Το «Ηρεμιστικό» του Σάμουελ Μπέκετ έρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή

Το έργο «Το ηρεμιστικό» του Σάμουελ Μπέκετ ανεβαίνει τον προσεχή Νοέμβριο στο θέατρο Φούρνος σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.

Η Άσπα Τομπούλη, όπως αναφέρει η ίδια στα «Νέα» σε πρώτη αναγγελία, σκηνοθετεί ένα από τα τέσσερα αριστουργηματικά διηγήματα που ο Μπέκετ έγραψε το 1946.

Σε μια ατμόσφαιρα μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας και με το διαβρωτικό του χιούμορ, ο μεγάλος συγγραφέας αφηγείται τις νυχτερινές περιπλανήσεις ενός ανθρώπου σε μία άγνωστη πόλη.

Η νύχτα, οι δρόμοι της έρημης πόλης, οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, τα φωτισμένα παράθυρα των σπιτιών, οι παράδοξες συναντήσεις, οι φόβοι, οι σκέψεις και η ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής, σε μια από τις ωραιότερες αφηγήσεις του μεγάλου Σάμιουελ Μπέκετ.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ως αφηγητές θα έχουν οι Υβόννη Μαλτέζου και ο Σπύρος Βάρελης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης θα είναι οι εξής: Εριφύλη Μαρωνίτη (μετάφραση), Μαρία Καραθάνου (σκηνικά – κοστούμια), Διονύσης Σιδηροκαστρίτης (visuals – μουσική), Φαίδρα Σούτου (επιμέλεια κίνησης), Αποστόλης Τσατσάκος (φωτισμοί) και Στέλλα Παπακωνσταντίνου (βοηθός σκηνοθέτη).

  • Θέατρο “Φούρνος”
    Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια – Aθήνα