Για καφέ με τη Στέλλα Ζιοπούλου; «Μπορεί και ναι»… [δείτε το video]

Η βιολονίστα και συνθέτρια Στέλλα Ζιοπούλου, μπορεί να μάς μαγεύει στην Επίδαυρο αλλά το ίδιο κάνει και όταν μάς καλεί για καφέ.
Η Ζιοπούλου είναι επίσης μουσικοπαιδαγωγός με αρκετές συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διαγωνισμούς, όπου έχει παρουσιάσει έργα της.
Τώρα παρουσιάζει το νέο τραγούδι της με τον τίτλο «Μπορεί και ναι». Σε αρκετά παιχνιδιάρικη διάθεση, μάς συστήνεται πλέον και ως τραγουδοποιός και performer. Έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους του κομματιού, το έχει ενορχηστρώσει και παράλληλα τραγουδάει και παίζει βιολί και καστανιέτες πλαισιωμένη από ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Μπορεί και ναι»
Μουσική / Στίχοι / Ενορχήστρωση: Στέλλα Ζιοπούλου
Σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά και Θέμος «Apicos» Ρίζος
Διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ: Θέμος «Apicos» Ρίζος / NMA Studios

Στο βίντεο εμφανίζονται:
Στέλλα Ζιοπούλου
Μάριος Στέρπης
Δώρα Ζιοπούλου
Δημήτρης Μάλλιος
Δέσποινα Σπαή
Βασίλης Μπίλλας
Άγγελος Κουλούρης

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Τραγούδι και Βιολί: Στέλλα Ζιοπούλου
Φλάουτο: Δέσποινα Σπαή
Κλαρινέτο: Βασίλης Μπίλλας
Πιάνο: Ορέστης Πετράκης
Κοντραμπάσο: Άγγελος Κουλούρης
Κρουστά: Πάνος Βασιλονικολός

***

Η Στέλλα Ζιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά «Αρμονία», «Αντίστιξη», «Φυγή» και αποφοίτησε από την τάξη «Σύνθεσης» του Ε. Κοκκόρη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με βαθμό διπλώματος Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.
Είναι διπλωματούχος βιολιού της τάξης του Β. Παπά και της Μ. Πλέστη, από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής, θεατρικού παιχνιδιού, ιστορίας της τέχνης και γραφής μουσικής για το θέατρο.
Διδάσκει βιολί, θεωρητικά και μουσικοκινητική σε ωδεία και σχολεία της Αθήνας.
Συνθέσεις της έχουν λάβει μέρος και βραβευτεί σε διαγωνισμούς σύνθεσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός επί σκηνής σε θεατρικές παραστάσεις, όπως τον «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο «Θέατρο Πορεία», «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» και «Λαλιές του κόσμου θαυμαστές» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο «Θέατρο Άλφα» και τη μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «Φεγγαροκλωστή» στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας».
Την καλοκαιρινή σεζόν του 2021 συμμετείχε ως βοηθός του συνθέτη Άγγελου Τριανταφύλλου, για το μουσικό στήσιμο της παράστασης «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Επίσης παρακολούθησε το σεμινάριο «Σύνθεση μουσικής για το θέατρο» του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει συμπράξει με αρκετές ορχήστρες, όπως: Η ορχήστρα «Παλίντονος αρμονία» του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, η Ελληνο-Τουρκική ορχήστρα νέων, η Ελληνική Ορχήστρα και η Chamber Symphony Orchestra. Υπήρξε επίσης μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ), συμπράττοντας μεταξύ άλλων με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) υπό την διεύθυνση του Β. Χριστόπουλου. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος του μουσικού τρίο «Triaccordo» και παίζει επίσης βιολί στο σχήμα «Cinema Paradiso».
Το 2010 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Το 2013 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» του Παντείου Πανεπιστημίου, εκπονώντας τη διπλωματική της εργασία με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγική & Μουσικολογία-Μουσική: Δύο παράλληλοι κόσμοι».

***

«Μπορεί και ναι»

Μπορεί και ίσως, μάλλον πιθανό
Ποιός να γνωρίζει άραγε της μοίρας το γραφτό;
Μπορεί και ίσως κάτι να συμβεί,
Μα κι αν δεν γίνει, ο κόσμος δεν θα χαθεί

Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι,
Μα τι σε νοιάζει; Δεν θα ‘μαστε δα και οι πρώτοι
Μπορεί και ναι, γι’ αυτό κουνήσου
Ήρθε η ώρα πια να βγεις απ’ την βολή σου
Μπορεί και όχι, μπορεί και ναι,
Είναι ένα ίσως η ζωή με χαβαλέ
Μπορεί και όχι, μπορεί και ναι,
Μα μη σε νοιάζει, κερνάω εγώ καφέ…

Βρε λες να γίνει κάτι μαγικό
Ή μήπως και να ζήσουμε το σουρεαλιστικό
Μπορεί και ίσως κάτι να συμβεί,
Μα κι αν δεν γίνει, ο κόσμος δεν θα χαθεί

Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι,
Μα τι σε νοιάζει; Δεν θα ‘μαστε δα και οι πρώτοι
Μπορεί και ναι, γι’ αυτό κουνήσου
Ήρθε η ώρα πια να βγεις απ’ την βολή σου
Μπορεί και όχι, μπορεί και ναι,
Είναι ένα ίσως η ζωή με χαβαλέ
Μπορεί και όχι, μπορεί και ναι,
Μα μη σε νοιάζει, κερνάω εγώ καφέ!..