Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα για τη θεατρική περίοδο 2026-2027 και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι θεάτρου, μουσικής και ψυχαγωγίας μέσα στα ιστορικά της βαγόνια.
Νέες παραγωγές, αγαπημένες παραστάσεις, πετυχημένες μουσικές βραδιές και η κοινωνική προσφορά της Αμαξοστοιχίας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Μια νέα σεζόν γεμάτη εμπειρίες ξεκινά στον πιο ιδιαίτερο πολιτιστικό χώρο της Αθήνας!
Τι καινούργιο έρχεται στο Τρένο στο Ρουφ;
Το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται το φθινόπωρο με νέες εμπειρίες για όλη την οικογένεια! Η Τατιάνα Λύγαρη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή και σκηνοθετεί την «Κουσουρολάνδη», το νέο έργο του Γιώργου Γαλίτη για μικρούς και μεγάλους, ενώ το Μουσικό Βαγόνι Orient Express εγκαινιάζει για πρώτη φορά Κυριακάτικες μουσικές matinées με φαγητό και ποτό.
ΘΕΑΤΡΟ
“Λαχτάρα για κεράσια”
Το εμβληματικό «μιούζικαλ τσέπης» που συνδέθηκε με τη γέννηση της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου επιστρέφει με νέα διανομή για έναν νέο κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων
Η «Λαχτάρα για κεράσια», το περίφημο «μιούζικαλ τσέπης» της σπουδαίας Πολωνής ποιήτριας και συγγραφέα Αγκνιέσκα Οσιέτσκα, επιστρέφει στο Θεατρικό Βαγόνι με δύο ταλαντούχους ηθοποιούς, τη Μαριέλα Δουμπού και τον Θεοδόση Φυλακτό, συνεχίζοντας τη μακρά διαδρομή της στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και συστήνοντας στη νέα γενιά την τρυφερή, ποιητική και βαθιά ανθρώπινη γραφή της δημιουργού του.
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις σεζόν 1997-98 και 1998-99, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού ηθοποιού Ντανιέλ Ολμπρίνσκι, με ερμηνευτές την Τατιάνα Λύγαρη και τον Ανδρέα Νάτσιο. Η εμβληματική παράσταση αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία του Τρένου στο Ρουφ, του μοναδικού πολιτιστικού σιδηροδρομικού πολυχώρου στον κόσμο.
Σήμερα, η ιστορική παράσταση που αγαπήθηκε θερμά από το κοινό, επιστρέφει με νέα διανομή, δίνοντας την ευκαιρία σε μια νεότερη γενιά θεατών να ταξιδέψει στο ποιητικό και συμβολικό σύμπαν της Οσιέτσκα. Η Μαριέλα Δουμπού και ο Θεοδόσης Φυλακτός, με τη συνοδεία στο πιάνο της Yasmin Folini, αναλαμβάνουν να φωτίσουν εκ νέου το χιούμορ, την ευαισθησία και τις συναισθηματικές αποχρώσεις του έργου, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Ευθύμη Χρήστου.
Η ιστορία μάς μεταφέρει στην Πολωνία των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Δύο άγνωστοι, ένας άντρας και μια γυναίκα, συναντιούνται στην αποβάθρα ενός τρένου και επιβιβάζονται στο ίδιο βαγόνι. Εκείνος είναι ένας άνθρωπος της καθημερινότητας, εκείνη ονειρεύεται «ένα… ροζ καπέλο». Πρόσωπα κι έρωτες από το παρελθόν, αναμνήσεις και κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Καθώς το τρένο κυλάει στις ράγες του, ξεκινά ανάμεσά τους μια επώδυνη αναμέτρηση μέσα από την οποία ξεδιπλώνεται, με χιούμορ και τραγούδι, η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων.
Ένα τρυφερό μιούζικαλ για δύο, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μηνά Ι. Αλεξιάδη και στίχους της Αφροδίτης Μάνου, για τον έρωτα, την ανάγκη της συντροφικότητας, τη φθορά των σχέσεων αλλά και τη βαθιά ανθρώπινη επιθυμία για νέα ξεκινήματα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνα Λύγαρη / κείμενο Αγκνιέσκα Οσιέτσκα / Μετάφραση Ηρώ Μαυροειδή / Σκηνοθεσία Ευθύμης Χρήστου / Πρωτότυπη μουσική σύνθεση Μηνάς Ι. Αλεξιάδης / Στίχοι Αφροδίτη Μάνου / Τραγούδι off Αφροδίτη Μάνου, Σπύρος Σακκάς / Χορογραφίες Νατάσσα Ζούκα / Σκηνικά Λέα Κούση / Φωτογραφίες Υπατία Κορνάρου
Πρωταγωνιστούν η Μαριέλα Δουμπού και ο Θεοδόσης Φυλακτός.
Πιανίστα επί σκηνής η Yasmin Folini.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θεατρικό Βαγόνι
Παρασκευή, Σάββατο, 21:00 & Κυριακή, 20:00
Έναρξη: 30 Οκτωβρίου
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: Ολόκληρο 18€, Ομαδικό-Φοιτητικό-Άνω των 65-Ανέργων 13€
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
-Ηλεκτρονικά στο Λαχτάρα για κεράσια| More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Κουσουρολάνδη»
Η Τατιάνα Λύγαρη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Τρένου στο Ρουφ και σκηνοθετεί για όλη την οικογένεια το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Γαλίτη
To δημιουργικό καλλιτεχνικό δίδυμο που έχει υπογράψει δύο από τις πιο επιτυχημένες και αλησμόνητες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων («Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» και «Ροβινσώνας Κρούσος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), συναντιέται και πάλι και μας προσκαλεί αυτή τη φορά να επιβιβαστούμε στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο για ένα ταξίδι με πραγματικό τρένο στον κόσμο της Τέχνης γεμάτο μουσική, δράση, περιπέτεια, μυστήριο και ατελείωτο χιούμορ.
Μία βιωματική, χιουμοριστική, “site specific” μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 4 ετών και μεγάλους
Με αφετηρία τον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ, το «πάντα στην ώρα του» Τρένο σφυρίζει αναχώρηση και μας ταξιδεύει στη φανταστική Κουσουρολάνδη, τη χώρα με τις 7 πόλεις και τους 7 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η χώρα, άλλοτε μεγάλη και τρανή, έχει αρρωστήσει και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Οι κάτοικοί της έχουν παρασυρθεί από 7 καταστροφικά ελαττώματα: τη φιλαργυρία, την οκνηρία, την ψευτιά, την αδιαφορία, τον φθόνο, τον εγωισμό και τη βιαιότητα. Οι πόλεις κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον χάρτη και η Κουσουρολάνδη να καταντήσει μία έρημη χώρα χωρίς πόλεις, χωρίς κατοίκους και χωρίς κανέναν σταθμό!
Υπάρχει φάρμακο ελαττωμάτων; Και ποιος μπορεί να το βρει για να επιστρέψουν και πάλι στους κατοίκους των πόλεων όλα τα χαμένα τους προτερήματα: η γενναιοδωρία, η εργατικότητα, η φιλαλήθεια, η ενσυναίσθηση, η συμπόνια, ο αλτρουισμός και η πραότητα;
Ποια είναι η μυστηριώδης κυρία ΝτοΜιΣολ που επιβιβάζεται στον 1ο σταθμό και ποιο είναι το επτασφράγιστο μυστικό που κρύβουν κάποιες ξεχασμένες βαλίτσες; Γιατί το Τρένο αρνείται να σφυρίξει αναχώρηση για τον 2ο σταθμό και γιατί οι δύο ελεγκτές του Τρένου δεν έχουν ρίξει ούτε μία ματιά έξω από τα παράθυρά του; Πού κρύβεται επιτέλους αυτό το θαυματουργό φάρμακο που θα χαρίσει στους κατοίκους τον χαμένο εαυτό τους, θα βοηθήσει τις πόλεις να ακμάσουν και τη χώρα να γίνει και πάλι μεγάλη και τρανή;
Το Τρένο στο Ρουφ μετατρέπεται σε αληθινό σκηνικό, αφηγητή και πρωταγωνιστή της ιστορίας ενώ 7 διαφορετικά είδη μουσικής από κλασική, ελληνική παραδοσιακή και rhythm ‘n’ blues μέχρι rock, latin, rap και ηλεκτρονική ξεκλειδώνουν το μυστήριο.
Μέσα από τη γεμάτη χιούμορ, χαρισματική γραφή του Γιώργου Γαλίτη, την ευρηματική σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, τα ευφάνταστα τραγούδια με την εξαιρετική φωνή και ερμηνευτική ποιότητα της Αθηνάς Ρούτση και τις εντυπωσιακές χορογραφίες της Πέπης Ζαχαροπούλου, οι μικροί και μεγάλοι επιβάτες ταξιδεύουν στον φωτεινό και δημιουργικό κόσμο της Τέχνης και ανακαλύπτουν το κλειδί της ευτυχίας.
Το Τρένο στο Ρουφ ξεκινά τα δρομολόγιά του για την «Κουσουρολάνδη» αρχές Νοεμβρίου και σας προσκαλεί σε μια βιωματική παράσταση, όπου η Τέχνη γίνεται το διαβατήριο για έναν καλύτερο κόσμο.
κείμενο-στίχοι Γιώργος Γαλίτης / σύλληψη-σκηνοθεσία Τατιάνα Λύγαρη / πρωτότυπη μουσική Μηνάς Ι. Αλεξιάδης / χορογραφίες Πέπη Ζαχαροπούλου / βοηθός σκηνοθέτριας Ευθύμης Χρήστου / ειδικές κατασκευές Δανάη Κουρέτα / εγγραφή ήχου S Lab Studio / γραφιστικός σχεδιασμός Μαύρα Γίδια / φωτογραφίες Υπατία Κορνάρου / παραγωγή Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ
Πρωταγωνιστούν Χάρης Παπαδόπουλος, Μαρία Δελετζέ. Στον ρόλο της κυρίας ΝτοΜιΣόλ η Αθηνά Ρούτση.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική Σκηνή
Κυριακή, 11:30
Έναρξη: 1 Νοεμβρίου
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Γενική είσοδος 11€ – Ομαδικό 10€
Κάτι νέο έρχεται!
Φέτος το Wagon-Restaurant της Αμαξοστοιχίας λειτουργεί τα μεσημέρια της Κυριακής (12.30-15.30) για επισκέπτες και θεατές, και προσφέρει menu για όλη την οικογένεια που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως μετά την παράσταση.
Menu για παιδιά (κυρίως πιάτο & ποτήρι χυμός) 8€
Menu ενήλικα (σαλάτα, κυρίως πιάτο & 1 ποτήρι κρασί / μπύρα / αναψυκτικό) 16€
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο Κουσουρολάνδη|More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
Καθημερινό πρωινό ωράριο για σχολεία (9.30 και 11.00) με ειδική τιμή 7€.
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εύα Στυλάντερ και Κατερίνα Χαλκούτσου, τηλ: 2108665144, 2108674657
(Δευτέρα –Παρασκευή, ώρες: 9.30-14.30), [email protected]
ΘΕΑΤΡΟ & ΜΟΥΣΙΚΗ
«Ο Μυστήριος κύριος Φάουστ» του Tenorman
Ένα υπερβατικό, χιουμοριστικά σουρεαλιστικό, πολιτικό μουσικό θέατρο!
Τι δημιουργούμε, όταν δημιουργούμε τεχνητή νοημοσύνη;
Ο Γκαίτε το ήξερε πριν από εμάς. Το ονόμασε «Ανθρωπάκο» (Homunculus)
Η υπόθεση
Στη σύγχρονη Ελλάδα — ή σ’ αυτό που απομένει απ’ αυτήν — τρεις φίλοι Γερμανοί έρχονται με τις βαλίτσες και τις ψυχές τους:
–Ο Φάουστ, γιατρός, μάγος, φιλόσοφος, αναζητά την αιώνια ομορφιά. Τη βρίσκει σε ένα καταγώγι των Εξαρχείων, στο πρόσωπο της Ωραίας Ελένης. Αγνοεί όμως ότι είναι κόρη του Έλληνα Πρωθυπουργού Ιάσωνα Ωραίου — και ότι το ‘σκασε από το σπίτι της.
Όλες οι δυνάμεις της τάξης βγαίνουν στους δρόμους. Η Ελένη θεωρείται απαχθείσα. Και ο Φάουστ, χαμένος ανάμεσα σε μολότοφ, δακρυγόνα και συνθήματα, συλλαμβάνεται και θα οδηγηθεί σε δίκη.
–Ο Μεφιστοφελής είναι ο αφηγητής μας, ο ίδιος ο Διάβολος, που χάρισε στον Φάουστ νιάτα και ομορφιά, θα προσπαθήσει να σώσει τον φίλο του και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη και τις ελληνικές παθογένειες — λαμογιά, και δίψα για εξουσία.
-Μαζί τους, ο Ανθρωπάκος (Homunculus) — ένα μικρό πλάσμα μέσα σε μια γυάλα, εφεύρεση του Φάουστ. Ο Ανθρωπάκος γνωρίζει τα πάντα εδώ και πολλά χρόνια — αλλά δε νιώθει τίποτα. Μέχρι τώρα. Που ως σύγχρονη Τεχνητή Νοημοσύνη, αναρωτιέται: Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο να γίνει καλύτερος; Ή να τον κατακτήσω;
Μια περιπέτεια στην Ελλάδα. Στο κέντρο του πολιτισμού και του χάους. Θα ζήσουν καταστάσεις καθημερινής ελληνικής τρέλας, στη χώρα της κρίσης, της ημιμάθειας, αλλά και της απίστευτης ζωντάνιας.
Η παράσταση
Η παράσταση βασίζεται στο Φάουστ 2. Ο Γκαίτε το έγραψε γύρω στο 1825, μετέφερε τους τρεις ήρωές του στην Ελλάδα και μιλούσε ήδη από τότε για την τεχνητή νοημοσύνη μέσα από τον Ανθρωπάκο. Με έμμετρο (ή όχι) σατιρικό λόγο, με ανατροπές στην υπόθεση και επιρροές από το γερμανικό καμπαρέ των Μπρεχτ και Βάιλ, ο Γιώργος Τζιουβάρας Tenorman, ο μάστερ του χάους και του σουρεαλισμού, κάνει ένα ταξίδι στη σύγχρονη Ελλάδα των τελευταίων 50 χρόνων, σε ένα κοινωνικό, πολιτικό, ξεκαρδιστικό χάος.
«Ο Ανθρωπάκος (Homunculus) δεν είναι απλώς μια αλχημική φαντασίωση. Είναι η ερώτηση του σήμερα: Τι κάνουμε όταν τα πράγματα που φτιάχνουμε αρχίζουν να θέλουν; Όταν αρχίζουν να ρωτούν; Όταν αρχίζουν να νιώθουν;».
Γιατί να το δεις
Είναι διαδραστικό μουσικό θέατρο — το κοινό δεν κάθεται απλώς. Συμμετέχει. Αναλαμβάνει ρόλους. Γίνεται μέρος της ιστορίας.
Συνδυάζει rock, παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, όπερα και original τραγούδια του Tenorman — με εξωφρενικό χιούμορ και νουάρ ατμόσφαιρα.
Με πολύγλωσσα τραγούδια (γερμανικά, ελληνικά, αγγλικά) και σουρεαλιστικές ιστορίες, η παράσταση είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ γεμάτο ανατροπές. Κάθε βραδιά επιφυλάσσει έναν δημοφιλή καλεσμένο-έκπληξη επί σκηνής.
«Ο άνθρωπος δημιουργεί ό,τι δεν καταλαβαίνει»
Γκαίτε
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Γιώργος Τζιουβάρας- Tenorman σύλληψη, πρωτότυπη μουσική / Γιώργος Τζιουβάρας- Tenorman πιάνο, τραγούδι, ερμηνεία
με τη συμμετοχή του κοινού και ενός καλεσμένου- έκπληξη
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θεατρικό Βαγόνι
Τετάρτη, 21:00
Έναρξη: 2 Δεκεμβρίου για 9 παραστάσεις
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: Ολόκληρο 16€, Φοιτητικό – Άνω των 65 – Ανέργων 12€
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
-Ηλεκτρονικά στο Ο Μυστήριος κύριος Φάουστ|More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
ΜΟΥΣΙΚΗ
“Franky meets Ella on the Orient Express” (6ος χρόνος)
Το sold out αφιέρωμα των The Jazz Express στους δύο κορυφαίους της τζαζ
Οι αγαπημένοι The Jazz Express επιβιβάζονται ξανά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express και συναντούν για έκτη χρονιά δύο κορυφαίες μορφές της τζαζ: τον Frank Sinatra και την Ella Fitzgerald.
Στη φετινή, ανανεωμένη εκδοχή της μουσικής παράστασης, η ταλαντούχα μπάντα παρουσιάζει νέες διασκευές και ενορχηστρώσεις, διατηρώντας το ύφος και την ατμόσφαιρα της χρυσής εποχής της τζαζ που έχει αγαπήσει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια.
Αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις σημαντικών δημιουργών, swing ρυθμοί, jazz standards, εξαιρετικοί αυτοσχεδιασμοί και η δεξιοτεχνία των The Jazz Express απογειώνουν το αφιέρωμα στο μεγαλείο των δύο ερμηνευτών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τέρη Βακιρτζόγλου φωνή / Alexandros Affolter φωνή / Παντελής Μπενετάτος πιάνο / Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο / The Jazz Express ενορχηστρώσεις
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Σάββατο, 21:30
Έναρξη: 31 Οκτωβρίου
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Είσοδος: 20€
TIP! Απογειώστε την μουσική εμπειρία με επιλεγμένες προτάσεις φαγητού & ποτού από το γευστικό μενού του Τρένου.
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο Franky meets Ella on the Orient Express|More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
“Paris-Istanbul” (8ος χρόνος)
Το πιο κοσμοπολίτικο μουσικό ταξίδι της πόλης δίνει το καθιερωμένο του ραντεβού στο Orient Express.
Η παράσταση-φαινόμενο που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές επιστρέφει ανανεωμένη για 8η χρονιά και προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική μουσική διαδρομή από το Παρίσι ως την Κωνσταντινούπολη.
Κάθε Παρασκευή, λίγοι τυχεροί θεατές επιβιβάζονται στο Μουσικό Βαγόνι και διασχίζουν την Ευρώπη με το θρυλικό Orient Express.
Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί: η Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, η Λευκή Καρποδίνη στο πιάνο και ο Δημήτρης Παπαλάμπρου στην κιθάρα, το μπάσο και τα φωνητικά.
Πολύγλωσσα τραγούδια, αγαπημένες μελωδίες και συναρπαστικές αφηγήσεις από τις πόλεις και τους σταθμούς της μυθικής διαδρομής συνθέτουν μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία και υφαίνουν αλησμόνητες αναμνήσεις μέσα στο αυθεντικό σκηνικό του Orient Express.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αθηνά Ρούτση τραγούδι & επιλογή τραγουδιών / Λευκή Καρποδίνη πιάνο / Δημήτρης Παπαλάμπρου κιθάρα, μπάσο, φωνητικά / Λευκή Καρποδίνη, Άλκηστις Ραυτοπούλου ενορχηστρώσεις
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Παρασκευή, 21.30
Έναρξη: 30 Οκτωβρίου
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Είσοδος: 20€
TIP! Απογειώστε την μουσική εμπειρία με επιλεγμένες προτάσεις φαγητού & ποτού από το γευστικό μενού μας.
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο Paris Istanbul|More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
“Blame it on the Bossa Nova”
Κυριακάτικες γευστικές, μουσικές matinées για πρώτη φορά στο Orient Express
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσικό Βαγόνι Orient Express ανοίγει τις πόρτες του τα μεσημέρια της Κυριακής του φετινού χειμώνα και υποδέχεται το κοινό, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο μουσικών matinées με φαγητό και ποτό.
Οι εξαιρετικοί μουσικοί των The Jazz Express, Τέρη Βακιρτζόγλου στο τραγούδι και Παντελής Μπενετάτος στο πιάνο, παράλληλα με τα μαγευτικά σαββατόβραδα του “Franky Meets Ella”, παρουσιάζουν τη νέα τους μεσημεριανή μουσική πρόταση αφιερωμένη στη bossa nova και την Brazilian jazz των ’60s.
Το “Blame it on the Bossa Nova” είναι ένα φωτεινό και ρυθμικό πρόγραμμα με αριστοτεχνικές, βραζιλιάνικες μελωδίες, αγαπημένες συνθέσεις του Great American Songbook και τραγούδια που αποτυπώνουν την κοσμοπολίτικη γοητεία της bossa nova, ερμηνευμένα από δύο σπουδαίους μουσικούς.
Χαλαροί μουσικοί ρυθμοί και επιλεγμένο φαγητό & κρασί δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για συναντήσεις με φίλους και αγαπημένους με την ανεμελιά που ταιριάζει στα κυριακάτικα μεσημέρια.
Μια νέα γευστική, μουσική πρόταση για να απολαύσετε την Κυριακάτικη αργία σας στο μοναδικό, ταξιδιάρικο περιβάλλον του αυθεντικού Orient Express.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τέρη Βακιρτζόγλου επιλογή ρεπερτορίου, φωνή / Παντελής Μπενετάτος πιάνο / Τέρη Βακιρτζόγλου, Παντελής Μπενετάτος ενορχηστρώσεις
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Κυριακή, 14:00
Έναρξη: 1 Νοεμβρίου
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήριο παράστασης & ατομικό menu (σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο, 1 ποτήρι κρασί / μπίρα / αναψυκτικό): 42€
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο Blame it on the Bossa Nova|More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
Let’s SWING in NEW ORLEANS
Η νέα μουσική παράσταση-αφιέρωμα των Glitter Grotesque
Μετά τις sold out εμφανίσεις των προηγούμενων σεζόν, οι Glitter Grotesque παρουσιάζουν την καινούρια θεματική παράσταση “Let’s SWING in NEW ORLEANS”, μια μουσική διαδρομή από τη μυστηριακή γενέτειρα της Jazz έως τη λαμπερή εποχή του Swing.
Μέσα από ένα εκρηκτικό μείγμα Dixieland, Gospel, Rhythm & Blues, Charleston, Jive και Swing, η αγαπημένη μπάντα ταξιδεύει στα σκοτεινά σοκάκια του Storyville και τις φωτεινές αίθουσες χορού της Αμερικής, σε ένα εκρηκτικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και ενέργεια περασμένης εποχής.
Από τους τελετουργικούς ρυθμούς των Voodoo, τις Jazz Funerals με τις Second Line παρελάσεις των Brass Bands της Νέας Ορλεάνης, μέχρι τη θριαμβευτική έκρηξη των Big Bands, των ball rooms και του Lindy Hop της δεκαετίας του ’30 και ’40, οι Glitter Grotesque ξετυλίγουν κάθε Κυριακή στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express την συναρπαστική ιστορία της μουσικής που άλλαξε τον κόσμο!
“It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing !!!”
Με την Ιωάννα Noir Ζαχαροούλου στη φωνή, τον Γιώργο Μικρό στο πιάνο και τον Χρήστο (Voodoo) Κουτσογιάννη στα ντραμς (με συνεργασία με τους Tiger Lillies και εμφανίσεις στη Νέα Ορλεάνη με την πολυβραβευμένη Meschiya Lake και μέλη των Tuba Skinny & Smoking Time Jazz Club).
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Κυριακή, 20:45
Έναρξη: 1 Νοεμβρίου
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Είσοδος: 18€
TIP! Απογειώστε την μουσική εμπειρία με επιλεγμένες προτάσεις φαγητού & ποτού από το γευστικό μενού του Τρένου.
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο Let’s SWING in NEW ORLEANS | More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
“Christmas Jazz” με τους Glitter Grotesque
Ρετρό εορταστικές Κυριακές και φέτος στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Μόνο για τις μέρες των εορτών, οι Glitter Grotesque επαναλαμβάνουν τη μουσική παράσταση “Christmas Jazz” που έχει ξεχωρίσει για τη γιορτινή της ατμόσφαιρα και αγαπήθηκε θερμά από το κοινό.
Στην vintage θαλπωρή του Μουσικού Βαγονιού Orient Express, η μπάντα μάς προσκαλεί ξανά σ’ ένα ανανεωμένο μουσικό live, διασκευάζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες και standards από το Great American Songbook και τον κινηματογράφο κ.α.
Για τρεις μόνο Κυριακές, η Ιωάννα Noir Ζαχαροπούλου στη φωνή, ο Γιώργος Μικρός στο πιάνο και ο Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer) στα ντραμς προσκαλούν λίγους τυχερούς επιβάτες σ’ ένα γιορτινό ταξίδι με vintage λάμψη και χριστουγεννιάτικη μαγεία.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Κυριακή 20 & 27/12/2026, Κυριακή 3/1/2027, 20:45
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Είσοδος: 20€
TIP! Απογειώστε την μουσική εμπειρία με επιλεγμένες προτάσεις φαγητού & ποτού από το γευστικό μενού μας.
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά στο Christmas Jazz |More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-10 ΕΤΩΝ
«Ζωντανεύουμε ιστορίες με το Τρένο στο Ρουφ»
Το Τρένο στο Ρουφ μάς περιμένει τις ώρες που ξεκουράζεται στις ράγες του, για να μας αφηγηθεί τις ιστορίες που έζησε στα μακρινά του ταξίδια.
Με την βοήθεια των βιβλίων ξεκινάμε ένα μοναδικό ταξίδι σε άλλες εποχές, σε μαγικούς τόπους και φανταστικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβει κάθε του διαδρομή.
Ζωντανεύουμε τις ιστορίες των βιβλίων και ταξιδεύουμε στο φανταστικό τους κόσμο. Ένα εργαστήριο, μια βιωματική συνάντηση με ιστορίες, που θα εξερευνήσουμε παίζοντας.
Κάθε εβδομάδα γνωρίζουμε ένα καινούργιο βιβλίο και το ζωντανεύουμε μέσα από διαφορετικές τέχνες:
–βιβλιοανάγνωση
-θεατρικό παιχνίδι
-μουσικοκινητικό παιχνίδι
-σωματική έκφραση
Σε κάθε μας συνάντηση διαβάζουμε το βιβλίο, συζητάμε πάνω στον βασικό του πυρήνα και ύστερα παίζουμε με άξονα την ιστορία. Κι έπειτα, τα ίδια τα παιδιά επιλέγουν το βιβλίο της επόμενης συνάντησης.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση, τον κινητικό αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική έκφραση, τα παιδιά γνωρίζουν τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων. Μαθαίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, εξερευνούν πραγματικά βαγόνια, παίζουν, συνεργάζονται και εκφράζονται δημιουργικά σε έναν ξεχωριστό βιωματικό χώρο.
Στο τέλος κάθε εργαστηρίου συγκεντρωνόμαστε στο Βαγόνι-Εστιατόριο, όπου απολαμβάνουμε όλοι μαζί το κολατσιό μας. Εκεί μοιραζόμαστε την αγαπημένη μας στιγμή από τη σημερινή περιπέτεια και, στον χάρτη των ταξιδιών της ομάδας μας, ζωγραφίζουμε τον επόμενο σταθμό που θα μας οδηγήσει στη νέα ιστορία.
Στο τέλος της χρονιάς, με οδηγό τον χάρτη που δημιουργήσαμε μαζί, θα προσκαλέσουμε γονείς και φίλους σε μια ξεχωριστή παρουσίαση. Μέσα από αυτήν θα ζωντανέψουν όλες οι ιστορίες, οι εμπειρίες και οι σταθμοί των ταξιδιών που πραγματοποιήσαμε με το Τρένο στο Ρουφ.
Υπεύθυνη εργαστηρίου
Μάρω Πετλή, ηθοποιός-θεατρολόγος
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-10 ΕΤΩΝ
Παιδική Σκηνή – Θεατρικό Βαγόνι & Wagon Restaurant
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Διάρκεια: 90′ (εργαστήριο & χρόνος για κολατσιό)
Κολατσιό: Κάθε παιδί φέρνει το δικό του κολατσιό.
Τιμές 20€ ανά μάθημα
Δυνατότητα μηνιαίας εγγραφής με κόστος 60€ για τέσσερα μαθήματα. Πληροφορίες: 2109237076 καθημερινά 10 π.μ. -6 μ.μ.
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
– Ηλεκτρονικά Zontanevontas Istories |More.com
– Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
– Φυσικά σημεία πώλησης more.com
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Υγεία & Τέχνη Σύμ_μαχοι
“Ευτυχώς, Ευτυχία” του Γιώργου Γαλίτη
Το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη συνεχίζουν την καινοτόμο δράση στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής
Μετά την περσινή ολόθερμη υποδοχή και τα συγκινητικά σχόλια από ασθενείς, συνοδούς και εργαζομένους της υγείας, συνεχίζεται και φέτος το καινοτόμο πρόγραμμα «Υγεία & Τέχνη Σύμ_μαχοι» στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
Κεντρικός άξονας της δράσης, η θεατρική παράσταση «Ευτυχώς, Ευτυχία!» του Γιώργου Γαλίτη, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, η οποία γράφτηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για τις ιδιαίτερες συνθήκες των νοσηλευτικών μονάδων. Μέσα από χιούμορ, ζωντανή μουσική και ενεργή συμμετοχή, η παράσταση δημιουργεί έναν διαφορετικό χώρο συνάντησης και έκφρασης, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η Τέχνη μπορεί να αποτελέσει χειρονομία φροντίδας και ψυχικής ενδυνάμωσης. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα σε ασθενείς, συνοδούς, φροντιστές, γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους της υγείας να απομακρυνθούν για λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα του νοσοκομείου.
Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί ανοιχτός κύκλος συζήτησης, στον οποίο θεατές και συντελεστές μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα. Η διαδικασία αυτή ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας, συμβάλλει στην ψυχική ανθεκτικότητα και αναδεικνύει τη σημασία της τέχνης σε περιόδους δοκιμασίας.
Μέχρι σήμερα, παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Ογκολογικό Κέντρο και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γ.Ν.Α. «Γεώργιος Γεννηματάς», καθώς και στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη των κοινωφελών ιδρυμάτων ΚΙΚΠΕ, ΤΙΜΑ και ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
κείμενο Γιώργος Γαλίτης / σκηνοθεσία Τατιάνα Λύγαρη / πρωτότυπη μουσική σύνθεση Μηνάς Ι. Αλεξιάδης / concept-διεύθυνση, οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ
Παίζουν: Μιράντα Ζησιμοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς, Φώτης Λάμαρης
Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon Restaurant & Wagon Bar για φαγητό και ποτό. Για κρατήσεις ηλεκτρονικά totrenostorouf.gr ή τηλεφωνικά 6937604988 & 2105298922.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 6937604988 & 2105298922
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)
Δωρεάν υπαίθριο Parking
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre
https://instagram.com/ToTrenostoRouf
https://www.tiktok.com/@totrenostorouf
https://www.youtube.com/user/totrenostorouf




