Ο «Χρόνος Αναπλήρωσης» και το Αγρίνιο όπως το βλέπει ο γελοιογράφος Βασίλης Παπαγεωργίου

Του Παναγιώτη Μήλα

 

Τα «Τοπία του Αγρινίου» ανακάλυψε με τον δικό του τρόπο ο γελοιογράφος Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο «Χρόνος Αναπλήρωσης» που έχει ο πολυπράγμων εικαστικός στην περιοχή της μεγαλύτερης πόλης της Αιτωλοακαρνανίας είχε ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη σειρά έργων ζωγραφικής που θα μπορέσουμε να χαρούμε στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.
Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 το Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό και με την ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο «Χρόνος Αναπλήρωσης – Τοπία του Αγρινίου».

 

Έργο του Βασίλη Παπαγεωργίου από την έκθεση «Χρόνος Αναπλήρωσης – Τοπία του Αγρινίου».

Τα εγκαίνια αυτής της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ. Ειδικά για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως και τις 2 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8.30 π.μ. έως 4.30 μ.μ., στον 2ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

***

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1968 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία, δημοσιεύοντας σκίτσα σε περιοδικά της Νομικής Σχολής Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε.

Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Από το 1990 έως το 1992 συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Πριν». Συνέχισε στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» όπου δημοσίευε τη δουλειά του μέχρι και το 2013. Το χρονικό διάστημα 1999-2000 συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Οικονομία».

Την περίοδο 2005-2010 συνεργάστηκε με το περιοδικό «Γαλέρα». Tο 2014 συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Εξέλιξη», «Ενημέρωση», «Επενδυτής» και «Symbol». Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ξαναδημοσιεύει σκίτσα στο «Πριν».

Το 1998 εξέδωσε το κόμικ-στριπ «Εθελουσία έξοδος» από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη».

Έχει διδάξει σκίτσο στις Σχολές Πλάκα αλλά και σε άλλες σχολές. Έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.