Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής στο «Θέατρο Χώρος» από την Έλενα Μαυρίδου και τη Δήμητρα Κούζα

Από την 21η Οκτωβρίου 2019 έως και την 25η Μαΐου 2020 συνεχίζει την επιτυχημένη του λειτουργία για 4ο χρόνο το Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος.

Κεντρικός άξονας είναι η υποκριτική με μάσκα. Μια μέθοδος και ένα εργαλείο που δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε ο ηθοποιός να εξασκήσει σε βάθος τις προσωπικές του δυναμικές, ποιότητες και δυνατότητες και να ανακαλύψει τον σκηνικό του εαυτό.
Το «Eργαστήρι» θα διαρκέσει απ’ τις 21 Οκτωβρίου έως τις 25 Μαΐου 2020 και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σπουδαστές.

 

Η Δήμητρα Κούζα.

Α’ Κύκλος – Ουδετερότητα

Κατά τη διάρκεια του Α’ Κύκλου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν και θα διευρύνουν τις σωματικές και φωνητικές τους δυνατότητες. Τα κέντρα κίνησης, η ενεργή ακινησία, ο αυτοσχεδιασμός, η ουδέτερη μάσκα, οι βασικές αρχές αφήγησης και η πρώτη προσέγγιση ανάγνωσης ενός κειμένου θα χρησιμεύσουν ως εργαλεία που θα προετοιμάσουν τον ηθοποιό για την επαφή του με τη μάσκα χαρακτήρα.

Β’ Κύκλος – Μάσκα Χαρακτήρα

Κατά τη διάρκεια του Β’ κύκλου θα γίνει εισαγωγή στην ολόκληρη μάσκα (full face mask) και τη μάσκα χαρακτήρα (character mask). Μέσα απ’ τη μεθοδολογία της μάσκας, θα διερευνηθεί η δημιουργία ενός χαρακτήρα απ’ την αρχή: η σωματική του συμπεριφορά, η φωνή του, οι χειρονομίες του. Παράλληλα, μέσα απ’ τον λεκτικό και σωματικό αυτοσχεδιασμό, θ’ αποκαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο ο χαρακτήρας θα αποκτήσει σκηνική υπόσταση.

Γ’ Κύκλος – Παρουσίαση

Στον Γ’ και τελευταίο κύκλο του εργαστηρίου, οι μάσκες χαρακτήρα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους αλλά και με δοσμένα κείμενα, αλληλεπιδρούν και αυτοσχεδιάζουν λεκτικά, με στόχο τη δημιουργία μιας παρουσίασης-παράστασης στο θέατρο Χώρος.

***

Διδάσκουν: Έλενα Μαυρίδου – Δήμητρα Κούζα

Μέρα και ώρες: Δευτέρα 11:00 – 16:00
Διάρκεια: 21 Οκτωβρίου 2019 – 25 Μαΐου 2020
Θέατρο Χώρος: Πραβίου 6-8, Βοτανικός (Μετρό Κεραμεικός)
Αριθμός συμμετεχόντων: 12
Κόστος: 960 ευρώ [Εξόφληση σε τρεις δόσεις. 20% έκπτωση σε περίπτωση προεξόφλησης ]

*

Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο

horosworkshops@gmail.com

με θέμα «Ετήσιο εργαστήρι».

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει κατόπιν συνέντευξης.