Χριστουγεννιάτικο Banana Bread

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταφέρετε μια αφράτη και υγρή σύσταση στα κέικ. Το τέλειο μυστικό για να διατηρείτε την υγρή υφή στα κέικ σας είναι οι μπανάνες! Με αυτό το χριστουγεννιάτικο Banana Bread από την Chiquita, θα έχετε την τέλεια υγρή και αφράτη υφή. Όλα τα συστατικά είναι απόλυτα ισορροπημένα για να εγγυηθούν ένα χριστουγεννιάτικο κέικ με εξαιρετική, υγρή υφή, που δεν θα απογοητεύσει τους καλεσμένους σας. Από όλες τις συνταγές που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, αυτό είναι το banana bread με την πιο υγρή και αφράτη υφή!

Υλικά

4 Μπανάνες Chiquita
187 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά (θερμοκρασία δωματίου)
240 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερι χωρίς ζάχαρη για γαρνιτούρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα
1 Πρέζα αλάτι
100 ml κρέμα μαγειρικής
175 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.

Σε ένα μπολ, ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τρεις μπανάνες Chiquita με ένα πιρούνι. Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά και μετά το γιαούρτι και το λιωμένο λάδι καρύδας.

Χτυπάμε με το σύρμα το σιρόπι σφενδάμου, τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, την οποία έχουμε ανακατέψει με ξίδι, τζίντζερ και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι ίσα για να αναμειχθεί, και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα 1/2 κούπα κράνμπερι.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη/βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για 50 έως 60 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα το τρυπήσουμε στο κέντρο να βγει καθαρή. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Προετοιμασία σoς: βράζουμε την κρέμα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε ψιλοκομμένα κομμάτια σοκολάτας. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σoς (δεν την αφήνουμε να βράσει).

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες την τελευταία μπανάνα Chiquita.

Ρίχνουμε τη ζεστή σος σοκολάτας πάνω από το κέικ λίγο πριν από το σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κράνμπερι και τις φέτες μπανάνας Chiquita.

*Τα συστατικά είναι για 12 μερίδες

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες 320
Λιπαρά 6,5 γρ.
Κορεσμένα 3,6g
Υδατάνθρακες 58,8 γρ.
Σάκχαρα 44,4 γρ.
Φυτικές ίνες 1,8 γρ.

  • Πηγή: Chiquita