«Βάλε τη μάσκα σου κι έλα να παίξουμε»! Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενηλίκους

Διατηρώντας την ελπίδα μας και με οδηγό μας την επιμονή για μια ζωή γεμάτη όνειρα, σας προσκαλούμε με χαρά στον καινούργιο κύκλο εργαστηρίων μας.
Αν είστε έφηβος ή ενήλικας, λάτρης του ξεσηκωτικού άτοπου-τόπου που ονομάζουμε θέατρο, σας περιμένουμε με όλη μας τη χαρά!

 

***

 

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

 

Έχοντας ως βάση μας μονολόγους και θεατρικά κείμενα θα πειραματιζόμαστε πάνω στα εκφραστικά μας εργαλεία με στόχο μας τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

-Ρυθμός – Ενέργεια – Αμεσότητα – Αλήθεια.

Όλα αυτά μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια.
Ανακαλύπτοντας τη διαδικασία της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης παράστασης οι μαθητές καλούνται να αφήσουνε ελεύθερη τη φαντασία τους και να ακολουθήσουν τις δικές τους εσωτερικές επιθυμίες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σχέση τους με τη μαγικότερη όλων των τεχνών… το Θέατρο.

 

***

 

Θεατρικό εργαστήρι ερασιτεχνών: «Πατήσια. Μια θεατρική απεικόνιση»

 

Εργαστήρι με θέμα τα Πατήσια – τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της Παλιάς Αθήνας. Συλλέγοντας το υλικό μας από τη ζωντανή ιστορία του τόπου και εμβαθύνοντας στις συνήθειες και την ξεχωριστή αύρα των ανθρώπων του, θα φέρουμε στη σκηνή όλη τη σύγχρονη εποχή από το 1950 και έπειτα μα και ό,τι ανεξίτηλα άγγιξε τους δρόμους και τις αυλές των Πατησίων.

 

 

Μέσα από μια σειρά θεατρικών παιχνιδιών, ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών θα δημιουργήσουμε από την αρχή μια θεατρική παράσταση βασισμένη στις ιστορίες και τις μνήμες μιας από τις παλαιότερες, γνησιότερες και ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, τα Πατήσια.
Θα ξεκλειδώσουμε μπλοκαρίσματα τόσο στο ίδιο μας το σώμα όσο και στην επικοινωνία μας με τους άλλους και θα ανακαλύψουμε πρωτόγνωρα μονοπάτια δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί σε κεντρικό θέατρο στο τέλος του εργαστηρίου.
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους. Στον κάθε έναν που λαχταρά μέσα από την απελευθερωτική διαδικασία του θεάτρου να μπει σε καινούργιους δρόμους αυτοέκφρασης και γόνιμης ελαφράδας.

 

***

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Εισηγήτριες εργαστηρίων:

Αγνή Χιώτη, Μαρία Παπαφωτίου

Έναρξη: Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020
Συναντήσεις:
Κάθε Κυριακή 10:30-13:00 (Θεατρικό εργαστήρι Εφήβων)
13:30 – 16:30 (Εργαστήρι Ενηλίκων: Πατήσια, μια θεατρική απεικόνιση)
Τόπος συνάντησης: Αθλητικός όμιλος «Eύαθλος», Κ. Κόντου 21 Άνω Πατήσια
Κόστος: 40 ευρώ ανά μήνα/ εργαστήρι.

 

E-mail αποστολής συμμετοχών: ach.seminars@gmail.com

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες: 6973684504 και 6906566073

 

Πρόσβαση με Μ.Μ.Μ.:

 

-Σταθμός ΗΣΑΠ, Κάτω Πατήσια
-Λεωφορείο 608 , Α8 στάση Άγιος Λουκάς

*Τα λεωφορεία περνάνε από κεντρικούς σταθμούς του μετρό και μπορείτε να βρείτε τη διαδρομή τους εδώ με ένα “κλικ” https://moovitapp.com/

**Τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα της Θεατρικής Εταιρείας Άναμ(μ)α.
**Τα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.
***Στο τέλος των εργαστηρίων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.