Από την Αμοργό: Συνταγή για νηστίσιμους μαραθοκεφτέδες

Η συνταγή για τους νηστίσιμους μαραθοκεφτέδες, ένα απλό αλλά θεσπέσιο έδεσμα των Κυκλάδων, έρχεται από το Ambrosia Gallery Restaurant και την κα Ειρήνη Γιαννακοπούλου, διευθύντρια του Aegialis Hotel & Spa.

Βάλτε 6 κουταλιές αλεύρι σε ένα μπολ, αλάτι και πιπέρι, 2 κουταλιές ούζο ή ρακί, 1/2 κουταλάκι μπέικιν και περίπου 1 & 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψετε με σύρμα, να γίνει ένας μέτριος χυλός, μετά ρίξτε μέσα 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο και 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατέψετε.
Τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνοντας το μείγμα με μεγάλο κουτάλι, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν δεν έχετε μάραθο σπίτι, χρησιμοποιήστε άνηθο!

 

 

Αν προσθέσετε 2 αβγά, λίγο γάλα και τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί στο μείγμα, τότε γίνεται το «σφουγγάτο», μια εύκολη αμοργιανή συνταγή, που την παρασκεύαζαν οι Αμοργιανοί με υλικά δικής τους παραγωγής!

Καλή επιτυχία!

  • Το Ambrosia Gallery Restaurant βρίσκεται στο ξενοδοχείο Amorgos Aegialis Hotel & Spa, στην Αμοργό.