10.4 C
Athens
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025

Υγιεινό δείπνο με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πιπεριές, πράσα, σπανάκι και φιλέτα σολομού πλούσια σε ωμέγα-3

Δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικά υγιεινό δείπνο με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πιπεριές, πράσα και σπανάκι και φιλέτα σολομού πλούσια σε ωμέγα-3. Είναι έτοιμο σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Συστατικά

  • noodles
  • 1½ κουταλάκι καφέ miso, (είναι μια ζυμωμένη πάστα κόκων σόγιας από την Ιαπωνία)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 φιλέτα άγριου σολομού χωρίς πέτσα (230 γρ.)
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 πράσα (165 g), σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
  • 160 γρ. baby σπανάκι
  • Μία κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Βάζετε τα noodles σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε με βραστό νερό και τα αφήνετε στην άκρη να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού miso με το ξύδι, την πάπρικα και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Απλώστε πάνω από τον σολομό και ψήστε στη σχάρα για 6-8 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίσει και να ψηθεί.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά το τζίντζερ, το πιπέρι και το πράσο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Στραγγίζουμε τα noodles, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο miso. Προσθέστε τα στραγγισμένα noodles, το υγρό miso και το σπανάκι σε ένα μπολ και τέλος προσθέστε τον έτοιμο σολομό σας και σερβίρετε!

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -