Το ΚΚΕ και η Σεμίνα Διγενή για τα αδέσποτα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα και τη Διαμάντω Μανωλάκου, συναντήθηκε, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στη Βουλή, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

 

 

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και υποψήφια βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές Σεμίνα Διγενή, η οποία παλεύει σταθερά για το θέμα των αδέσποτων, είπε σχετικά:

“Είχα θέσει την επιτακτική ανάγκη κινητοποίησης και λήψης μέτρων, για την προστασία των αδέσποτων ζώων, από την πρώτη πρώτη στιγμή των προεκλογικών ομιλιών και παρεμβάσεών μου. Χαίρομαι πολύ σήμερα λοιπόν, που αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα και τη Διαμάντω Μανωλάκου, συναντήθηκε, στη Βουλή, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για αυτό το θέμα.
Στη συνάντηση η Ομοσπονδία κατέθεσε τις προτάσεις της, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και αφορούν στη λήψη κυβερνητικών μέτρων, αλλά και μέτρων από τους Δήμους, ώστε να μπορέσει “η Ελλάδα να μπει στην τροχιά των χωρών που δεν έχουν αδέσποτα και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο, όσον αφορά στα ζώα συντροφιάς”.
Επίσης τονίστηκε από την Ομοσπονδία η στάση του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ήταν το μόνο κόμμα που έδωσε θετική ψήφο για την προστασία των άγριων ζώων και ζώων παραγωγής.
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκε ως δημιουργικές και ρεαλιστικές τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, ειδικά για τη δημιουργία φορέα δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης ζώων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από το ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή για την προώθησή τους μέσα από προτάσεις για τη νομοθέτησή τους”.