Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την τέταρτη πράξη του «Γλάρου» του Άντον Τσέχωφ και παρουσιάζεται στο νέο θεατρικό χώρο της πόλης, στο «Ρεκτιφιέ».
Στο χώρο αυτό η ομάδα έχει στόχο να δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας μεικτών παραστατικών τεχνών, να γίνουν πειραματισμοί, συνέργειες, να φιλοξενήσουν και να συνεργαστούν με διαφορετικές ομάδες, να υπάρξουν καλλιτεχνικές συνομιλίες. Βρίσκονται σε μια διαρκή δημιουργική αναζήτηση, όπως αποτυπώνεται και σε αυτή την παράσταση του «Γλάρου».
Το έργο
Ένας θίασος, κάπου στην Αθήνα, την άνοιξη του 2024, ετοιμάζεται να ανεβάσει τον «Γλάρο», το πιο διάσημο έργο του Άντον Τσέχωφ. Αποτελείται από τέσσερις πράξεις και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του συγγραφέα.
Πρόκειται για ένα δράμα που διαδραματίζεται στη ρωσική ύπαιθρο στα τέλη του 19ου αιώνα.
Σε αυτό, οι χαρακτήρες επιχειρούν την αναζήτηση της αγάπης, της επιτυχίας, της φήμης, της αυτοπραγμάτωσης.
Οι ήρωες δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και ποθούν κάτι άλλο, που πιστεύουν ότι θα τους δώσει την ευτυχία που επιθυμούν. Εκφράζουν τις εσωτερικές τους συγκρούσεις και παίρνουν αποφάσεις που σημαδεύουν το πεπρωμένο τους.
Είναι σοκαριστική η στασιμότητα μέσα στο χρόνο, όπως και οι εμμονές, η αδυναμία να αντιμετωπίσει κάποιος την πραγματικότητά του.
Ταυτότητα της παράστασης
«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω»
Σκηνοθεσία / δραματουργική επεξεργασία: Φένια Προβελεγγίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Καλογιάννη
Σκηνογράφος: Στέφανος Λώλος
Ενδυματολόγος: Κρίστελ Καπερώνη
Σχεδιασμός φωτισμού/ τεχνικός φωτισμού: Νίκος Νίκου
Αφίσα/trailer παράστασης: Θάνος Κερμίτσης
Παραγωγή: Fabrica Athens
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Τάσος Δέδες, Κρίστελ Καπερώνη, Δήμητρα Μάζη, Δημήτρης Μπούρας, Ουσίκ Χανικιάν
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:15
Για λίγες παραστάσεις
Προπώληση
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”
«Ρεκτιφιέ»
Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 119
Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 698 187 1669
Το Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών «Ρεκτιφιέ» βρίσκεται στην καρδιά του Βοτανικού. Υπάρχει πλαϊνή πόρτα για πρόσβαση με αμαξίδιο, καθώς και τουαλέτα ΑΜΕΑ στον χώρο.