24.3 C
Athens
Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Έκκληση ενίσχυσης της καμπάνιας για τη δίκη – καταδίκη της “Χρυσής Αυγής”

 

H δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί κρίσιμο κόμβο στη μάχη του αντιφασιστικού κινήματος για να να τερματιστεί η ναζιστική δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου στην Ελλάδα υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος. Η διεθνής διάσταση είναι σημαντική καθώς η ακροδεξιά στην Ευρώπη και παντού επιχειρεί να καθορίσει τις εξελίξεις με ατζέντα ανοιχτά ρατσιστική.

Η δίκη την 1η Ιουνίου 2018 φτάνει στις 243 συνεδριάσεις. Ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015. Η παρουσία των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και της πολιτικής αγωγής έχει αναδείξει με αδιάσειστα στοιχεία τις ευθύνες της κεντρικής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των δολοφονικών επιθέσεων, κατά του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μεταναστών, αγωνιστών των κινημάτων στις γειτονιές, στεκιών και κινήσεων αλληλεγγύης. Η ιεραρχική στρατιωτική δομή της Χρυσής Αυγής, η υποταγή των μελών στην “αρχή του αρχηγού” υποδεικνύουν δράση ναζιστικού τύπου στα πρότυπα του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Χίτλερ.

Βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης των αναγνωστέων εγγράφων της δικογραφίας με την παρουσίαση εγγράφων και υλικού από SMS και βίντεο, υλικό που βρίσκονταν στους σκληρούς δίσκους των γραφείων της Χρυσής Αυγής, τα κινητά των στελεχών της. Πρόσθεσαν ατράνταχτες μαρτυρίες για τους ενόχους των δολοφονικών επιθέσεων και το πόσο ψηλά βρίσκονται στην ιεραρχία.

Ακολουθεί η φάση των αναγνωστέων εγγράφων που θα προσκομίσουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής και οι δικηγόροι της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια θα εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι απολογίες του Μιχαλολιάκου και των άλλων 67 κατηγορούμενων. Οι καταιγιστικές αποδείξεις που έχουν ήδη καταγραφεί στα πρακτικά έχει μειώσει τα περιθώρια για ελιγμούς. Τα όσα στήριξαν ότι η δίκη είναι “σκευωρία” έχουν καταπέσει πλήρως.

Η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής έχει τεράστια σημασία για να φτάσουμε επιτέλους στην καταδίκη των νεοναζί. Η απόφαση έχει να αναμετρηθεί λοιπόν με τα συντριπτικά στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή του το δικαστήριο αλλά και με την πολύχρονη ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή από τον κρατικό μηχανισμό σε πολλά επίπεδα. Με την αποφασιστική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στις πόλεις και τις γειτονιές, τη διεθνή αλληλεγγύη και κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε συνθήκες απομόνωσης των νεοναζί στη φάση ολοκλήρωσης της δίκης.

Την τελευταία περίοδο υπήρξε μια σειρά επιθέσεων, στη Θεσσαλονίκη σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, στον Ασπρόπυργο, σε βάρος μεταναστών εργατών γης στη Λέσβο κατά προσφύγων, στην Αθήνα κατά αγωνιστών των κινημάτων και κοινωνικών χώρων, μελών της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και κοινοτήτων μεταναστών. Στο στόχαστρο βρέθηκαν και δύο γυναίκες δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Ελευθερία Τομπατζόγλου και η Ευγενία Κουνιάκη.

Οι κινητοποιήσεις στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον επόμενο Σεπτέμβριο αποτελούν ορόσημο για την κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης με αίτημα να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία των νεοναζί στη Μεσογείων και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι.

Η προσπάθεια με την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι ξεκινημένη από το 2013 με τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να τη στηρίξουμε αποφασιστικά με συμμετοχή στις δράσεις αλλά και με γενναία οικονομική ενίσχυση.

Σας καλούμε να ενισχύσετε την καμπάνια καταθέτοντας την ενίσχυσή σας στην ΚΕΕΡΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA

  • Εικόνα: Πικάσο

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
703ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art