16.4 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μαρία Παπαφωτίου και Αγνή Χιώτη: Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους

Βάλε τη «μάσκα» σου και έλα να παίξουμε!

Η Μαρία Παπαφωτίου και η Αγνή Χιώτη σας καλούν να παίξετε με όλα σας τα εκφραστικά μέσα για όλα όσα επιθυμείτε και σκέφτεστε.
Από τις 17 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Κυριακή σας περιμένουν από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 στον «Εύαθλο – Αθλητικό Σύλλογο» για ένα δημιουργικό -γεμάτο φαντασία και παιχνίδι- σεμινάριο.

Πληροφορίες

[email protected]
6906566073, 6973684504

Εύαθλος Αθλητικός Σύλλογος
Κ. Κόντου 21, Άνω Πατήσια

***

Έχοντας ως βάση μας μονολόγους και θεατρικά κείμενα που θα επιλεχθούν από κοινού θα πειραματιζόμαστε πάνω στα εκφραστικά μας εργαλεία με στόχο μας τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Ρυθμός Ενέργεια Αμεσότητα Αλήθεια.
Όλα αυτά μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια!
Ανακαλύπτοντας τη διαδικασία της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης παράστασης, οι μαθητές καλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να ακολουθήσουν τις δικές τους εσωτερικές επιθυμίες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σχέση τους με τη μαγικότερη όλων των τεχνών… το Θέατρο.

Στόχος σεμιναρίου: Nα περάσουμε καλά παίζοντας.

*** To σεμινάριο λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της ομάδας «Άναμμα» και στο τέλος του κύκλου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
*** Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Βιογραφικά

Η Μαρία Παπαφωτίου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος μηχανικός του ΕΜΠ και μαθήτρια του Νίκου Καραγέωργου και της Ελένης Σκότη. Βρίσκεται επαγγελματικά στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης τα τελευταία 5 χρόνια. Ασχολείται συστηματικά με τον κλασικό χορό για περισσότερο από 15 χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου ”Άναμμα” που ξεκίνησε την πορεία της το 2017 στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου της Νοτίου Κορέας με την παράσταση ”Από την Αντιγόνη στη Μήδεια” σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

Έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός με τα θέατρα studio Υπό το Μηδέν, Από Μηχανής, Βρετάνια, Καρέζη, Μικρό Παλλάς, Επί Κολωνώ, Άλφα, ΕΘΑΛ, ΘΟΚ καθώς και ως βοηθός σκηνοθέτη στο Εθνικό Θέατρο. Έχει δουλέψει με τους σκηνοθέτες Νίκο Καραγέωργο, Σταύρο Στάγκο, Πάνο Αγγελόπουλο, Ρέινα Εσκενάζυ, Γιάννη Βασιλειάδη, Ισμήνη Πρωίου, Αχιλλέα Γραμματικόπουλο και Κώστα Γάκη. Έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές “Τα πέντε κλειδιά” και “Λόγω τιμής”.

Στο θέατρο βρίσκεται στην παράσταση “Ιστορία χωρίς όνομα” σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη που έκανε πρεμιέρα τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο Αριστοτέλειο Θέατρο της Θεσσαλονίκης και τον Ιανουάριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η παράσταση για την οποία ήταν και υποψήφια στην κατηγορία της γυναικείας ερμηνείας στα 10α θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί από τον Οκτώβριο του 2020 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Αγνή Χιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος». Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους Θ. Αθερίδη, Εμ. Αλεξίου, Κ. Ασπιώτη, Ελ. Γκασούκα, Π. Ζούνη, Αλ. Κοέν, Τ. Λέρτα, Δημ. Παναρετάκη, Γ. Παπαθανασίου, Π. Φιλιππίδη, Χ. Χιώτη, John Carlo del Monaco και στην τηλεόραση με τους Β. Θωμόπουλο, Λ. Λαζόπουλο και Δ. Φερεντίνο. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Repente με την οποία έχουν ανεβάσει τις εξής παραστάσεις: «Δύο Μεγάλες Rοck Punk Mύτες» – «…στο ορφανοτροφείο» – «Ο Πρίγκηπας που ονειρεύτηκα να φιλήσω» – «Τολμάς;» σε κείμενο και σκηνοθεσία Χάρη Χιώτη.

Έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Ποπ Κορν» στα Θέατρα Bios και Άβατον – «6», διασκευή βασισμένη στο θεατρικό έργο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λ. Πιραντέλο, στο θέατρο «Θησείον». Είναι αρχισυντάκτρια στο blog «needsandthoughts.com».

Τα τελευταία χρόνια είναι εισηγήτρια σεμιναρίων βασισμένα στη θεατρική μέθοδο του Playback Τheater σε διάφορους χώρους όπως το Art Noir, το Θέατρο των Αλλαγών κ.α., καθώς και τμημάτων παιδικής και εφηβικής δημιουργικής απασχόλησης και τμημάτων προετοιμασίας υποψηφίων για δραματικές σχολές και για ακροάσεις. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή, τη μουσική και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

  • Αρχική φωτογραφία: Fatih Kilic

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -