12.2 C
Athens
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

«Έρχονται» χώροι φιλοξενίας για τις αδέσποτες γατούλες στον Δήμο της Αθήνας

Οργανωμένη προσπάθεια για τη μείωση των αδέσποτων γατιών, καταβάλλει η «Αστική Πανίδα» του Δήμου Αθηναίων. Έχει ήδη στειρώσει περισσότερες από 6.500 αδέσποτες γατούλες.
Ήδη με στραμμένο το βλέμμα στα αδεσποτάκια και με αμείωτο ζήλο, το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου προσπαθεί να κάνει, όσο γίνεται, πιο αξιοπρεπή τη ζωή τους.

Από τις 15 Σεπτέμβριου, το Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων, άνοιξε τις πόρτες του και δέχεται όλα τα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια. Όπως επίσης, και τα κατοικίδια ζωάκια των δημοτών που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, όπως ορίζονται από τον σχετικό νόμο (ΑΜΕΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, δημότες με χαμηλά εισοδήματα).

Στο κτηνιατρείο γίνονται δωρεάν στειρώσεις, εμβόλια, ηλεκτρονική σήμανση και αποπαρασίτωση, όπως επίσης προσφέρονται στα ζωάκια Πρώτες Βοήθειες και πραγματοποιούνται μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είναι για παράδειγμα η επέμβαση εξόρυξης οφθαλμού. Στο άμεσο μέλλον, οι δημότες θα μπορούν να πηγαίνουν τα ζωάκια τους για υπέρηχο, αλλά και για ακτινογραφίες.

Το κτηνιατρείο βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων και Τρικάλων, στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Άλσος Χωροφυλακής. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα.

Για έκτακτα περιστατικά, οι δημότες μπορούν να καλούν στο 1595.

Ο αριθμός τηλεφώνου του δημοτικού κτηνιατρείου είναι: 210 748 3967

Επειδή όταν καλείτε οι γραμμές μπορεί να είναι κατειλημμένες καλό είναι να έχετε επιμονή και υπομονή…

Από την ημέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου έχουν αντιμετωπιστεί δεκάδες περιστατικά και έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων γατιών.

Στόχος είναι, στις αρχές του 2024, όλες οι Υπηρεσίες της Αστικής Πανίδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Κτηνιατρείο, να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και τις εφτά ημέρες της εβδομάδας.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει να γίνονται οργανωμένες στειρώσεις γατιών. Στειρώνονται ολόκληρες «αποικίες» γιατί μόνον έτσι σε βάθος χρόνου, θα ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

«Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από τους φροντιστές 108 αποικίες γατών, όπου συνυπάρχουν 1.392 γάτες. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων έχει περιθάλψει και στειρώσει περισσότερες από 6.500 αδέσποτες γάτες», επισημαίνει η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Όσοι φροντίζουν σύνολο γατιών που συνυπάρχουν σε ορισμένο χώρο, εντός του Δήμου Αθηναίων, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Αστικής Πανίδας

www.animalscityofathens.gr

όπου υπάρχει ο σύνδεσμος

www.orm.jotform.com

έτσι ώστε να γίνει η καταγραφή τους.

«Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να γίνει η χαρτογράφηση των αποικιών γατών, ώστε να σχεδιαστούν σωστά οι στειρώσεις. Παράλληλα, θα γνωρίζουμε τα στοιχεία των φροντιστών, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί τους στην περίπτωση που χρειαστούμε ή προκύψει κάτι», διευκρινίζει η κα Αβραμίδου και συμπληρώνει: «Το νέο μας πρόγραμμα προβλέπει και τη δημιουργία δύο χώρων (γατόνες), όπου θα φιλοξενούνται γάτες, οι οποίες δεν μπορούν να επιστρέψουν στον δρόμο. Τυφλές, μικρά γατάκια, τρίποδα, οποιαδήποτε γάτα αδυνατεί να επιβιώσει στον δρόμο».

Οι χώροι αυτοί, που θα φιλοξενούν αυτά τα πλάσματα, έχουν ήδη βρεθεί. Ο πρώτος χώρος βρίσκεται κοντά στο δημοτικό κτηνιατρείο και ο δεύτερος στον περίβολο του Γηροκομείου Αθηνών.

«Το δημοτικό κτηνιατρείο το ζητούσαν οι ζωόφιλοι δημότες εδώ και δεκαετίες. Τελικά, το φτιάξαμε εμείς. Λειτουργεί ομαλά και εξυπηρετεί πολλά περιστατικά. Στόχος μας είναι μέρα με τη μέρα να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στα ζώα του δήμου μας».

Πηγή: In.Gr. / Τζούλη Τούντα

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -