29.3 C
Athens
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Οινούσσες: Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο 3ο Συμπόσιο Τεχνών «Αρμονίας μείζονος»

O Δήμος Οινουσσών προσπαθεί πάντα να πετύχει τον στόχο του ώστε να αναδείξει το μικρό ακριτικό νησί σε αειφόρο κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στην προσπάθεια αυτή συνεργάζεται με το «Θέατρο NOŪS creative_space» και με τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών», τον παλαιότερο κοινωνικό και πολιτιστικό φορέα του νησιού.
Όλοι μαζί διοργανώνουν το 3ο Συμπόσιο Τεχνών [Αρμονίας μείζονος], με θέμα: «Επίδραση της 7ης Τέχνης στα όρια των εκφραστικών δυνατοτήτων, την τέχνη, τη ζωή και τον άνθρωπο».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 30 Ιουλίου 2024.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές σε ανοιχτή πρόσκληση [Open Call] στο εγχείρημα αυτό θα δοκιμάσουν να προσεγγίσουν τον κινηματογράφο, αναζητώντας τις ρίζες του στα βάθη της τεχνολογικής επανάστασης και στην ανάγκη του ανθρώπου να προσαρμοστεί, να εκφραστεί και να ερμηνεύσει τον κόσμο γύρω του, μέσω του φακού.

Επισημαίνουν επίσης ότι θα πειραματιστούν με την «κινούμενη εικόνα» που καθιστά τον κινηματογράφο ένα κατεξοχήν «λαϊκό» μέσο έκφρασης επιχειρώντας να βρουν τη χαμένη «ελευθερία έκφρασης» εκείνη, που όταν στριμώχνεται στα περιορισμένα πλαίσια των παραδοσιακών τεχνών αποτυγχάνει τελικά να εκφράσει το «ανέκφραστο».
Αγκυροβόλιο σε αυτό το ταξίδι, το ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, οι ακριτικές, ανόθευτες Οινούσσες και οδηγός των διοργανωτών η 7η τέχνη.

Οι Εισηγητές:

-Βασίλης Θωμόπουλος – σκηνοθέτης
-Γεράσιμος Γεννατάς – ηθοποιός
-Γρηγόρης Καραντινάκης – σκηνοθέτης
-Αλέξανδρος Λαγκαδινός- σκηνοθέτης
-Αλέξανδρος Μποσινάκος – μουσικός

Συντονίζουν οι:
για τον Δήμο Οινουσσών:

-Ευγενία Χαλκιά – αντιδήμαρχος πολιτισμού
-Για το Θέατρο NOŪS creative_space:
*Στέισυ Λεονδή- ηθοποιός
*Βασίλης Τριανταφύλλου – ηθοποιός

Τα εργαστήρια του Συμποσίου θα είναι καθημερινά πρωί και απόγευμα.
Το κάθε εργαστήριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενισχύσει και να προκαλέσει την ευαίσθητη και φαντασιακή δημιουργία των ομάδων που θα δημιουργηθούν και να καλλιεργήσει τη δυνατότητα για μία πολυσχιδή εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ικανοποιητικό χρόνο αναψυχής ώστε να διατεθεί στην ανακάλυψη της τοπολογικής και μορφολογικής ομορφιάς του νησιού.

Στο φετινό συμπόσιο θα λειτουργήσει ομάδα εθελοντών που θα απαρτίζεται από 7 συμμετέχοντες στα προηγούμενα δύο συμπόσια, «Λύτρον ψυχής» και «Μίμησις πράξεως».
Φέτος η τοπική κοινωνία, θα εμπλακεί με προβολές στο θερινό σινεμά, συμμετοχή στα open classes και απολαμβάνοντας μια συναυλία από τους συμμετέχοντες με τραγούδια που έντυσαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

3ο Συμπόσιο Τεχνών για την επίδραση της 7ης Τέχνης στον άνθρωπο

Από 25 Ιουλίου 2024 έως και 30 Ιουλίου 2024
Στις Οινούσσες
Κόστος συμμετοχής: 330 ευρώ
Περιλαμβάνει: Τα σεμινάρια, Μεταφορικά μετ’ επιστροφής από Πειραιά- Οινούσσες (αναχώρηση από Πειραιά 24/7), Διαμονή και Διατροφή (Πρωινό και Μεσημεριανό).

Δικαίωμα συμμετοχής

Όσοι έχουν ενδιαφέρον και αγάπη για τις τέχνες είναι ευπρόσδεκτοι – μπορεί να είναι ηθοποιοί, εικαστικοί, ή/και καλλιτέχνες από τον χώρο της περφόρμανς. Θεατρολόγοι που θέλουν να πειραματιστούν στη θεατρική πράξη καθώς και φοιτητές. Η επιλογή θα γίνει από τη συντονιστική ομάδα. Όσοι γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανό πρέπει να το αναφέρουν στην αίτησή τους.
Είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες να είναι πρόθυμοι να παίξουν και να πειραματιστούν με κείμενα, τραγούδια και άλλα και να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα σεμιναρίων με συνέπεια και εργατικότητα.
Απαραίτητα: Άνετα ρούχα, καπέλο και αντηλιακή προστασία.

Διαδικασία Συμμετοχής:
H αίτηση συμμετοχής αποστέλλεται στο email

[email protected]

Στο θέμα να αναγράφεται:
ASO2024
Ονοματεπώνυμο.

Στο σώμα του κείμενου του email πρέπει να αναγραφεί σε ένα κείμενο 200 – 400 λέξεων «γιατί σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο συμπόσιο και από που πληροφορηθήκατε για αυτό».
Επισυναπτόμενο να βρίσκεται και σύντομο βιογραφικό.

Τέλος στο email της αίτησης συμμετοχής να υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας.

Αποστολή αιτήσεων έως την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024
Περισσότερες πληροφορίες στο 693 808 3662
Social Media:
@artsymposiumoinousses

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -