18.8 C
Athens
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Carrot Cake με ανανά και ινδοκάρυδο

Μια πολύ πρωτότυπη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
4 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
μισό κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουταλάκια baking powder
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
5 φέτες ανανά κονσέρβας (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

Για το γλάσο:
1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια
μισό βούτυρο ανάλατο
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
μισό φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κέικ καρότου:

Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αβγά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φακελάκι βανίλια, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη, μισό κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη, 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ, 3 κουταλάκια baking powder, 3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τελευταία προσθέτουμε 2½ φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα καρότα, 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο, 5 φέτες ανανά κονσέρβας (κομμένες σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC για 45 λεπτά περίπου.

Για το γλάσο:
Βάζουμε 1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια, μισό βούτυρο ανάλατο, 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη, μισό φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει κρέμα. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -