17.3 C
Athens
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022
 

ΥΠΕΡΙΑ 2018. Απέραντο γαλάζιο, απέραντη αγάπη, γεύση, πολιτισμός και κινηματογράφος στην Αμοργό

Του Παναγιώτη Μήλα

Το πλοίο – φάντασμα, στην ομορφότερη γωνιά της Αμοργού, την Καλοταρίτισσα. Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, το θρυλικό μοναστήρι του Αιγαίου με την απίστευτη θέα.

 

Το πλοίο – φάντασμα στην Καλοταρίτισσα.

 

Η μαγική παραλία του «Πετρωμένου Πειρατή». Το μονοπάτι στον Ποταμό της Αιγιάλης. Τα γραφικά και πανέμορφα Κατάπολα. Η Χώρα της ζωής και της παράδοσης. Τα Θολάρια του γλεντιού. Η Αιγιάλη που έχει καλοκαίρι όλο τον χρόνο, αφού εκεί όπως λέει ο Ελύτης: «… Ζει και ζει και ζει, ο βασιλιάς ο ήλιος ζει»…

 

Ο φάβας της Αμοργού από τα πιο φημισμένα προϊόντα του νησιού.

 

Το γεμιστό κατσίκι, το πατατάτο, τα γιαπράκια, ο φάβας, η ομελέτα με καβουρμά αμοργιανό, τα «πουλάκια» της κολοκυθιάς, ο μπακαλιάρος κοκκινιστός με πατάτες, τα χορτοπιτάκια, η ψημένη ρακή, το αμοργιανό παστέλι, τα ξεροτήγανα, τα φραγκόσυκα…
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι η Αμοργός. Όμως αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν. Ούτε το απέραντο γαλάζιο δεν αρκεί για να πάρεις μια ιδέα του νησιού…

***

Αν θέλεις να «ζωγραφίσεις» την Αμοργό πρέπει στην παλέτα σου να προσθέσεις κι άλλα χρώματα: Της ζωής και της δουλειάς τα χρώματα, του πάθους και της αγάπης, του γλεντιού και της απόλαυσης. Οπωσδήποτε – για να είναι τέλειος ο πίνακάς σου – θα χρειαστεί να βάλεις και τα χρώματα της αφοσίωσης και της δημιουργίας.

 

Ο Σταμάτης Γιαννακόπουλος (αριστερά), όταν δεν ασχολείται με το Διεθνές Συνέδριο, δίνει το σύνθημα για το γλέντι με το βιολί του. Εδώ με τον Νικόλα Βαζαίο “μαγειρεύουν”  τον δικό τους …κόκορα.

 

Όλα αυτά θα στα δώσουν απλόχερα η Ειρήνη, ο Νικήτας, ο Σταμάτης, η Ελένη, η Καλλιώβη, ο Σταύρος. Θα τους συναντήσεις στην πανέμορφη Αιγιάλη από όπου εδώ και πολλά χρόνια δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την προβολή της Αμοργού τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό.

 

Ο Νικήτας Γιαννακόπουλος και η Ειρήνη Γιαννακοπούλου με πάθος και μεράκι στηρίζουν την προβολή της Αμοργού στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

 

Στην απέραντη αγάπη της οικογένειας του Νικήτα Γιαννακόπουλου για το νησί οφείλεται η παγκόσμια επιτυχία τους με το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, που φέτος βρίσκεται στον 16ο χρόνο του.

 

Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι δημιούργημα της Ειρήνης Γιαννακοπούλου. Ήδη διανύει τον ένατο χρόνο και συνεχίζει με πορεία ανοδική.

 

Στη σκληρή δουλειά της Ειρήνης Γιαννακοπούλου και των συνεργατών της οφείλει τη διεθνή του αναγνώριση το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους που γίνεται φέτος 9 χρονών.

***

Και το 16ο Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ και το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Aegialis Hotel & Spa, στην Αιγιάλη της Αμοργού, από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

***

Το ισχυρό χαρτί της Αμοργού είναι η τοπική κουζίνα.

 

Έχοντας ιδιαίτερη επιτυχία και απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ – για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, συνεχίζει στον 16ο χρόνο των εργασιών του.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Γαστρονομία – Πολιτισμός και Τουρισμός», ως αφιέρωμα στην ανάληψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων, των Δήμων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών τους. Στόχος είναι οι τοπικές γεύσεις να ξεπεράσουν τα ελληνικά σύνορα, αναδεικνύοντας τη σημασία της ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής ως μέρος του πολιτισμού και του τουρισμού μας.

 

Ο πύργος της Αγίας Τριάδος στην Αρχαία Αρκεσίνη.

 

Παράλληλα με αυτό, το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού καθιερώνεται ως θεσμός για νέους κινηματογραφιστές και παραγωγούς απ’ όλο τον κόσμο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή δημοσιογράφων, παραγωγών και φωτορεπόρτερ, απεσταλμένων των μεγαλύτερων ΜΜΕ του εξωτερικού και της Ελλάδας, εκπροσώπων άλλων Διεθνών Φεστιβάλ, κινηματογραφικών και τουριστικών οργανισμών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Ακαδημία Κινηματογράφου για νέους και φοιτητές. Γυρίζοντας μικρές ταινίες στο νησί, θα προβάλουν την τοπική γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές.

 

Η σκυτάλη της παράδοσης έχει περάσει σε καλά χέρια.

 

«Νέοι και εργασία, γυναίκες και εργασία»

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Νέοι και εργασία, γυναίκες και εργασία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

• Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,

• Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,

• Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

• Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του Φεστιβάλ και του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

***

Το Φεστιβάλ της Αμοργού βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, επιλεγμένες από Διεθνή κριτική επιτροπή. Αποτελεί επίσης μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT, με έδρα τη Βιέννη.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

***

 

Η μοναδική Χώρα της Αμοργού. Σε κερδίζει και μόνο με μία επίσκεψη…

 

YPERIA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

31 OΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:30 Αναχώρηση από τον Πειραιά με την Blue Star Ferries. Άφιξη στην Αιγιάλη – 01:15

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8:00 – 9:00 Πρωινό
9:30 και 10:00 Αναχωρήσεις για Θολάρια.
-Άφιξη στα Θολάρια και επίσκεψη στην τοπική εκδήλωση της εκκλησίας Αγίων Αναργύρων. Τοπικό φαγητό και ποτά. Περιήγηση στο χωριό.
-Παράλληλη εκδήλωση: Ακαδημία κινηματογράφου: John Driedonks, Professor (όσοι και όσες ενδιαφέρονται αξίζει να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις του).
12:00 Πεζοπορία από τα Θολάρια στο χωριό Λαγκάδα (μοναδική εμπειρία ειδικά αν είναι μαζί μας ο Σταμάτης Γιαννακόπουλος και ο Σταύρος Λουλουργάς που αγαπούν και την κάθε πέτρα των μονοπατιών και ξέρουν να μεταδίδουν σε όσους συμμετέχουν, την αγάπη τους για το περιβάλλον).
13:30 Άφιξη στη Λαγκάδα. Περιήγηση στο χωριό και επίσκεψη στο παλιό λιοτρίβι.
Amorgos Gastronomy Club – Επίδειξη τοπικής συνταγής: Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο «Τρατάρισμα» (…με τη μοναδική θέα, την εξυπηρέτηση και τις σπάνιες τοπικές λιχουδιές).
15:00: Αναχώρηση για το ξενοδοχείο.
18:00 Τελετή έναρξης.

Χαιρετισμοί:

-Ελένη Κουντουρούπη, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών (αποτελεσματική και αθόρυβη στο έργο της).

-Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του YPERIA

-Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης (ο άνθρωπος που κατάφερε κάτω από δύσκολες συνθήκες να κερδίσει για το Νότιο Αιγαίο τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης» για το 2019 (European Region of Gastronomy).

-Νικόλας Φωστιέρης, δήμαρχος Αμοργού.

-Εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

-Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

18:30 – 19:30 Πάνελ συζήτησης: Γαστρονομία και Πολιτισμός.

Γιώργος Κακαβάς, διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Λαογράφος: «Το κόστος της διατροφής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Καίτη Δημητσάνου – Κρεμέζη, αρχιτέκτων: «Κατασκευές και κτίσματα του παραδοσιακού αγροτικού βίου».

Ελένη Μεθοδίου, αρχαιολόγος: «Η σύμβαση της UNESCO για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς / Το δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO».
20:00 – 21:00 Ειδικό αφιέρωμα: Γυναίκες, Νέοι και Εργασία. Παρακολούθηση ταινιών – Ομιλία και Συζήτηση.
21:00 Δείπνο καλωσορίσματος

 

Μαγνήτης για τον επισκέπτη κάθε γωνιά της Αμοργού.

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8:30 – 9:30 Πρωινό
10:00 Αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας. (Εδώ ο ηγούμενος πατέρας Σπυρίδων θα μας μιλήσει για την ιστορία του μοναστηριού και οι μοναχοί θα μας κεράσουν στο αρχονταρίκι λουκούμι, δροσερό νεράκι και ψημένη ρακή).
-Παράλληλη εκδήλωση: Ακαδημία κινηματογράφου: John Driedonks, Professor.
12:00 Επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού, στον Ελληνιστικό Πύργο της Αγίας Τριάδας (μακάρι να μας ξεναγήσει η εξαιρετική Ευαγγελία-Ραφαέλα Ρούσσου). Στάση στο εστιατόριο «Πύργος». Amorgos Gastronomy Club – Επίδειξη τοπικής συνταγής: Φάβα και φαβατοκεφτέδες
-«Μαρουσώ» παραδοσιακή ταβέρνα. Μεσημεριανό γεύμα.
16:00 Στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Βαλσαμίτη – Αρχαίο Yδρομαντείο. (Εδώ θα συναντήσουμε τη μοναχή Ειρήνη, θα ακούσουμε τις ιστορίες της, θα θαυμάσουμε τις φορητές εικόνες που αγιογραφεί και θα πάρουμε δύναμη από το χαμόγελό της).
16:45 Αναχώρηση για το ξενοδοχείο.
18:30 – 19:30 Πάνελ συζήτησης: Γαστρονομική Κληρονομιά της Αμοργού

Κατερίνα Μαρινάκη, δημοσιογράφος – λαογράφος: «Η ελιά και η παραγωγή λαδιού στην Αμοργό!»

• Άννα Γαλανού, εθνολόγος: «Ανθρωπολογικές προσεγγίσεις της διατροφής και του πολιτισμού μας».

• Federico Francesco Ferrero, master Chef Italian Television: «Γαστρονομική κληρονομιά της Αμοργού: ένα μονοπάτι για την προστασία μιας εύθραυστης ομορφιάς».

 

Τα πεντακάθαρα και νοικοκυρεμένα μονοπάτια του νησιού αποδεικνύουν την αγάπη των ντόπιων για το νησί τους.

 

3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8:30 – 9:30 Πρωινό
10:00 Αναχώρηση για τη Χώρα. Περιήγηση και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο (με τα σπάνια εκθέματα).
12:00 Αναχώρηση για τα Κατάπολα. Στάση στο ελαιοτριβείο. Επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο – δοκιμή κρασιών. Γεύμα.
-Παράλληλη εκδήλωση: Ακαδημία κινηματογράφου: John Driedonks, Professor.
15:00 Αναχώρηση για το ξενοδοχείο.
17:00 Amorgos Gastronomy Club – Επίδειξη τοπικής συνταγής: ξεροτήγανα
18:00 – 19:00 Πάνελ συζήτησης: Γαστρονομία και Σινεμά

Ειρήνη Καρώνη, Iστορία και φιλοσοφία της Επιστήμης. «Κινηματογράφος και Γαστρονομία».

Ρόμπυ Εκσιέλ, κριτικός κινηματόγραφου

Ελένη Ράμμου: «Η επιρροή του σύγχρονου πολιτισμού στη γαστρονομία, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα: ένα νέο μοντέλο».

Αννα Κλαυδιά, δημοσιογράφος: «Γαστρονομικός Τουρισμός και η Προοπτική Τουριστικής Ανάπτυξης ενός τόπου»
19:15 – 21:00 Προβολές Ταινιών 9ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού
21:00 Δείπνο στο εστιατόριο Αμβροσία. (Μοναδική απόλαυση οι δημιουργίες του σεφ και ξεχωριστή εμπειρία από τα χαμόγελα όλου του προσωπικού).

 

Στο εξωτερικό πολλοί σεφ θα ήθελαν να έχουν στην κουζίνα τους αυτά τα προϊόντα της αμοργιανής γης που έχει ο σεφ του Ambrosia στο Aegialis Hotel & Spa.

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8:30 – 9:30 Πρωινό
10:00 – 11:00 Προβολές Ταινιών 9ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού
11:15 Amorgos Gastronomy Club – Επίδειξη τοπικής συνταγής: Μεθυσμένα Αμοργιανά
13:00 Eπίσκεψη σε ελαιώνα της Αιγιάλης για παρακολούθηση ελαιομαζέματος. Γεύμα.
18:00 Τελετή απονομής βραβείων
21:00 Δείπνο – Gala στην αίθουσα Namaste Shala στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa. (Εδώ είναι το έργο ζωής που έφτιαξε η Καλλιώβη Γιαννακοπούλου – Λουλουργά. Η επιτυχία της είναι πως κατάφερε με το Spa και τη Yoga να διευρύνει την τουριστική περίοδο σχεδόν στους 11 μήνες).  

5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

4:30 Πρωινό
5:00 Αναχώρηση για το λιμάνι των Καταπόλων
6:00 Αναχώρηση από τα Κατάπολα με την Blue Star Ferries για Πειραιά. Άφιξη στις 15:00

***

Πίνακας ζωγραφικής οι δημιουργίες του σεφ στο Ambrosia Restaurant του Aegialis Hotel & Spa.ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Πριν το Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προβολές ταινιών και εργαστήρια στα σχολεία και σε δημόσιους χώρους του νησιού.
  • Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν:
    -Aκαδημία Κινηματογράφου για φοιτητές και νέους κινηματογραφιστές
    -Έκθεση τοπικών τροφίμων, ποτών και παραδοσιακών προϊόντων
    -Παρουσίαση τοπικής χειροτεχνίας

***

Στο “Πανόραμα”, στα Θολάρια, ο Νίκος Θεολογίτης με τις μαντινάδες του και η Μαρία Θεολογίτη με τη μαγειρική της μαγεύουν τους επισκέπτες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

 

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, θα λάβει χώρα από τις 31 Οκτωβρίου, έως τις 5 Νοεμβρίου 2018, στο νησί της Αμοργού, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με θέμα «Γαστρονομία – Πολιτισμός και Τουρισμός».

Το Φεστιβάλ Αμοργού είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης CIFFT, με έδρα τη Βιέννη, και διεξάγεται αδιαλείπτως σε ετήσια βάση, προβάλλοντας περίπου 100 νέες ταινίες κάθε χρόνο, με καθημερινές προβολές κατά διάρκεια του συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, στο ξενοδοχείο «Aegialis Hotel & Spa», βραβεύοντας τις καλύτερες επιλογές ταινιών και ντοκιμαντέρ που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και στην εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων, έχοντας υπ’ όψιν την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.

•Η Ελλάδα και τα νησιά της γίνονται τόπος έμπνευσης και έλξης για νέες δημιουργίες.

•Το Φεστιβάλ συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών, με βάση το νησί της Αμοργού και της Ελλάδας. Διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων -Αιγιάλης, Αμοργού από το 2010, παράλληλα με το ΥΠΕΡΙΑ, Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού.

•Συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Αμοργού, και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και τον ΕΟΤ.

 

 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

-Hugo Marcos. Director of Art & Tur – International Tourism Film Festival. (Portugal).

-John Driedonks. Senior lecturer in multimedia journalism, School of Journalism, Utrecht University of Applied Sciences. (Netherlands).

-Mladen Velimirovic. Director and Screenwriter based in London. (Serbia/U.K.).

-Νίκος Γιαννόπουλος. Παραγωγός της ταινίας «Big Blue». (Ελλάδα).

-Alison Womack. (UK). – Member of the jury Finisterra Arrabida Film Art & Tourism Festival (Portugal) and Amorgos International Short Tourism Film Festival

Νότης Φόρσος. Cinema Theater Programmer. (Ελλάδα).

Ewa Kotus. President of the Poland Tour Film Festival. (Polland).

 

***

 

Η Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Yperia 2018.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-Πρόεδρος, η Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων.

-Αργυρώ Μεσημέρη, καλλιτεχνική διευθύντρια – Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

-Ελένη Ράμμου, σύμβουλος Οπτικοακουστικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

-Δέσποινα Μουζάκη, πρόεδρος Τμήματος Κινηματογράφου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραγωγός Ταινιών.

-Μάγδα Μιχαηλίδου, οικονομολόγος, επιμελήτρια φωτογραφίας, μέλος της Ομοσπονδίας Συλλογών Γυναικών Κυκλάδων, Mέλος.

-Ελένη Μεθοδίου, αρχαιολόγος.

-Σταμάτης Γιαννακόπουλος, τεχνικός διευθυντής.

-Μελίνα Ζαρκάδη, γενικός συντονισμός

***

Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΤΟΥ BRYSON KUAN

***

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
692ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art