Εκκίνηση για το Διεθνές Συνέδριο Αμοργού «ΥΠΕΡΙΑ» 2019 και το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η περίοδος προετοιμασίας για το 17ο Διεθνές Συνέδριο Αμοργού για τον Πολιτισμό & τον Τουρισμό «ΥΠΕΡΙΑ» και το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

 

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την προώθηση του πολιτισμού και του αειφόρου τουρισμού της Αμοργού, της περιφέρειας των Κυκλάδων & της Ελλάδας, καθώς και τη διαφύλαξη του τοπικού και διεθνούς περιβάλλοντος.

 

 

 

 

Ο κύριος στόχος του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι να δημιουργήσει μία διεθνή πλατφόρμα, που θα συμβάλλει στον παγκόσμιο τουρισμό μέσω των οπτικοακουστικών μέσων.

Το Συνέδριο και το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην Αμοργό από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, 2019.

 

***

 

Οι νικητές και οι νικήτριες στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους του 2018.

 

 

Το 17ο Διεθνές Συνέδριο Αμοργού «ΥΠΕΡΙΑ» για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό είναι αφιερωμένο στο «Πολιτιστικό Περιβάλλον» και θα εστιάσει:

• Στην Γαστρονομία
• Στην Οικολογία

 

 

Μάζεμα ελιάς στην Αιγιάλη, στο πλαίσιο του “ΥΠΕΡΙΑ”.

 

 

• Στην Αγροτική Αρχιτεκτονική Αμοργού και στην Unesco.

 

***

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι αφιερωμένο στο Γάλλο σκηνοθέτη Λυκ Μπεσόν για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Αμοργού χάριν στη διάσημη ταινία του «Απέραντο Γαλάζιο», και έχει προσκληθεί να παραστεί ως επίτιμος καλεσμένος.

 

***

 

 

 

Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μέλος της CIFFT (Comité International des Festivals du Film Touristique), μιας Διεθνούς Ομοσπονδίας Φεστιβάλ με 18 μέλη.

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις θα είναι ανοιχτές στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αμοργού ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην οποία ανήκει η Αμοργός.

***

 

Η γαστρονομία στο επίκεντρο και του “ΥΠΕΡΙΑ” 2019.

 

 

Για συμμετοχή στο «ΥΠΕΡΙΑ» καθώς και για την υποβολή ταινιών στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.yperia.gr

Τηλέφωνο: +302285073393

e-mail: info@yperia.gr

***

Ακολουθεί το video του Bryson Kuan, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ BRYSON KUAN ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΥΠΕΡΙΑ”