25.2 C
Athens
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

«Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»: Ο Κωνσταντίνος Βήτα στον Θόλο του Πάρκου

Με τον Κωνσταντίνο Βήτα συνεχίζεται το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στις 9 μ.μ. η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος #snfccAtHome: music.
Με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τη σειρά, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα τραγουδήσει από τον Θόλο, την εγκατάσταση στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
Ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει στο «Νιάρχος» έπειτα από τρία χρόνια και επιλέγει μουσική και τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία. Hip hop και ηλεκτρονικοί ρυθμοί, πειραματικές προσεγγίσεις και συνθέσεις, όλα αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική και τους στίχους του αγαπημένου δημιουργού. Στίχοι που συνδυάζουν τον λυρισμό και την πρόζα και αγγίζουν πολιτικά και κοινωνικά θέματα με μια σπάνια ευαισθησία, η οποία χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς του.
Μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Βάιο Μαχμουντέ στα πλήκτρα και Γιάννη Λαμπρόπουλο στον σχεδιασμό του ήχου, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα μεταφέρει το κοινό σ’ έναν κόσμο γεμάτο μουσική, χρώματα και ποίηση που πολλές φορές αγκαλιάζει το χάος με μια μελωδική ευαισθησία.

***

Ο Κωνσταντίνος Βήτα ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του έφηβος στο Παλλάδιο Ωδείο. Σπούδασε τυπογραφία και γραφικές τέχνες. Τη δεκαετία του 1980 πειραματίστηκε με την ηλεκτρονική μουσική όταν ένα συγγενικό πρόσωπο του χάρισε ένα φτηνό Casiosampler και ένα CrumarDS2 του 1978. Έγραφε μουσική για πολλά χρόνια σε ένα τετρακάναλο εγγραφέα ήχου. Παράλληλα, εργαζόταν σε τυπογραφεία και περιοδικά. Η αφορμή για να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική ήρθε ένα βράδυ σε ένα τυπογραφείο όπου δούλευε, όταν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα χάλασε. Έτσι, ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Το 1992 δημιούργησε την ηλεκτρονική μπάντα Στέρεο Νόβα και συνέθεσε μουσική για 5 άλμπουμ. Το 1996 το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Κωνσταντίνος Βήτα ακολούθησε έκτοτε τη δική του μουσική πορεία. Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει δέκα προσωπικά άλμπουμ και έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ, ταινίες και θέατρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

***

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του «Νιάρχος», χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Παύλου Παυλίδη, της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δημήτρη Καμαρωτού, των Katerine Duska & Leon of Athens, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.
Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του «Νιάρχος», πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:
Κ. Βήτα: φωνή, πλήκτρα
Βάιος Μαχμουντές: πλήκτρα
Γιάννης Λαμπρόπουλος: σχεδιασμός ήχου

 

***

 

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο

snfcc.org/kbhta

καθώς και στη σελίδα του «Νιάρχος» στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 9 μ.μ.

 

ΕΝΑ “ΚΛΙΚ” ΕΔΩ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ…

 

Η σειρά #snfccAtHome: music πραγματοποιείται με τα μεγαλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την υγεία των συνεργατών και των εργαζομένων του «Νιάρχος».

 

***

 

ΑΠΟ ΤΟ CATISART: ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

 

Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν από τους δυναμικότερους επιχειρηματίες – εφοπλιστές του 20ου αιώνα, με διεθνή αναγνώριση και εκ των θεμελιωτών του ελληνικού θαύματος στη ναυτιλία. Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1909 (Αθήνα). Ο πατέρας του Σπύρος ασχολήθηκε με το εμπόριο λαδιού. Η μητέρα του Ευγενία ανήκε στην οικογένεια Κουμάνταρου, που είχε στον Πειραιά τους Αλευρόμυλους «Ευρώτας». Οι σπουδαιότερες επενδύσεις του: Τα «Ελληνικά Διυλιστήρια» Ασπροπύργου και τα «Ελληνικά Ναυπηγεία» Σκαραμαγκά.
Πέθανε στις 16 Απριλίου 1996 (Ζυρίχη). Όσα είχε σκεφθεί και δεν πρόλαβε να κάνει ο ίδιος για την Ελλάδα, τα πραγματοποιεί σήμερα το «Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος», που συνεστήθη με τη διαθήκη του. Δραστηριοποιείται με την παροχή δωρεών στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, των τεχνών και του πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -