Ένας Θεάγγελος άφησε τα εγκόσμια και φτερούγισε στην απέναντι όχθη…

74

Ήταν επί χρόνια μέλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών [ΤΑΣΕΗ] και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών [ΕΣΗ] ο Βαγγέλης ή Άγγελος ή Θεάγγελος Θεοδωρόπουλος.

Ο Θεάγγελος άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του χρόνια την 1η Αυγούστου 2020. Ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1934.

Το 2019 στο «Θεατρικό Ημερολόγιο» [Εκδόσεις Φίλντισι] που φτιάχτηκε με κείμενα και επιμέλεια από τη Σύσσυ Καπλάνη και τον [νυν Πρόεδρο του ΣΕΗ] Σπύρο Μπιμπίλα διαβάζουμε τι έλεγε ο ίδιο ο Θεάγγελος για τον εαυτό του:

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά, αυτή είναι η αρχή μου για να είσαι συνεπής με αυτό που διάλεξες. Κι εγώ λάτρεψα και την ηθοποιία αλλά σε όλους τους τομείς που αναμείχθηκα το έκανα με σεβασμό και αγάπη. Ήμουν βοηθός του σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκου στο «Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο». Ο σκηνοθέτης Κώστας Στράντζαλης με ήθελα πάντα στις δουλειές του και ο Κώστας Καραγιάννης μου έλεγε ότι η φάτσα μου είναι για το αμερικάνικο σινεμά. Ευτυχώς πάντα με άγγιζαν η σκηνοθεσία, η γλυπτική, η ζωγραφική, η φωτογραφία, η μουσική διδασκαλία σε δραματικές σχολές. Αυτό που πάντα θυμάμαι είναι πως με δίδαξε ο Αλέκος Σακελάριος και με έβγαλε στο «Μετροπόλιταν». Ωραίες εποχές. Λάτρεψα τα ταξίδια γι’ αυτό γύρισα πολλά ντοκιμαντέρ, αρχίζοντας από τη Μακρινή Κορέα, τη Βενετία, το Άμστερνταμ αλλά και δικές μας ομορφιές, την Αιδηψό, τη Μύκονο και τη Δήλο και με τα πλάνα μου στόχευα όχι μόνο στην τέρψη της θέασης αλλά και της ψυχής».