29.4 C
Athens
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Εσείς ξέρετε τι είναι η Σφαιρική Αντιληπτικότητα;

Μια Ελληνίδα επιστήμονας, σε πείσμα των καιρών, ανοίγει δρόμους για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Στην Ελλάδα του σήμερα, έναν τόπο όπου για πολλούς τίποτα καινούργιο δεν μπορεί να ανθήσει, η ψυχίατρος Δρ. Μαρία Λεβέντη αποδεικνύει ότι η κρίση όχι μόνο δεν αναστέλλει την καινοτομία, αλλά την επιβάλλει.
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και πολλές Ελληνίδες που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και, σε πείσμα των καιρών, δημιουργούν. Δημιουργούν όχι «παρά την κατάσταση στην Ελλάδα», αλλά ακριβώς επειδή είναι έτσι η κατάσταση στην Ελλάδα.
Μία από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Δρ. Μαρία Λεβέντη, ψυχίατρος, που μαζί με το σύζυγό της Δρ. Ιωάννη Καρλαούζο, έχουν δημιουργήσει τη Σφαιρική Αντιληπτικότητα, την πρώτη αμιγώς ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης. Ϋστερα από πολλά χρόνια ερευνών, οι δύο αυτοί άνθρωποι δημιούργησαν τη μέθοδό τους το 2003 και, εν μέσω κρίσης, κλήθηκαν να την παρουσιάσουν σε παγκόσμια συνέδρια ψυχολογίας, λαμβάνοντας αναγνώριση από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Γι’ αυτήν τη μέθοδο μίλησε η Δρ. Μαρία Λεβέντη στο πρόσφατο TEDxAlexandroupolis, αποκαλύπτοντας -εκτός από την προσωπική της διαδρομή που αποτελεί απόδειξη πως η κρίση όχι μόνο δεν αναστέλλει την καινοτομία, αλλά την επιβάλλει- γιατί η δική της καινοτομία μπορεί να ανοίξει δρόμους για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της Δρ. Λεβέντη στο TEDxAlexandroupolis ΕΔΩ.
ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ερμού 88, Ελευσίνα – 210 5561961 – www.sferiki.gr, [email protected]

Μέθοδος αυτοβελτίωσης

– Τι είναι η Σφαιρική Αντιληπτικότητα;
Η Σφαιρική Αντιληπτικότητα είναι η πρώτη ελληνική και παγκόσμια αναγνωρισμένη μέθοδος αυτοβελτίωσης. Είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην προσωπική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του εαυτού, που συνδυάζει τεχνικές coaching, ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Οι ιδρυτές της, η Δρ. Μαρία Λεβέντη και ο Δρ. Ιωάννης Καρλαούζος, έχοντας ερευνήσει σε βάθος αρχαία ελληνική γραμματεία, συγκριτική θρησκειολογία και ιερή γεωμετρία, θέσπισαν τα 3 κλειδιά της μεθόδου: τις 8 διαστάσεις αντίληψης εαυτού, την εικονοποίηση και τις νοητικές ασκήσεις εμπνευσμένης γεωμετρίας. Μέσα από αυτά μπορεί κανείς να συλλέξει πληροφορίες από το συνειδητό του για τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, να τις ταξινομήσει και, σε επόμενο επίπεδο, να εισέλθει στο ασυνείδητό του με εύκολο και ασφαλή τρόπο, ώστε να αντλήσει ακόμα πιο βαθιές και χρήσιμες για την ύπαρξή του πληροφορίες.
– Τι είναι το TEDx;
Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.ted.com/), το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πριν από περίπου 25 χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology – Entertainment – Design, αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους (TED history).
Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται διακεκριμένα παγκοσμίως πρόσωπα της διανόησης και της δράσης και μιλούν για 18 λεπτά, για ιδέες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν “τροφή” για το μυαλό του κάθε θεατή και να οδηγήσουν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό. Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν κατά καιρούς λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED είναι οι Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Jeff Bezos, Bono κ.α.
Βασισμένο στο πρότυπο του TED, συνδυάζοντας μια σειρά από εισηγήσεις με εμπειρίες, το TEDx ( http://www.ted.com/tedx ) είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον καθώς στο πλαίσιό του διοργανώθηκαν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Αθήνα.
Το 1ο TEDxAlexandroupolis διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και όλες οι ομιλίες είχαν ως κεντρικό θέμα: «Every dream needs an action».

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -