22.7 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βασίλης Πάικος. Παρέδιδε μαθήματα ήθους, ευπρέπειας και σεμνότητας μια ολόκληρη ζωή

Ξεχώριζε για το ήθος και τη σεμνότητά του. Διακρίθηκε για την αναλυτική του ικανότητα και την ευπρέπεια του χαρακτήρα.

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 78 ετών και έπειτα από μακρά ασθένεια, «έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και το αγάπησε έντονα και παθιασμένα.

Ο Πάικος ασθένησε τον περασμένο Αύγουστο από μια βαριά πνευμονία, που τον οδήγησε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μεγάλο διάστημα. Κατάφερε να συνέλθει λίγο, όμως δυστυχώς οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και τελικά «έφυγε» από τη ζωή.

***

Η οικογένεια Πάικου εγκαταστάθηκε στο Μεσολόγγι το 1939, καθώς ο πατέρας του, που καταγόταν από τα Καλάβρυτα, ήταν διευθυντής των Αλυκών. Ο αείμνηστος Βασίλης Πάικος σπούδασε γεωπονική, όμως αγάπησε τη δημοσιογραφία.
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1943. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, ήταν, όμως, η δημοσιογραφία που τον κέρδισε.
Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Βήμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Αναγνώστης» και «Επτάμισι».
Στην «Αυγή» ξεκίνησε το 1984 ως αρθρογράφος ενώ για πολλά χρόνια ήταν σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Επίσης, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «902 Αριστερά στα FM» καθώς και στον «Αθήνα 9,84» από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης του σταθμού.
Υπήρξε ένας δημοσιογράφος ευρυμαθής, ακέραιος και ευγενής, που εργάστηκε σκληρά με προσήλωση στη δεοντολογία του επαγγέλματος. Ήταν δάσκαλος για πολλούς νέους συναδέλφους στην εφημερίδα «Αυγή» αλλά και σε Ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Η οικογένεια έμεινε στο Μεσολόγγι μέχρι το 1963, όταν ο πατέρας του συνταξιοδοτήθηκε.
Παρόλο που ζούσε στην Αθήνα, δεν εγκατέλειψε ποτέ το αγαπημένο του Μεσολόγγι. Διατήρησε φιλίες, ενώ τουλάχιστον πέντε φορές τον χρόνο επισκεπτόταν την πόλη και συναντούσε τους φίλους του, κάνοντας τις διακοπές του.
Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, ο Βασίλης Πάικος βοηθούσε «αθόρυβα» ανθρώπους που είχαν ανάγκη, είχε δωρίσει στη «Διέξοδο» πολλά αντικείμενα, ενώ είχε στηρίξει ιδιαίτερα τη δημιουργία του Μουσείου Άλατος. Στις γιορτές Εξόδου ήταν πάντα παρών και παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις με μεγάλη συγκίνηση.
Η βαθιά αγάπη που έτρεφε για το Μεσολόγγι δεν έσβησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

***

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου – στις 12.30 –  σε περιορισμένο κύκλο συγγενών λόγω του κορονοϊού.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -