Θανάσης Σαράντος: Χάσαμε για λίγο το θέατρο το οποίο επλήγη σοβαρά

Με αφορμή αυτή τη δύσκολη – από κάθε άποψη – χρονιά, το Catisart.gr δίνει τον λόγο σε καλλιτέχνες που μιλούν για όσα έχασαν, για όσα κέρδισαν και για όσα περιμένουν.
Μας μιλούν για θέματα που τους ενόχλησαν ή τους συγκίνησαν, για γεγονότα που τους πίκραναν, τους εξόργισαν ή τους έδωσαν χαρά.
Εκμυστηρεύονται τις απογοητεύσεις ή τις ελπίδες τους και τέλος εκθέτουν διαφωνίες, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις…

Γράφει ο Θανάσης Σαράντος

ΕΧΑΣΑ στην περσινή χρονιά – και νομίζω χάσαμε – την ηρεμία μας, αφού ο φόβος της πανδημίας εξακολουθεί να κατακλύζει τις ζωές μας. Μαζί χάθηκε για λίγο και το θέατρο το οποίο επλήγη πολύ σοβαρά.

ΚΕΡΔΙΣΑ ίσως την επίγνωση του εφήμερου της ζωής, την τεράστια αξία πρωτίστως της υγείας μας αλλά και των μικρών απολαύσεων, δεν χρειάζεται ποτέ πολλά ο άνθρωπος για να υπάρξει και να χαρεί.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ πως και πως, την αγκαλιά των ανθρώπων του θεάτρου – σε κάθε πόστο – με το αγαπημένο κοινό που μας περιμένει. Ευτυχής που σύντομα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη από το ΚΒΘΕ, το αριστουργηματικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ευγένιου Ο’ Νηλ «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα». Συνεργάζομαι με μια εκπληκτική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών, ανάμεσα τους: Η υπέροχη Βέρα Κρούσκα και ο Χρήστος Διαμαντούδης.

***

Ο Θανάσης Σαράντος σκηνοθετεί και παίζει στη παράσταση «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’Νηλ που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας στις αρχές Ιουλίου 2021.