Ελληνικά “δελφίνια” στο Καζάν: Ανδρέας, Άννα, Απόστολος…

Ο Ανδρέας Βαζαίος, χρυσός.

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική σε 25άρα πισίνα αναδείχθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στο Καζάν ο Ανδρέας Βαζαίος.
Ο Έλληνας κολυμβητής πήρε την πρώτη θέση στον τελικό με χρόνο 1:51.70 και επανέλαβε την επιτυχία του 2019, όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.
Είναι το έβδομο μετάλλιο που κατακτά ο Βαζαίος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρής πισίνας. Ανεβαίνει στο βάθρο για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση και μετράει από το 2015 τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Η Άννα Ντουντουνάκη, ασημένια.

Η Άννα Ντουντουνάκη κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση και άλλη μία μεγάλη διάκριση στο ενεργητικό της [56.35], χάνοντας μόνο από την ανίκητη Σάρα Σιέστρεμ [55.84], την οποία κόντραρε «στα ίσια» για 50μ.

Η Ντουντουνάκη ανέβηκε ένα σκαλί ψηλότερα σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκώβη (όπου ήταν τρίτη) και βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (56.44) που είχε σημειώσει τότε.

Ο Απόστολος Χρήστου, χάλκινος.

Τρίτο μετάλλιο πανηγύρισε η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Καζάν. Ο Απόστολος Χρήστου κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο με 49.87, βελτιώνοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ (49.98) που είχε σημειώσει στον ημιτελικό. Ο Χρήστου κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο μετάλλιό του σε μικρή πισίνα, μετά τα τρία -επίσης χάλκινα- που έχει κερδίσει στο ίδιο αγώνισμα, σε ισάριθμα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας πισίνας.