Στέλιος Σπυριδάκης: «Η άλλη όψη των πραγμάτων» στην Arte Visione

Ο Στέλιος Σπυριδάκης ορμώμενος από την πρόσφατη επιδραστική συγκυρία της πανδημίας και των καταιγιστικών αλλαγών που αυτή σηματοδότησε, βάζει στο «μικροσκόπιό» του τα στοιχεία γέννησης νέων δεδομένων όπου και αν εκείνα απαντώνται .
Όπως γράφει η ιστορικός Τέχνης Παυλίνα Κύρκου: «[…] Στη νέα του ατομική έκθεση Η άλλη όψη των πραγμάτων ο Στέλιος Σπυριδάκης επιλέγει συνειδητά την αφαίρεση, όπως και το υλικό του, προς την αποκάλυψη της αθέατης πλευράς των συνεχών αλληλεπιδράσεων, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την ανάδυση κάθε νέας κατάστασης».
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η εικαστικός Τατιάνα Αγαπητού.
Στην τρίτη ατομική έκθεση του εικαστικού Στέλιου Σπυριδάκη παρουσιάζονται μια σειρά από ζωγραφικά έργα και μία γλυπτική εγκατάσταση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στην Arte Visione gallery.
***
Ο Στέλιος Σπυριδάκης γεννήθηκε στον Πειραιά. Aρχικά σπούδασε γραφιστική και μεταξοτυπία και αργότερα σχέδιο και ιστορία της τέχνης στο Borgias Art College.
Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2008 – 20013, στο Η΄ Εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Α. Χρηστάκη και παράλληλα παρακολούθησε τα εργαστήρια γλυπτικής χαρακτικής και φωτογραφίας.
Αποφοίτησε το 2013 με άριστα.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με πιο πρόσφατη την Cultura 2019 στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση «Όριο Μεταίχμιο Ορίζοντας» το 2015 και την δεύτερη «Sea(e)scape» με ανάθεση στο Μπελλώνιο Ίδρυμα στη Σαντορίνη το 2017. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«Η άλλη όψη των πραγμάτων»
Από τον Στέλιο Σπυριδάκη
Εγκαίνια:
Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Από 5 μ.μ. έως 9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 20 Οκτωβρίου
Ωράριο λειτουργίας χώρου
Δευτέρα και Τετάρτη: 12 μ.μ. – 4 μ.μ.
Τρίτη και Πέμπτη: 4.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Παρασκευή: 4 μ.μ. – 8 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή κλειστά ή κατόπιν ραντεβού
***
Arte Visione gallery
Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου
Αθήνα, 11255
Τηλέφωνο: 6945951345
Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί με υποχρεωτική προσέλευση η μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid test 48 ωρών.