«Το δέντρο που αγαπούσε» – Αλήθεια και παραμύθι σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι με το «Τρένο στο Ρουφ»

30

Κάθε Κυριακή, λίγο μετά τις 11 το πρωί, αρχίζει ένα μουσικό θεατρικό ταξίδι για παιδιά από 5 έως 105 ετών με πρωτότυπη ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι και animation.

Η Θεατρική Ομάδα ΒίΔα κάνει και φέτος ένα μοναδικό δρομολόγιο σε συνεργασία με την Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
Δύο κορίτσια γνωρίζονται σ’ ένα ταξίδι με το τρένο στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στο ερώτημα: «Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος»;

Τα δύο κορίτσια γίνονται φίλες κι αρχίζουν να παίζουν. Μέσα από το παιχνίδι, με μπόλικο χιούμορ και πολλή φαντασία, μεταμορφώνονται στους ήρωες ενός παραμυθιού, σ’ ένα δέντρο κι ένα αγόρι. Και τότε ξεκινάει το πιο διασκεδαστικό ταξίδι! Τα δύο κορίτσια παίζοντας ανακαλύπτουν τα μονοπάτια της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, της ενηλικίωσης και της γενναιοδωρίας της φύσης προς τον άνθρωπο.

Σ’ αυτή τη διαδρομή έρχονται αντιμέτωπες και με τη φθορά που φέρνει ο χρόνος, την απληστία του ανθρώπου απέναντι στη φύση, τη μοναξιά και τελικά με την ίδια την πραγματικότητα. Η αλήθεια μπλέκεται με το παραμύθι ενώ το τρένο συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του.

 

Η ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός Βίκυ Καλπάκα (αριστερά) με την ηθοποιό, μουσικό και ψυχολόγο Δάφνη Καφετζή,

 

Η Θεατρική Ομάδα ΒίΔα, μέσα από το συγκινητικό κείμενό της και την πλούσια εμπειρία της στη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά, αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της συνύπαρξης τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους όσο και ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο. Με τρυφερό βλέμμα, ακουμπάει τα στοιχειώδη της ανθρώπινης ύπαρξης και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η παράσταση συνδυάζει την πρωτότυπη και ζωντανή μουσική, με τον χορό, το τραγούδι και το animation, προσκαλώντας τους θεατές κάθε ηλικίας να βιώσουν τα συναισθήματα των ηρώων του παραμυθιού και να μοιραστούν το χάρισμα που έχουν εκείνοι που ξέρουν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη.

 

***

Η νεοσύστατη Ομάδα Θεάτρου ΒίΔα αποτελείται από την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Βίκυ Καλπάκα και την ηθοποιό, μουσικό και ψυχολόγο Δάφνη Καφετζή, που έχουν αξιόλογη πορεία στο θέατρο και ιδιαίτερη εμπειρία στη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά. Η ομάδα ΒίΔα ιδρύθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες και στόχο την έρευνα και αναζήτηση της καινοτομίας στο θέατρο και την τέχνη. Στην παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» συνεργάζεται με μια ομάδα έμπειρων και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

 

***

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

«Το δέντρο που αγαπούσε»

Κείμενο: Ομάδα ΒίΔα
Σκηνοθεσία/φωτισμοί: Ορέστης Τάτσης
Πρωτότυπη μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ
Σκηνικά/κοστούμια: Έλλη Παπαδάκη
Κίνηση: Θένια Αντωνιάδου
Animation/γραφικά: Νικολάια Γενηγεωργίου
Εικαστική σύνθεση έντυπου υλικού: Σμαράγδα Καφετζή
Εκτέλεση παραγωγής: Ομάδα ΒίΔα
Παίζουν: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή

***

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
Καθημερινές για σχολεία (9.30 π.μ. και 11.00 π.μ.)
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

*

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική Είσοδος 10 ευρώ

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2105298922 και 6937 604988 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00–14.00 & 18.00–22.00

***

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ

«Το Τρένο στο Ρουφ»
Θεατρικό Βαγόνι
Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ
Επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το Μετρό «Κεραμεικός»

***

Ηλεκτρονική προπώληση

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”