28.2 C
Athens
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Καλοκαιρινά Σεμινάρια 2015 με την Ελένη Σκότη

Στο πλαίσιο των μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο Studio ΝΑΜΑ, στο θέατρο Επί Κολωνώ, η δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτιδα Ελένη Σκότη θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω καλοκαιρινά σεμινάρια υποκριτικής:

1) Αυτόματος αυτοσχεδιασμός
2) Αυτόματος αυτοσχεδιασμός για επαγγελματίες ηθοποιούς
3) Η ευαλωτότητα ως στοιχείο στο κτίσιμο ενός χαρακτήρα

Περίοδος σεμιναρίων: από 1 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2015.

1. Αυτόματος αυτοσχεδιασμός
Είναι ένα εντατικό τμήμα, όπου ο ηθοποιός ασκείται στο να μπορεί να αντιδρά αυθόρμητα σε ό, τι συμβαίνει πάνω στη σκηνή. Με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού δοσμένων συνθηκών, ο ηθοποιός καλλιεργεί τη δυνατότητά του ώστε να κατευθύνει συνεχώς τη συγκέντρωσή του στη μεταβαλλόμενη κατάσταση μιας σκηνής καθώς και στους άλλους ηθοποιούς που συμμετέχουν σ’ αυτή. Εφόσον, ούτε έχει προηγηθεί ανάγνωση κάποιου κειμένου, ούτε έχει δοθεί χρόνος προετοιμασίας, ο ηθοποιός δεν ακολουθεί έναν προκαθορισμένο τρόπο προσέγγισης του ρόλου. Συνεπώς η σκηνή έχει την ίδια φρεσκάδα και φυσική ζωντάνια με μια στιγμή της πραγματικής ζωής. Έπειτα από αρκετή εξάσκηση, ο ηθοποιός αρχίζει σταδιακά να συνειδητοποιεί τον τρόπο που ερμηνεύεται ένας ρόλος σε μια παράσταση, ώστε να έχει την ίδια αλήθεια και ενέργεια που βιώνεται στον αυτοσχεδιασμό.
· Απευθύνεται σε αρχάριους μαθητές που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το θέατρο.

Περίοδος Σεμιναρίου: 1 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2015
Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 19:00-21:30
Κόστος Σεμιναρίου: 175, 00 €

2. Αυτόματος αυτοσχεδιασμός για επαγγελματίες ηθοποιούς

Το σεμινάριο αυτό έχει ίδιο περιεχόμενο με το παραπάνω αλλά είναι προσαρμοσμένο ώστε να απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Περίοδος Σεμιναρίου: 1 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2015
Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 21:30-24:00
Κόστος Σεμιναρίου: 175, 00 €

3. Η ευαλωτότητα ως στοιχείο στο κτίσιμο ενός χαρακτήρα (Νέο Σεμινάριο)

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις θετικές και αρνητικές μορφές της προσωπικής τους ευαλωτότητας, που θα γίνουν αντιληπτές μέσω μιας σειράς ασκήσεων στην τάξη. Οι ηθοποιοί οδηγούνται να ξεπεράσουν τις άμυνές τους ώστε να μπορούν να βιώσουν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά την αίσθηση του να είναι κανείς ευάλωτος επί σκηνής, εμπλουτίζοντας τις υποκριτικές επιλογές τους για το κτίσιμο μοναδικών χαρακτήρων. Στη διάρκεια των μαθημάτων αυτών θα δουλευτούν μικρές σκηνές με σκοπό να αναδειχθεί στην πράξη η ευαλωτότητα ως στοιχείο του χαρακτήρα.

· Απευθύνεται σε πιο προχωρημένους μαθητές.

Περίοδος Σεμιναρίου: 2 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2014
Ημέρα & Ώρα: Τρίτη 21:30-24:00
Κόστος Σεμιναρίου: 175, 00 €

5. Ιδιαίτερα μαθήματα

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής από την κυρία Σκότη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του θεάτρου 210-5138067.

Xρήσιμα στοιχεία

– Η περίοδος των σεμιναρίων ολοκληρώνεται την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015
– Τα μαθήματα παραδίδονται από την Ελένη Σκότη
– Ο κύκλος του κάθε σεμιναρίου κοστίζει 175 €
– Προβλέπονται ειδικές τιμές για όποιον παρακολουθήσει παραπάνω από ένα σεμινάριο:
α) σε περίπτωση παρακολούθησης δύο μαθημάτων: 20% για το δεύτερο μάθημα και β) σε περίπτωση τριών: 20% για το δεύτερο μάθημα και 30% για το τρίτο.
– Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του θεάτρου στο τηλέφωνο 210-5138067 για πληροφορίες ή για κράτηση θέσεων.

* Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000. Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών.
Με την Ομάδα Νάμα έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο σε διασκευή Ομάδας Νάμα, «Αλεπούδες» της Ντων Κίνγκ ενώ το 2015 ανέβηκε ξανά η πετυχημένη παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια. Στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθέτησε τη «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Στο Θέατρο Εμπορικόν σκηνοθέτησε το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Avery Corman σε διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ, την παράσταση «Η εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τέρενς Ράτιγκαν, την παράσταση «Η κολεξιόν» του Χάρολντ Πίντερ και την παράσταση «Ο γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς.

Πληροφορίες

“Επί Κολωνώ”
Τηλ. 210 5138067
www.epikolono.gr
e-mail: [email protected]
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Κολωνός – Αθήνα
Στάση Μεταξουργείο

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -