«Τα Καλύτερά μας χρόνια» με τον Θοδωρή Σαραντή στο 6ο Γυμνάσιο, στον «Πρωτέα» και στον 9.84

Του Παναγιώτη Μήλα

 

Σκληρές κόντρες στο τσιμεντένιο γήπεδα του μπάσκετ στο 6ο Γυμνάσιο Αρρένων της Αθήνας, στο χωμάτινο γηπεδάκι της Παιδικής Χαράς στην Καλλιρόης, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα Ιλισού.
Στο ξεκίνημα της ομάδας μπάσκετ του «Πρωτέα» ο Θοδωρής μεταξύ των πρώτων.

Ήταν ένας δυνατός αντίπαλος με «γλυκό» σουτ, με ντελικάτη ντρίπλα, αποτελεσματική άμυνα, μυαλό και ομαδικότητα…

Τον Θοδωρή τον νίκησε μόνο η αγάπη του για τη μουσική. Ο Θοδωρής έχτισε «Τα Καλύτερά μας χρόνια» στον θρυλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Η ώρα της εκπομπής του ήταν ιερή. Την παρακολουθούσαμε με προσοχή και ευλάβεια λόγω της υψηλής της ποιότητας. Παράλληλα καμαρώναμε όταν λέγαμε ότι με τον Θοδωρή πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο.

***

Ο Θοδωρής Σαραντής έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 το πρωί σε ηλικία 76 ετών. Ήταν ένας από τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς, και πρωτεργάτης στον Αθήνα 9.84 για τρεις δεκαετίες. Η εκπομπή του «Τα Καλύτερά μας χρόνια» άφησε εποχή.

Μετά τον Αθήνα 9.84 συνέχισε την πορεία του σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ertopen με την εκπομπή «Σόλωνος και Μασσαλίας».

Έδωσε το στίγμα του με την πολυεπίπεδη μουσική του γνώση και εμπειρία, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκπομπών του ενώ ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες στο ξεκίνημα της πορείας τους, ανάμεσά τους ο Παύλος Σιδηρόπουλος

Εργάστηκε στην Columbia ως υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου και ήταν ο παραγωγός του άλμπουμ αναφοράς για το ελληνικό ροκ, «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τη Σπυριδούλα το 1978.
Το 2001 υπέγραψε την συνεπιμέλεια του δίσκου «Τα χειρότερα best» του Τζίμη Πανούση από την MINOS-EMI.

 

***

Ο αποχαιρετισμός του θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στις 12 το μεσημέρι, από το Α’ Νεκροταφείο. Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνου, να δοθεί βοήθεια στην «Κιβωτό του Κόσμου».