Cat Is Art

Εκδήλωση – συζήτηση για το «Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 μετά την παράσταση «Γράμμα Αγάπης» και με αφορμή αυτή, θα ακολουθήσει ομιλία του Μάκη Καβουριάρη. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα και το κοινό.

Ο Μάκης Καβουριάρης γεννήθηκε στην Ικαρία, τελείωσε το γυμνάσιο στην Αίγυπτο, τις πανεπιστημιακές του σπουδές στην Αθήνα και τις μεταπτυχιακές του στο Παρίσι, όπου δίδαξε, από το 1969 έως το 2003, στο Τμήμα των Οικονομικών Επιστημών και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού (Vincennes-Saint Denis), με μαθήματα για την οικovoμική ιστoρία, τηv αvάπτυξη, τηv κρίση, τη μεταvάστευση, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Πανεπιστημιακών Δυτικής Ευρώπης.
Το 1981 συμμετείχε στη σύνταξη της πρώτης μελέτης για τη φτώχεια στην Ελλάδα και με την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε, ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, μέλος της επιτροπής για την προετοιμασία του 2ου Προγράμματος για τη φτώχεια στα κράτη – μέλη (1983-1985). Πάντα με την ιδιότητα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα διετέλεσε μέλος του δικτύου για τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας (1983-1996).

Το έργο

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στην προβληματική σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ανεξίτηλο τρόπο, καθορίζοντας την υπόλοιπη ζωή του. Οι μνήμες των επώδυνων παιδικών χρόνων του, ξυπνούν και γίνονται αφορμή ο συγγραφέας να κάνει μια κατάθεση ψυχής. Όπως γράφει ο ίδιος, «το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή».

***

Ο Fernando Arrabal γεννήθηκε το 1932 στη Melilla του Ισπανικού Μαρόκου. Από το 1956 ζει μόνιμα στη Γαλλία και γράφει στη γαλλική γλώσσα. Έχει γράψει περί τα 100 θεατρικά έργα, έχει συμμετάσχει σε 800 ποιητικές συλλογές, είναι σκηνοθέτης και ζωγράφος και με διαρκή ενεργή αντιφασιστική δράση.
Το έργο γράφτηκε το 1999 και έχουμε τη χαρά να το παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση του Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικού και μεταφραστή θεάτρου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύει η Χάρις Συμεωνίδου
Φωνή γιου: Γιάννης Κωσταράς
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σακουλάς

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κυριακή στις 18:30
Δευτέρα στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 €
Άνεργοι/Φοιτητές/ΑμΕΑ/Άνω των 65: 10 €

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη
http://www.dieleusis.gr/
fb: Πολυχώρος διέλευσις
Τηλ.: 210 86 13 739
e-mail: info@dieleusis.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

  • Διαβάστε επίσης:

 

 

«Διέλευσις». Πολυσυλλεκτικό θεατρικό πρόγραμμα για το 2019 – 2020

 

Κυκλοφορούν τα “Κλωντέλ και Κάφκα” και “Γράμμα αγάπης” του Φερνάντο Αρραμπάλ

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΕκδήλωση – συζήτηση για το «Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal

Related Posts