Οι «Κάρτες της Αγάπης μας» από το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Στήριξης Παιδιού

Οι «Κάρτες της Αγάπης μας» ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με χορηγό τα ΕΛΤΑ για να ζεστάνουν τις καρδιές του προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της χώρας μας, που δοκιμάζονται.
Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Στήριξης Παιδιού έχει φέτος τον παραπάνω στόχο: Χαρίζει, ανταποδίδει, φροντίζει και γίνεται πιο δυνατό κάθε μέρα στο «Κέντρο» μαζί με τους μαθητές του, τους εθελοντές και τους δωρητές του.
Το «Χατζηπατέρειο» ευχαριστεί όλους εκείνους που είναι «το χρώμα στους μαρκαδόρους και η φαντασία στο μυαλό όλων όσοι ζουν και δημιουργούν στο «Κέντρο». Μάλιστα όπως τονίζουν όλοι: «Δεν βάζουμε όρια σε όσα μπορούν να πετύχουν τα παιδιά μας».

 

***

 

Οι μικροί μαθητές στο «Χατζηπατέρειο» δημιούργησαν φέτος κάρτες για τους μεγάλους ήρωες της εποχής μας.
Με την ελπίδα να δουν χαμόγελα ακόμα και κάτω από τις μάσκες, γεμίζουν τα νοσοκομεία με αυτές τις «κάρτες αγάπης».
Μια κάρτα, μια αγκαλιά, μια συντροφιά για όλους όσους αγωνίζονται….
Και μια ερώτηση: Ποια είναι η αγαπημένη κάρτα σας;
Το αμέσως επόμενο βήμα ανήκει σε μας και σε σας…

 

***

 

 

 

Το «Χατζηπατέρειο» παρέχει υπηρεσίες ειδικών θεραπειών, εκπαίδευσης και αποκατάστασης σε 80 παιδιά με κινητική ή νοητική αναπηρία έως 12 ετών.
Το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας ίδρυσε το 1973 το Κ.Α.Σ.Π. (Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών) με σκοπό την ανάπτυξη εξειδικευμένων θεραπευτικών και αποκαταστασιακών παρεμβάσεων στην Ελλάδα για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Το 1985, χάρη στη δωρεά της οικογένειας Ι. Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες, σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Στήριξης Παιδιού.

Στο «Χατζηπατέρειο» οι υπηρεσίες του Κέντρου ξεκινούν από την πρώιμη παρέμβαση, με ειδικό πρόγραμμα εξωτερικών ειδικών θεραπειών ή ημερήσιο πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης, και εκτείνονται έως εξατομικευμένα προγράμματα Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και Ειδικού Παιδαγωγικού για παιδιά σχολικής ηλικίας.
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

Το «Χατζηπατέρειο» είναι ειδικώς αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας φροντίδας, καταχωρισμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και μέλος του Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας.
Λειτουργεί Τράπεζα Τροφίμων και δανειστική Τράπεζα Ειδικών Βοηθημάτων για οικογένειες παιδιών με αναπηρία.

 

***

 

Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο του «Κέντρου» οικονομικά, υλικά και ηθικά. Αν χρειάζεστε υποστήριξη, μπορείτε να ζητήσετε ραντεβού αξιολόγησης.
Καλέστε για πληροφορίες στο 210-282.56.22 (ώρες 08:00 – 15:00).

Λογαριασμός Δωρεών:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
133/480026-53
ΙΒΑΝ: GR02 0110 1330 0000 1334 8002 653

 

 

***

 

ΕΔΩ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/kasp1973/

 

***

 

Το «Χατζηπατέρειο» και μια εικόνα από τη δράση του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»