξαίρετα των μελών της ομάδας.
Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Εν Δυνάμει» είναι η Ελένη Δημοπούλου. Η έδρα της ομάδας είναι στη Θεσσαλονίκη.
Το κείμενο της παράστασης «Ερωτευμένα Άλογα» είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στο ζήτημα του έρωτα και της αναπηρίας και συντίθεται από επεξεργασμένα αποσπάσματα συνεντεύξεων και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας. Μεταξύ άλλων, ακούγεται και το κείμενο της Γιώτας Τεμπρίδου «Η Σύμβαση», ενώ υπάρχουν διάχυτες αναφορές σε εμβληματικές φράσεις σπουδαίων στοχαστών και λογοτεχνών για αυτό που ονομάζουμε έρωτα.
***
Μετά και την παρουσία τους στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, τον Ιούνιο του 2022, τα «Ερωτευμένα Άλογα» συνεχίζοντας το ταξίδι τους επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για 5 μόνο παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ στις 14, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και στις 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00.
Ταυτότητα παράστασης
«Ερωτευμένα Άλογα»
Σύλληψη – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Έρευνα – Συγγραφή κειμένου: Ελένη Ευθυμίου και Ομάδα «Εν δυνάμει»
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Συνεργάτης σκηνογράφος: Richard Anthony
Σχεδιασμός φωτισμών: Richard Anthony, Βαγγέλης Μαρούλης
Χορογραφία – διδασκαλία κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Βιτόρια Κωτσάλου
Οπτικό περιβάλλον – Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος
Διεύθυνση φωτογραφίας βίντεο: Ορέστης Ψωμόπουλος
Μουσική: Ελένη Ευθυμίου, Οδυσσέας Γκάλλιος
Σχεδιασμός ήχου – Ενορχήστρωση: Οδυσσέας Γκάλλιος
Μάσκα: Μάρθα Φωκά
Οργάνωση παραγωγής: Richard Anthony
Μετάφραση στα αγγλικά: Έλλη Μαρμαρά
Κατασκευή σκηνικών: Παναγιώτης Μακρής, Δημήτρης Κουρδής
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κοσμίδης, Γιώτα Κουϊτζόγλου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Σοφία Πατσινακίδου
Υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: Απόστολος Λιάπης
Επί σκηνής: Γιάννος Γαβαλάς, Μαρία Δαχλύθρα, Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή, Άννα Καλίντσεβα, Θεανώ Κόντα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Ηλίας Κουγιουμτζής, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Νίκος Κυπαρίσσης, Σοφία Κύρινα, Άγγελος Κωνσταντίνου, Λωξάνδρα Λούκας, Δημήτρης Λύρας, Πάνος Ματζίρης, Θεοχάρης Μπαϊρακταρίδης, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Σοφία Μπλέτσου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος, Θεανώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Πέτρου, Χάρις Σερδάρη, Χρήστος Σιούμης, Δανάη Τσορλίνη, Παναγιώτης Τσουρουπίδης, Μαρία-Ταρσή Χελά, Αλέξανδρος Χάτσιος.
Πιάνο Γιώργος Χωλόπουλος.
Στην παράσταση ακούγεται το κείμενο «Η σύμβαση» της Γιώτας Τεμπρίδου.
Στα βίντεο της παράστασης συμμετέχουν η Ρούλα Αλαβέρα και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
Περιλαμβάνονται σκηνές γυμνού. Υποχρεωτική η συνοδεία ενήλικα, για άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Η ομάδα «Εν Δυνάμει» ευχαριστεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τη συνεργασία και την υποστήριξη και την Hellexpo για την πολύτιμη βοήθειά της.
Δείτε το Trailer της παράστασης
8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ
Μονή Λαζαριστών
Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»
Παραστάσεις
Τετάρτη 14, Πέμπτη 15, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 στις 21:00
Κυριακή 18 στις 19:00
Διάρκεια παράστασης:
110’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό Εισιτήριο (θέσεις πλατείας): 13 ευρώ
Εκπτωτικό Εισιτήριο: Άνω των 65: 10 ευρώ
Εκπτωτικό Εισιτήριο: 8 ευρώ (θέσεις Α’ εξώστη, Φοιτητικό / Ανέργων)
Εκπτωτικό Εισιτήριο: Πολυτέκνων και Ατέλειες Ηθοποιών / Δραματικών σχολών 5 ευρώ
Ομαδικό Εισιτήριο: 8 ευρώ (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων).
Απαραίτητη η προαγορά των εισιτηρίων κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης Δευτέρα με Παρασκευή, πρωινές ώρες, στο τηλέφωνο 2315 200012.
Είσοδος ελεύθερη στα άτομα με αναπηρία και μια / ένας συνοδός αυτών.
Προπώληση
Κλικ ΕΔΩ
• Θέατρο Αυλαία – Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 με 15:00 | Τηλ.: 2310 230013
• Τηλεφωνική αγορά με κάρτα: 2107234567