Πάνω: Gobolino
Γράφει ο Gobolino
Πανεύκολη συνταγή τιραμισού, με τον τρόπο που το φτιάχνουν τα περισσότερα σπίτια στην Ιταλία. Όσο πιο λιτά, τόσο πιο καλά και με ελάχιστη ζάχαρη. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να το έχει δοκιμάσει όσα χρόνια το φτιάχνω και να μη μου έχει ζητήσει τη συνταγή. Είναι γλυκό ψυγείου, απλούστατο, απολαυστικό και παρασκευάζεται γρήγορα. Στο σπίτι το φτιάχνουμε συχνά.
Τι χρειαζόμαστε
* 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
* 4 αβγά
* 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 2 πακέτα σαβουαγιάρ
* καφέ εσπρέσο (περίπου 4 δόσεις και περίπου 400 γρ.)
* πικρό κακάο (για πασπάλισμα)
Πώς το φτιάχνουμε
1. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει καλά με τη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου ακόμα.
3. Στρώνουμε μία σειρά σαβουαγιάρ που τα έχουμε βουτήξει για περίπου 5-10″ στον καφέ (ο οποίος έχει κρυώσει) και βάζουμε μία στρώση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία και καταλήγουμε με κρέμα.
4. Πασπαλίζουμε με το κακάο κι αφήνουμε το τιραμισού μας 2-3 ώρες στο ψυγείο να δέσει.