«Σκέφτομαι πάλι»… η οπτικοποίηση του ονείρου από 9 εικαστικούς

Σκέφτομαι πάλι, ίσως αυτό που συνειδητοποίησα χθες, το είχα ονειρευτεί νωρίτερα. Η έκθεση αυτή πραγματεύεται θέματα που αφορούν την ενσυνείδηση. Άλλοτε μέσα από το πρίσμα της ψυχανάλυσης και άλλοτε μέσα από την αυτογνωσία.
Συχνά αναγνωρίζουμε και συνειδητοποιούμε ένα συναίσθημα, μία σκέψη ή μία ιδέα.
Η επίγνωση αυτή είναι προϊόν κάποιου είδους ανάδυσης χωρίς πάντα και απαραίτητα να την αναγνωρίζουμε ακριβώς, όπως ένα γνήσιο και ορμέμφυτο συναίσθημα.
Πολλές φορές φαίνεται στην αρχή σαν να μην υπάρχει κάποια λογική χρονική γραμμή ή κάποια σύνδεση, με αυτό το τρόπο η αφηγηματικότητα που προκύπτει είναι τόσο αντιφατική, ανατρεπτική αλλά και αναμενόμενη ταυτόχρονα που καταλήγει να μας δίνει νέα δεδομένα και να ανατροφοδοτεί ή φωτίζει περισσότερο με στοιχεία και απαντήσεις.
Τo όνειρο, η διαδικασία της βύθισης, η μεταρμηνεία, η ανάλυση αλλά και διαμεσολαβημένη μνήμη είναι καταλυτικά στοιχεία στη διαδικασία αυτή.
Η έκθεση αυτή αποτελεί περισσότερο μια οπτικοποίηση ονείρου. Πάνω σε αυτό τον άξονα προσκλήθηκαν οι καλλιτέχνες με σκοπό να θέσουν τη δική τους μάτια, τα δικά τους ερωτήματα και προβληματισμούς.

***

[Πατήστε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες].

Η έκθεση θα στεγαστεί στο MiNU. Είναι ένας χώρος που εγκαινιάστηκε το 2020 και συνδυάζει τη πώληση φυτών απ’ όλο τον κόσμο, το ντιζάιν και την γαστρονομία. Δημιουργεί έτσι ένα «νησί» στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο Πολιτισμός είναι στοιχείο αναφοράς.
Με αυτή την έκθεση εγκαινιάζεται και ο εκθεσιακός χώρος στο πρώτο όροφο του πολύπλευρου concept περιβάλλοντος του MiNU.

***

«Σκέφτομαι πάλι»

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Απόλλων Γλύκας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Καλλή, Χριστίνα Κάλμπαρη, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Πάνος Ματθαίου, Μάρω Μιχαλακάκου, Ηλίας Σιψάς, Nikos Iavazzo.
Επιμέλεια: Απόλλων Γλύκας και Εύα Κέκου

Διάρκεια έκθεσης 1 Ιουλίου 2021 – 1 Σεπτεμβρίου 2021
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 18.30
Χώρος έκθεσης: MiNU, Σαρρή 50
Αθήνα 105 53
Τηλέφωνο: 210-32.32.022