29.4 C
Athens
Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ και 6o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa (http://amorgos-aegialis.com/el/) διοργανώνουν για 13η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης και Προστασίας της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει στο Συνέδριο.

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «Αμοργός: Μονοπάτια από το Παρελθόν στο Μέλλον. Κοινωνικοοικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές», με επιμέρους θέματα:
• Τα τοπικά προϊόντα της Αμοργού
• Δίκτυο Πεζοπορίας Αμοργού: τα οφέλη της πιο οικονομικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού
• Ίδρυμα Βελανιδιά: Εμπνεόμενοι από το παρελθόν, δημιουργούμε προοπτικές για την προστασία και αναβάθμιση του οικοσυστήματος του νησιού
• Τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες
• Η διάδοση της Ελληνικής Λαογραφίας
• Ξερολιθιές: Παραδοσιακά δομικά στοιχεία του νησιωτικού τοπίου
• Natura 2000 – Αειφόρος διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών
• Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2015, θα πραγματοποιηθεί το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2015 στην Αιγιάλη της Αμοργού.

Το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση διοργανωμένη από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa. Με καθημερινές προβολές, το φεστιβάλ διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.
Δημιουργήθηκε το 2010 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων – Αιγιάλης με την ευκαιρία του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων. Κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών. Οι τουριστικές ταινίες αποτελούν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σημαντικά θέματα και να προβληθεί ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός πλούτος της κάθε περιοχής.

Το Φεστιβάλ στοχεύει:
• Να συμβάλει στην ανάπτυξη του εγχώριου (πιο συγκεκριμένα στην Αμοργό και τις Κυκλάδες) και ξένου τουρισμού.
• Να διαδώσει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών στον τουρισμό έχοντας υπ’ όψιν την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.
• Να ενθαρρύνει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και να αναπτύξει πνεύμα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

Κριτική Επιτροπή και Βραβεία

Οι τρεις ταινίες που θα βραβευτούν επιλέγονται από την κριτική επιτροπή με βάση την ποιότητα και την πρωτοτυπία.
Η επιτροπή αποτελείται από 5 μέλη από διαφορετικές χώρες.
Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής παρακολουθεί τις ταινίες και βαθμολογεί καθεμία από το 1 μέχρι το 5 στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:
• Θέμα και Σενάριο
• Φωτογραφία
• Μουσικό θέμα

Aegialis Hotel & Spa

Η κριτική επιτροπή ανακοινώνει το τελικό αποτέλεσμα έχοντας συγκεντρώσει τις ατομικές ψήφους των μελών που την απαρτίζουν.

Θα απονεμηθούν Διπλώματα Συμμετοχής σε όλες τις ταινίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Οι νικητές του 6ου Δειθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού θα λάβουν ένα ειδικό Δίπλωμα Βράβευσης, καθώς και ένα βραβείο, δημιουργία και προσφορά του γλύπτη και συντηρητή κυκλαδικού μαρμάρου Νίκου Καρπούζη.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -