Cat Is Art

Με τον Δαυίδ Ναχμία «Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη» στη Θεσσαλονίκη

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

O Δαυίδ Ναχμίας παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την πιο αγαπημένη παράσταση παλιών ελληνικών τραγουδιών «Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη».

Ένα ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο ελληνικό γαλαξία, όπου οι άνθρωποι τραγούδαγαν μέσα απ’ την ψυχή τους για τον έρωτα και την αγάπη, για τους καημούς και τις πίκρες τους.

Σουγιούλ, Γιαννίδης, Σακελλάριος, Βέμπο, Δανάη, Μαίρη Λω, Στέλλα Γκρέκα, Χαιρόπουλος, Τραϊφόρος, Πολυμέρης, Μαρούδας τραγουδούσαν για τον κόσμο που άλλαζε… για δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες… για το πόσο λυπούνται τα χρόνια που πήγαν χαμένα… για το παρηγορητικό κρασάκι… για την ερωτική απόγνωση – ας ερχόσουν για λίγο κι ας χανόσουν μετά…

 

Το ιστορικό θέατρο “Αριστοτέλειον”.

 

Η Θεσσαλονίκη υποδεχόταν τότε με ανοιχτή αγκαλιά κάθε έναν απ’ τους καλλιτέχνες εκείνου του καιρού ξεχωριστά.

Στις 12 Ιουνίου του 2019 όμως, τους υποδέχεται όλους μαζί σε μία και μοναδική παράσταση, που κανείς ποτέ δεν θα ξεχάσει στον ίδιο χώρο που τους φιλοξενούσε τότε: Το «Αριστοτέλειον» θέατρο.

 

Ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα.

 

 

Δύο μοναδικοί ερμηνευτές, ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης της εποχής. Κοντά τους η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Σαμαρά στο ρετρό ντεμπούτο της.

 

Ο μαέστρος – εξπέρ του είδους, Δαυίδ Ναχμίας, σημειώνει για την παράσταση: «Απ’ τον πρωτοπόρο Αττίκ τον ειρηνοποιό με το πρώτο τραγούδι του (1901), στον καλόκαρδο Νίκο Γούναρη, που έκλεισε τη βαριά πόρτα φεύγοντας (1965).

Ένα μεσοδιάστημα απαράμιλλης ευδαιμονίας, αλλά και ερωτικών καημών αποτυπώθηκε σε χιλιάδες υπέροχα τρίλεπτα τραγουδάκια. Αυτά τα τραγούδια, είναι ένα ψυχικό παράθυρο με θέα τις ερωτικές περιπέτειες μιας παντοτινής νεότητας.

Μια γιορτή χαράς και συγκίνησης που μόνο αρχή γνώρισε, μια ξενάγηση στο εσωτερικό τοπίο των αγνών προγόνων μας.
Ο εικοστός αιώνας υπήρξε συντριπτικός. Συνέτριψε τις καρδιές και την αθωότητα των ανθρώπων και τους δίδαξε με κόπο την κακότητα. Ατέλειωτο ζωντανό σενάριο και στην κορφή η ψευδαίσθηση της τεχνολογίας, που λίγο ακόμα και θα μας έκανε υπεράνθρωπους πριν καλά καλά γίνουμε άνθρωποι. Οι υδρατμοί των ψυχών που ξεχειλίζουν, μετασχηματίστηκαν σε τέχνη… πίνακες ζωγραφικής, ποιήματα, λογοτεχνία και τραγούδια… ατέλειωτα τραγούδια».

 

***

 

 

Η Χριστίνα Σαμαρά κάνει το ντεμπούτο της…

 

***

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Αριστοτέλειον
Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019
Ώρα 9 μ.μ.

Δαυίδ Ναχμίας
«Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη»

Τραγουδούν: Θάνος Πολύδωρας, Εβελίνα Νικόλιζα, Χριστίνα Σαμαρά

Επιμέλεια προγράμματος: Δαυίδ Ναχμίας
Οργάνωση παραγωγής: Αργύρης Ναστόπουλος
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Διοργάνωση: Celestial Arts & Entertainment Productions

 

***

 

Τιμές εισιτηρίων

A’ Ζώνη: 15 ευρώ, B’ Zώνη: 13 ευρώ, Εξώστης: 10 ευρώ και φοιτητικό/ανεργίας: 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων
Στο ταμείο του θεάτρου «Αριστοτέλειον»
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262051

 

***

 

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςΜε τον Δαυίδ Ναχμία «Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη» στη Θεσσαλονίκη

Related Posts