«Η πάντα νεανική Άννα μας, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι». Άλλη μια δυσάρεστη είδηση από τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος πρόσθεσε: «Αννούλα μου γλυκιά πέταξες κι εσύ στον ουρανό! Βαθειά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο».
Και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ συνέχισε: «Νέα απώλεια. Έφυγε η σπουδαία ηθοποιός και φίλη Άννα Πολυτίμου, μοναδική ερμηνεύτρια κλασσικών ρόλων. Η απόλυτη ραψωδός των Ομηρείων επών που τα απήγγειλε από μνήμης. Σπουδαία δασκάλα ηθοποιών, σύζυγος του επίσης σπουδαίου δασκάλου Νίκου Παπακωνσταντινου και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντινου. Ή Άννα ήταν από τις τελευταίες επιζώσες συμμαθήτριές της Αλίκης Βουγιουκλακη. Η γλυκιά μου Άννα που στην αρχή της καριέρας μου βρεθήκαμε συνοδοιπόροι και συνιδρυτές του αλησμόνητου «Ασκητικού Θεάτρου» με τις σπουδαίες παραστάσεις και τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια κι από όλους εμάς καλό κατευόδιο»…
***
Η Άννα Πολυτίμου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών ύστερα από πρόταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ήταν φίλος του πατέρα της. Αργότερα σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Πέλος Κατσέλης, ο Δημήτρης Ροντήρης κι ο Σπύρος Μελάς. Αποφοίτησε το 1955. Συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του ελεύθερου θεάτρου, όπως ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κ.α. Συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικά θέατρα κι ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Επί εννιά χρόνια συνεργαζόταν με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου.
Μαζί με τον ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου σύζυγό της Νίκο Παπακωνσταντίνου ίδρυσαν το «Θέατρο Σέττας» στην Εύβοια, που είναι μικρογραφία της Επιδαύρου. Από το 1994, μαζί με τον γιο της Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και τη Ματίνα Παπαγεωργίου δημιούργησαν το θίασο «Κασταλία» που παρουσιάζει αρχαίο δράμα και φεστιβαλικές εκδηλώσεις.
***
Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει η Άννα Πολυτίμου: Στο camping… (1989), Όσα μου κρύβεις (2013), Αθώος ή ένοχος (1989), Η παρέλαση (1989), Οι δύο ορφανές (1991), Τα χαμένα γράμματα (1997), Το γελοίον του πράγματος: Σκυλίσιες αρετές, ανθρώπινα βίτσια (1995), Το φάντασμα (1990).
Πήρε μέρος στις ταινίες: Αθώος ή ένοχος; (1989), Το καναρινί ποδήλατο (1999), Το φτερό της μύγας (1995).
Τηλεταινίες: Ένοχες σχέσεις (1993).
Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις: Η επέτειος (1983), Ο πρωτευουσιάνος (1986).
Θέατρο: Πρόσκλησις στον πύργο (1955). Το 1954 είχε πάρει μέρος στο έργο “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” του Σπύρου Μελά, στο Εθνικό Θέατρο.