Στην Τήνο ο Άγγλος αρχαιολόγος και παρουσιαστής Michael Scott

Το Σεπτέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο γυρίσματα προκειμένου να συμμετέχει η Τήνος στο ντοκιμαντέρ «ΤΗΙS IS GREECE» που θα προβληθεί στην Αμερική, Αγγλία και Αυστραλία.

Ο περίφημος Άγγλος αρχαιολόγος και παρουσιαστής Michael Scott με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Peter Beveridge ανέδειξαν τις ομορφιές του νησιού, τους αρχαιολογικούς χώρους όπως το Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια με πλήρη αναφορά στην ιστορία του τόπου, καθώς επίσης τη Χώρα, το ναό της Μεγαλόχαρης και ξετρελάθηκαν με τα χωριά του πανέμορφου νησιού, όπως τα Υστέρνια, την Καρδιανή, το Βωλάξ και τον Τριαντάρο.

Ο σκηνοθέτης ανέφερε στον τοπικό Τύπο ότι η προσπάθειά του θα είναι να αναδείξει την ιστορία μέσα από την ομορφιά. Ήταν μια δράση που προτάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υλοποιήθηκε από το Δήμο της Τήνου με τη συνδρομή και ακάματων εθελοντών.

Η δράση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να προβληθεί ο τόπος και να αναδειχθεί σαν ένα μοναδικό νησί όπου η τέχνη, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φυσική ομορφιά δένουν με ένα μοναδικό και θαυμαστό τρόπο.