16.7 C
Athens
Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ζωντανές εξομολογήσεις στα δωμάτια ενός «Motel»

Το «Motel» της Ειρήνης Ρουμελιωτάκη παρατείνει τη λειτουργία του έως τις 14 Απριλίου για 4 μόνο βραδιές επιπλέον.

Στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο των δωματίων του metamatic:taf, η Ρουμελιωτάκη δημιουργεί με τη συνέργεια 5 περφόρμερ και του αβαν-γκαρντ μουσικού καλλιτέχνη Biomass (Πάνος Κυβελέας), ένα εφήμερο «Motel» στην καρδιά της πόλης, μια ζωντανή εγκατάσταση αφιερωμένη στην τελετουργία της λατρείας και της πίστης στον άλλο.

Ο θεός, η μητέρα, ο αγαπημένος, η αγαπημένη, ως αρχέτυπα πίστης και λατρείας, μπλέκονται μεταξύ τους με αναπάντεχες συνδέσεις σε μια πρωτότυπη χωρική αφήγηση. Η δημιουργός της περφόρμανς στήνει έναν αστερισμό προσωπικών αφηγήσεων, εν απουσία λέξεων και μας καλεί να περιδιαβούμε στον κόσμο αυτό αφήνοντάς μας να οργανώσουμε με το δικό μας τρόπο τη σειρά και την αλληλουχία των εικόνων.

Έχοντας ως μήτρα τον Alessandro Moreskie και το Ave Maria, οι εικόνες, η ίδια η αφήγηση είναι μια σύνθεση κειμένων, τραγουδιών, σκέψεων, συνειρμών, καθημερινοτήτων. Εικόνες στις οποίες συναντιούνται ο Ζεάμι με τον Μπατάιγ, τον Τζελαλαντίν Ρουμί, τον Μαζόχ, τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, τον Βάλτερ Σούμπαρτ. Δημιουργώντας τις τελετουργίες λατρείας των ηρώων μέσα σε ένα εμμονικό σύμπαν επαναληπτικότητας.

Κάθε δωμάτιο και μια ιστορία, μια αφήγηση, μια εξομολόγηση. Τέσσερα δωμάτια με τέσσερις διαφορετικές δράσεις των 15 λεπτών οι οποίες παρουσιάζονται σε επανάληψη. Ο θεατής καλείται να βρίσκεται στο metamatic:taf αυστηρά στις 19.45 στιγμή κατά την οποία ξεκινάει η περφόρμανς, να ανεβεί στα δωμάτια και να περιηγηθεί με το χρόνο που εκείνος ορίζει, την παραμονή του στον κάθε χώρο.

Το «Motel» ολοκληρώνει τον κύκλο λειτουργίας του με τέσσερις επιπλέον παραστάσεις τη Δευτέρα 4, την Πέμπτη 7, τη Δευτέρα 11 και την Πέμπτη 14 Απριλίου στο metamatic:taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι). Η είσοδος γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά, ενώ οι ενώ οι κρατήσεις είναι απαραίτητες εξαιτίας περιορισμένου αριθμού θέσεων. Παίζουν ο Αντώνης Βούλτσος, ο Ορφέας Γεωργίου, η Λία Αγλαΐα Καράμπελα, η Ελισάβετ Λουμπαρδιά, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, η Λήδα Τουλουμάκου.

Το «Motel» δε θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη στήριξη ορισμένων ανθρώπων για το λόγο αυτό η δημιουργική ομάδα ευχαριστεί ανοιχτά την Έλενα Αγγελοπούλου, τη Βάσια Βαλκανιώτη, τον Κώστα Βενέτη, τη Σοφία Γεωργίου, τη Ράνια Καπετανάκη, τη Μέλπω Κασαπίδου, την Κυριακή Μπουμπούκη, τον Γιάννη Πάσχο, τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, την Κατερίνα Σκουλουδάκη, τον Δημήτρη Σταμάτη, την Κατερίνα Χατζησπύρου, τον Dean Manning και το βιβλιοπωλείο «Ναυτίλος» για την ανυπολόγιστη συμβολή τους.

Ζωντανή Εγκατάσταση / Performance
στο metamatic:taf
Νορμανού 5, Μοναστηράκι
Τέσσερις επιπλέον παραστάσεις
Δευτέρα 4, Πέμπτη 7, Δευτέρα 11 & Πέμπτη 14 Απριλίου στις 19.45
© Άνυ Παρνασσού
Ειρήνη Ρουμελιωτάκη
Motel
Μια ζωντανή εγκατάσταση
αφιερωμένη στην τελετουργία της λατρείας και της πίστης στον άλλο
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Απαραίτητη η κράτηση
Δείτε εδώ το trailer

MOTEL ● ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ρουμελιωτάκη
Μουσική: Biomass
Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Ράνια Καπετανάκη
Φωτογραφία: Μαρία Αγγελή, Άνυ Παρνασσού
Teaser: Μαρία Αγγελή

Παίζουν: Αντώνης Βούλτσος, Ορφέας Γεωργίου, Λία Αγλαΐα Καράμπελα, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λήδα Τουλουμάκου.

metamatic:taf
Νορμανού 5, 105 55, Αθήνα, Μοναστηράκι
Τηλ: 210 32-38-757
http://theartfoundation.metamatic.gr/
https://www.facebook.com/metamatictaf

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6943 69 3113

Πρόσβαση:
Μετρό Στ. «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ»

Παραστάσεις:
Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου (7 παραστάσεις)

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:
Κάθε Δευτέρα & Πέμπτη στις 19.45 – (Η ώρα έναρξης τηρείται με αυστηρότητα)

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά – Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

Διάρκεια παράστασης:
70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/186665605039441/
FB PAGE: https://www.facebook.com/performanceMOTEL/

* Γεννημένη το 1983 στα Χανιά, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη σπούδασε παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) και θέατρο στην Αθήνα (Σχολή Θεάτρου «Δήλος»). Μαθήτευσε κοντά στους Στάθη Λιβαθινό, Περικλή Μουστάκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Λένα Φιλίπποβα, Γιώργο Παλούμπη και Σωτήρη Χατζάκη.
Στο θέατρο ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τη Γεωργία Μαυραγάνη («Chat», 2009), με την Alexandra Waierstall και την Ευαγγελία Ράντου («Locus Solus», 2010), καθώς επίσης και το Λύσανδρο Σπετσιέρη και την ομάδα Θέατρο του Πανικού στις παραγωγές «Η φάρμα των ζώων», «Ο θάνατος του Αντονέλο», «Μια τριλογία για το παρελθόν». Στον κινηματογράφο ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Κωνσταντίνα Βούλγαρη, τον Αλέξανδρο Δρακόπουλο και τη Μαρία Αγγελή. Το 2011 με την ομάδα ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ δημιούργησαν την site-specific performance «Bloody Mary» η οποία εκτυλισσόταν στους υπόγειους χώρους της στοάς του Booze Cooperativa.

* O Biomass είναι o Πάνος Κυβελέας, μουσικός και παραγωγός δυστοπικών ηχοτοπίων. Ξεκίνησε να παίζει το 1996 στην Ιταλία ως dj σε clubs, καταλήψεις και αυτόνομους χώρους. Από το 2003 ασχολείται με την παραγωγή ενός μινιμαλιστικού μουσικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας ήχους και visuals στις δικές του οπτικοακουστικές δομές. Δημιουργεί post industrial ανακατασκευές blues και jazz ήχων και οι live εμφανίσεις του αποτελούνται από μια μίξη αναλογικών και ψηφιακών ηχητικών μέσων συνοδευόμενα από video που δημιουργεί ο ίδιος. Το 2005 κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά (“Miledrops” Quetempo 02 cd). Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου κυκλοφορεί και το “Market” (Quetempo 04 cd/dvd). Τέλος το 2009 κυκλοφορεί το “Electrozali” από τη Low Impedance, ενώ το πιο πρόσφατο άλμπουμ του κυκλοφόρησε από την Modal Analysis με τίτλο “M.D.O.F. EP”. Έχει εμφανιστεί live σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το I.C.A LONDON– Institute of Contemporary Arts (Λονδίνο), C/O POP festival (Γερμανία), SINTESI festival (Ιταλία), X–BASS festival (Ιταλία), LINK (Ιταλία) και στην Αθήνα στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, BIOS, SYNCH festival, και MIR festival. http://biomassmusic.gr/

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -