«Σταθμός». Ιστορίες, παραμύθια για παιδιά και νέους με γρήγορους ρυθμούς και χιούμορ για το 2018-2019

 

Το Θέατρο «Σταθμός» και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Μάνος Καρατζογιάννης προετοιμάζουν με τις επιλογές τους, τους αυριανούς θεατές.

Εδώ, το πρόγραμμα της Χειμερινής Θεατρικής Περιόδου 2018 – 2019 για παιδιά και εφήβους:

 

***

ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝH

 

*

 

Ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης.

 

ΞΑΝΑ…ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
του Βασίλη Κατσικονούρη

 

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής Αγγλικών στο 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, παρουσιάζει την παράσταση «ΞΑΝΑ…λέγοντας τις ιστορίες», στην οποία παίζουν οι μαθητές του μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Ένα κοινοτικό γεγονός, μία άλλη πρόταση για το πώς μπορούν να γίνονται οι παραστάσεις και οι καλλιτεχνικές δράσεις στο σημερινό ελληνικό σχολείο.
Έξι διηγήματα του Βασίλη Κατσικονούρη και ένα της Ελένης Γιαννάκη μέσα από ένα παιχνίδι γέλιου, συγκίνησης και μνήμης εφήβων και ενηλίκων.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης
Ερμηνεύουν: Ομάδα «Εφήλικον» – Έφηβοι και ενήλικες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζωγράφου.
Από 14 Οκτωβρίου ως 9 Δεκεμβρίου κάθε Κυριακή στις 15:00

 

***

 

Ο Νίκος Αξιώτης, ο Δημήτρης Γιαννής και η Χαρά Δημητριάδη.

 

ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

 

“Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας”.
Πάμπλο Πικάσο

 

*

ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ

Βασισμένο στα παραμύθια του Αισώπου

Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα, σε μια ευρηματική παράσταση, με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, διάδραση και ζωντανή μουσική (γιουκαλίλι, αυλοί, κουίκα, πιανίκα, μπάντζο, καζού). Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο τη φιλία.
Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, ανακαλύπτουν έναν κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί.
Σύλληψη Ιδέας: Τάσος Ράτζος και Χρύσα Διαμαντοπούλου | Κείμενα: Κορίνα Θεοδωρίδου | Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος | Βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου | Μουσική σύνθεση-στίχοι τραγουδιών-μουσική διδασκαλία: Πέτρος Δαμουλής | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος |
Σκηνικά-κοστούμια-κατασκευή μάσκας-σκηνικά αντικείμενα: Μάρθα Φωκά | Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου – Κατερίνα Φωτιάδη | Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, ειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
Ερμηνεύουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη
Από Κυριακή 7 Οκτωβρίου και κάθε μεσημέρι στις 12:00 και τις καθημερινές στις 10.30 π.μ. για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.

 

*

 

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

 

Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξέγνοιαστοι στη Χώρα τους. Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους. Όμως καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται. Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται. Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια; Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί. Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ. Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό; Την Επιστροφή των Παραμυθιών!
«Η επιστροφή των Παραμυθιών» είναι μια παράσταση που προωθεί τη «φιλαναγνωσία». Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών μιλούν για την αξία του βιβλίου και παρουσιάζουν με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο την ανάγκη συμπόρευσης του βιβλίου με τη νέα τεχνολογία.
Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά | Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου | Σκηνικά- Κουστούμια: Σάντρα Στεφανίδου | Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης | Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Από Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και κάθε μεσημέρι στις 15:00

 

***

 

•Δράσεις και αφιερώματα που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη θεατρική περίοδο θα ανακοινώνονται από το site του θεάτρου stathmostheatro.gr καθώς και στη σελίδα του Θεάτρου στο Facebook καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
•Την άνοιξη του 2019 παραστάσεις του Θεάτρου Σταθμός της τελευταίας διετίας ταξιδεύουν στο ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Αγρινίου για μια «ξεχωριστή θεατρική εβδομάδα».

 

***

 

 

Γενικές Τιμές Εισιτηρίων

Θέατρο
Κανονικό: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 12 ευρώ
Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10 ευρώ

*

Παραστάσεις για παιδιά
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Ομαδικό: 8 ευρώ
*
Δράσεις με ελεύθερη είσοδο
Κάθε Πέμπτη Κύριε Νιάρχο

***

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55
Στάση μετρό Μεταξουργείο – ‘Έξοδος Δεληγιάννη
Τηλέφωνο: 210 – 52 30 267

***

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάνος Καρατζογιάννης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Υπεύθυνος Θεάτρου και social media: Κατερίνα Γρυλλάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης, Aναστασία Παπαγεωργίου
Τεχνικός υπεύθυνος: Βλάσσης Παπαπετρόπουλος