23.3 C
Athens
Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Ταξίδι με το κόκκινο του Αγιωργίτικου στους αμπελώνες της Αρχαίας Νεμέας

H γκαλερί “Τεχνοχώρος” προσκαλεί το κοινό στη Νεμέα το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας», που διοργανώνονται από τα οινοποιεία της περιοχής τα τελευταία χρόνια.
Στο Κτήμα Παλυβού παρουσιάζεται μία διπλή έκθεση με τίτλο «Τεχνοχώρος Ευφραίνει Καρδίαν». Εκεί, στον περίφημο χώρο παλαίωσης των κρασιών του κτήματος μπορείτε να δείτε έργα ζωγραφικής – χαρακτικής με θέμα το κρασί από τους Γιάννη Γουρζή, Βασίλη Καρακατσάνη, Αριστομένη Κατσούλα, Ειρήνης Ολυμπίου, Ines Piqueras και Δημήτρη Τζάνη και στον περιβάλλοντα χώρο του οινοποιείου θα ανακαλύψετε γλυπτά των Ελωΐζου Θεμιστοκλέους, Αριστομένη Κατσούλα, Αγγέλικας Κοροβέση, Χάρη Κοντοσφύρη, Francesco Moretti, Nick Dryden και Νότας Τσίτουρα.
Ένα ταξίδι στο κόκκινο που μόνο το Αγιωργίτικο μπορεί να φτιάξει, μία γιορτή που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται και φέτος το τριήμερο 6, 7, 8 Σεπτεμβρίου με πληθώρα εκδηλώσεων σε όλα τα οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής, δίνει χαρά και απόλαυση στους επισκέπτες. Απογείωση της γιορτής στη Νεμέα, η συμμετοχή στον τρύγο, στις γευσιγνωσίες κρασιού, η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Τζίτζη (φωτογραφία), η παρακολούθηση της συναυλίας του Σαββάτου και όλες οι άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Σάββατο – Κυριακή

– Ολοήμερες γευσιγνωσίες και όμορφες φθινοπωρινές βόλτες στον αμπελώνα του Κτήματος.
– Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής με τίτλο «TEXNOXΩΡΟΣ ευφραίνει καρδίαν» σε συνεργασία με την gallery “Τεχνοχώρος”.
– Έκθεση – bazaar βιβλίου με την επιμέλεια του εκδοτικού οίκου “Μεταίχμιο”.

Σάββατο

– 12:00-14:00  Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει για εσάς μικρές λιχουδιές με θέμα το αμπέλι και το κρασί χρησιμοποιώντας υλικά της περιοχής. Συγχρόνως ο γνωστός για την αισθητική του στο φαγητό και το κρασί δημοσιογράφος Θοδωρής Λέλεκας θα μυήσει το κοινό στα μυστικά του μαριναρίσματος με κρασί και μυρωδικά.
– 15:00-16:00 Παρασκευή αγνών σπιτικών σαπουνιών από την Ευαγγελία Παλυβού, οινολόγο του κτήματος, με βάση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένα από διάφορα έλαια και στέμφυλα Αγιωργίτικου και Μαλαγουζιάς.
– 18:00-19:00 Γευσιγνωσία των δύο νέων ερυθρών κρασιών του Κτήματος απευθείας από τα βαρέλια καθώς και τον κάτοχο του Μεγάλου Χρυσού μεταλλείου στο διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2013 “Νόημα”. 
– 19:30-20:30 Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΒΗΜΑfm  Νίκος Θρασυβούλου παρουσιάζει το νέο βιβλίο της χημικού – οινολόγου και συγγραφέα Μαρίας Τζίτζη με τίτλο ”Σαν κρασί”, ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση που λαμβάνει χώρα σε ένα αμπέλι και ένα οινοποιείο.(info:www.mariatzitzi.blogspot.gr)
– 21:00 Ένα ντουέτο κρασιού και μουσικής… Όπως κάθε χρόνο, αυτή η μέρα κλείνει με μια όμορφη μουσική συνδυασμένη με καλό κρασί. Φέτος το party ανοίγουν οι Vanila Swing σε ρυθμούς Rock n’ Roll και Swing, στη συνέχεια παίρνουν τη σκυτάλη ο Μιχάλης Ζέης και οι συνεργάτες του για να φτάσουν τη διασκέδαση στα ύψη με πιο ποπ διάθεση.

Κυριακή

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους γονείς τους…
– 11:00 Οι μικροί φίλοι μαθαίνουν τον τρύγο. Το αγιωργίτικο, ώριμο και κατακόκκινο, περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, να το τρυγήσουν και να το πατήσουν μέσα σε ξύλινα ειδικά διαμορφωμένα βαρέλια… Έπειτα με το χυμό των σταφυλιών η γιαγιά της οικογένειας θα φτιάξει διάφορες λιχουδιές, όπως μουσταλευριά, πετιμέζι και τραγανά μουστοκούλουρα. Μετά τον τρύγο θα περιμένει στο οινοποιείο τους κουρασμένους τρυγητές ένα μεγάλο τραπέζι στρωμένο με όλα τα καλούδια που έτρωγαν οι κάτοικοι της περιοχής την περίοδο του τρύγου.
– 14:30 Prive γεύμα. O chef Αλέξανδρος Παπανδρέου δημιουργεί ένα μενού τεσσάρων πιάτων ειδικά διαμορφωμένο για να συνοδεύει τα πιο σπάνια (ακυκλοφόρητα) κρασιά του Κτήματος. (Περιορισμός ατόμων 25 άτομα. 20 ευρώ / άτομο. Απαιτείται κράτηση στο [email protected]).
– 17:00-18:00 Επιστροφή στη λαϊκή παράδοση και στον τον Καραγκιόζη. Ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής παρουσιάζει τον πρώτο άθλο του Ηρακλή, το λιοντάρι της Νεμέας, μέσα από τα μάτια του Καραγκιόζη.

Κτήμα Παλυβού

20500 Αρχαία Νεμέα Κορινθίας
t.: +30 2746 0 24190, +30 2746 0 20190
f.: +30 2746 0 20191
e: [email protected]
http://www.palivos.gr

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -