Εγγραφές στο τΖΕΝεράλε Acting Studio του Μιχάλη Συριόπουλου

Το τΖΕΝεράλε Acting Studio είναι ένας φιλόξενος χώρος τέχνης στο Μεταξουργείο, με την υπογραφή του ηθοποιού Μιχάλη Συριόπουλου που έχει τιμηθεί με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2019.
Ο χώρος φιλοξενεί μαθήματα υποκριτικής για αρχάριους, για λάτρεις του θεάτρου, για ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την υποκριτική τέχνη μέσα από μαθήματα, σεμινάρια και ποικίλες δραστηριότητες. Απευθύνεται ακόμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και σε μικρούς μας φίλους -και τους γονείς τους- μέσα από το θεατρικό παιχνίδι σε συνδυασμό με τη δραματοθεραπεία.
Παράλληλα, ξεκινάει από αυτή τη σεζόν η «μικρή δραματική», ένα πλήρες σε κατάρτιση πρόγραμμα-προσομοίωση δραματικής σχολής, για μη επιτυχόντες σχολών που θέλουν να κάνουν μια ολοκληρωμένη και επαγγελματική προετοιμασία για τις μελλοντικές εξετάσεις τους.
Υποκριτική, χορός, τραγούδι, σεμινάρια με εξαιρετικούς καλεσμένους, και online μαθήματα σας περιμένουν στην πιο ζεστή γωνιά του Μεταξουργείου.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ τΖΕΝεράλε!

τΖΕΝεράλε μικρή δραματική

Το τμήμα αποτελεί μια προσομοίωση δραματικής σχολής για μη επιτυχόντες υποψήφιους δραματικών σχολών. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν, σε ένα ετήσιο workshop, πάνω στην υποκριτική, το χορό και το τραγούδι.
Η μικρή δραματική, θα προσφέρει στους σπουδαστές της μια πλήρη εκπαιδευτική κατάρτιση προετοιμασίας για τη μέλλουσα εισαγωγή τους σε δραματικές σχολές. Περιλαμβάνεται η δυνατότητα προετοιμασίας μονολόγων (κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου), τραγουδιού, ποιήματος, αυτοσχεδιασμών και θεωρητικών γνώσεων γύρω από τη θεατρική τέχνη.
Καθηγητές Υποκριτικής: Μιχάλης Συριόπουλος, Πάνος Λουκαΐδης
(5 ώρες/εβδομάδα)
Καθηγήτρια μουσικής: Μαριάννα Παπαθανασίου (2 ώρες/εβδομάδα)
Καθηγήτρια κίνησης/χορού: Έλσα Σίσκου (2 ώρες/εβδομάδα)
155 ευρώ/μήνα
Έναρξη 1 Νοεμβρίου.
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 11.00-14.00
***
Τμήμα Υποκριτικής – πρεμιέρα 1 – Ρεαλισμός
Ξεκινώντας από το θεατρικό έργο «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά οι σπουδαστές θα κατακτήσουν τον υποκριτικό κώδικα του «εδώ και του τώρα», βασισμένοι στην μέθοδο του Στανισλάφσκι και θα καταλήξουν σε νέα και άπαιχτα έργα.
Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων.
60 ευρώ/ μήνα
Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 17.00 – 20.00
***
Τμήμα Υποκριτικής – πρεμιέρα 2 – Θέατρο Ντοκουμέντο
Το θέατρο ως εναλλακτική πηγή πληροφόρησης. Οι σπουδαστές καταπιάνονται με αληθινά ιστορικά γεγονότα καθώς και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Με την αυτούσια χρήση ντοκουμέντων (τεκμηρίων) και με σκοπό να φωτίσουν αφανείς όψεις της επικαιρότητας και της ιστορίας, καλούνται να αφηγηθούν, να δραματοποιήσουν, ακόμα και να συγγράψουν πάνω σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, μέσα από τα οποία θα οδηγηθούν στην παράσταση «Μαρτυρίες Προσφύγων».
Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων.
60 ευρώ/ μήνα
Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 11.00-14.00
***
Τμήμα Υποκριτικής – πρεμιέρα 3 – Τραγωδία
Με αφετηρία το θεατρικό έργο «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ, οι σπουδαστές θα μελετήσουν την χορικότητα και την έννοια του τραγικού σε μια σύγχρονη τραγωδία και στη συνέχεια θα καταπιαστούν με την κλασική τραγωδία, εξερευνώντας τον δημόσιο και τον ποιητικό λόγο.
Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων.
60 ευρώ/ μήνα
Έναρξη 9 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 18.00-21.00
***
Τμήμα Υποκριτικής – πρόβα
Το τμήμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Σε όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο μαγικό αυτό κόσμο. Σώμα, φωνή, αυτοσχεδιασμοί, μέθοδοι. Από το «εγώ» στο «εμείς». Το «μαζί» με όλες τις αισθήσεις ανοιχτές, η ανταλλαγή έμπνευσης με στόχο να ειπωθεί μία ιστορία, είναι τα βασικά συστατικά που θα καλλιεργηθούν στον θεατρικό «κήπο» της τΖΕΝεράλε.
Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης.
60 ευρώ / μήνα
Έναρξη 4 Οκτωβρίου.
Κάθε Δευτέρα στις 19.00 – 22.00
***
Τμήμα Υποκριτικής – σκηνή
Το τμήμα αυτό επικεντρώνεται στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού και στη μελέτη θεατρικών έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Οι σπουδαστές μέσω αυτοσχεδιασμών θα αποκωδικοποιήσουν πολλούς τρόπους για το πως να οδηγηθούν από το κείμενο στη σκηνή, μελετώντας παράλληλα ιστορία θεάτρου, από την θεωρία στην πράξη.
Διδάσκει ο Πάνος Λουκαϊδης και φιλοξενούμενοι καθηγητές.
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης.
60 ευρώ/ μήνα
Έναρξη 8 Οκτωβρίου. Κάθε Παρασκευή στις 18.00 – 21.00

τΖΕΝεράλε Μπαλέτο
Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους θέλουν να κατακτήσουν ή να εξελίξουν την βασική εκπαίδευση στην τεχνική του μπαλέτου.
Διδάσκει η Έλσα Σίσκου.
50 ευρώ/ μήνα
Έναρξη 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα στις 15.00 – 17.00
***
τΖΕΝεράλε online
Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από την υπόλοιπη Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν περιορισμένο χρόνο μέσα στην εβδομάδα και θέληση, να ασχοληθούν με το θέατρο. Στο τμήμα αυτό οι σπουδαστές θα ασχοληθούν με την τεχνική της υποκριτικής σε κάμερα, μέσω διάφορων κινηματογραφικών ρευμάτων.
Ετήσιο διαδικτυακό τμήμα υποκριτικής με τον Μιχάλη Συριόπουλο και φιλοξενούμενους καθηγητές.
35 ευρώ / μήνα
Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Τρίτη στις 20.00 – 22.00
***
τΖΕΝεράλε junior
Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 μέχρι 10 ετών. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τη δυνατότητα αντίληψης της κοινωνίας και της ζωής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Πώς να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Πώς να αποκτήσουν θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία μέσα από τις τέχνες της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού. Το θέατρο για παιδιά έχει την ικανότητα να κοινωνικοποιεί και να ηθικοποιεί, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και βιώματα σχετικά με την κοινωνία και την ιστορία μας.
Στο τέλος κάθε μήνα οι γονείς των παιδιών θα συναντώνται με την δραματοθεραπεύτρια, με στόχο να συνδεθούν οι γονείς με τα παιδιά τους μέσω ενός παραμυθιού.
Διδάσκουν:
Πάνος Λουκαϊδης (θεατρικό παιχνίδι – 1 ώρα)
Μαριέλα Δουμπού (χορό και μουσική – 1 ώρα)
Τάνια Μάρη (Δραματοθεραπεύτρια – 2 ώρες τον μήνα με τους γονείς των παιδιών)
55 ευρώ / μήνα
Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 11.00 – 13.00

Εγγραφές
τΖΕΝεράλε Acting Studio
Μιχάλης Συριόπουλος
Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 2105232519
Πληροφορίες
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τα μαθήματα με τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας:
Email: GeneraleActingStudio@gmail.com
Ιστότοπος: https://www.generale.info/
https://www.facebook.com/GeneraleActingStudio
https://www.instagram.com/generale_acting_studio/?hl=en