Cat Is Art

Απόπλους, διάπλους και «Περίπλους» στις Βρυξέλλες με το «Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Του Παναγιώτη Μήλα

 

Για ένα υποβρύχιο δεν υπάρχουν εμπόδια. Ένα υποβρύχιο έχει τον τρόπο του να βρίσκει λιμάνι όποτε αυτό είναι απαραίτητο – ακόμη και σε περιοχές που δεν πάει το μυαλό σου ότι υπάρχει θάλασσα.

Οι Βρυξέλλες, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – εκτός της Αθήνας – έχει το ποτάμι της, έχει και το λιμάνι της. Επομένως ένα υποβρύχιο που σέβεται την αποστολή του δεν θα μπορούσε παρά να κάνει έναν απόπλου, έναν διάπλου και ένα περίπλου μέχρι να φτάσει στο στόχο του.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο αντί για λιμάνι επέλεξε να καταπλεύσει στον …«Μπακάκο» των Βρυξελλών. Δηλαδή στο βασικό σημείο συνάντησης όχι μόνο όλων των Ελλήνων της πόλης αλλά και όλων των ανθρώπων της πολιτικής, του πνεύματος και της τέχνης που ζουν, δρουν και επισκέπτονται αυτή την ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Αναφέρομαι στον Πολυχώρο «Περίπλους» ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε ένα αρχοντικό κτήριο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συνοικίας (στον άξονα Συμβούλιο – Επιτροπή – Κοινοβούλιο). Εκεί χτυπάει η ελληνική καρδιά και προβάλλονται οι δημιουργίες Ελλήνων συγγραφέων και καλλιτεχνών από το 1992.

Είναι ο Πολυχώρος που διαθέτει ελληνικά βιβλία και έργα τέχνης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει το όνομα «Périple ll Arts et Lettres Helléniques».

 

 

Ο «Περίπλους» οργανώνει λογοτεχνικές συναντήσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας καθώς και χειροποίητων κοσμημάτων. Αποτελεί πόλο συνάντησης, πολιτιστικής ανταλλαγής και εκπροσώπησης των ελληνικών Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες.

Έχει κερδίσει ένα ευρύ πολυεθνικό κοινό όπου όλες οι εθνικότητες της Ε.Ε. και όχι μόνο είναι παρούσες.

Εκεί κανείς μπορεί να βρει πολλά λογοτεχνικά βιβλία, παιδική λογοτεχνία, ιστορικά βιβλία, Λεξικά, Ταξιδιωτικούς Οδηγούς και ελληνικά μουσικά CD – DVD. Ακόμη για τους φίλους των τεχνών υπάρχουν κοσμήματα, διακοσμητικά, γλυπτά και πίνακες.

Πρόκειται για έναν Πολυχώρο στον οποίο υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντικειμένων υψηλής ποιότητας.

Ακόμη και οι πολύ βιαστικοί μπορούν να προμηθευτούν εκεί εισιτήρια για διάφορες παραστάσεις ή μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες.

 

***

 

 

Αυτόν τον χώρο λοιπόν επέλεξε η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή για να υπογράψει το πρώτο της βιβλίο: Το «Κίτρινο Υποβρύχιο». Μαζί της θα έχει όλες τις θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που συνάντησε στο δημοσιογραφικό της ταξίδι. Στις σελίδες του βιβλίου της ο αναγνώστης θα βρει ακόμα και τα μέλη μιας παράξενης – υπαρκτής – ελληνικής οικογένειας, τους πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και τους υπαίτιους τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ.

Όλοι αυτοί, τη βοήθησαν να γράψει το πρώτο της βιβλίο και να μας δώσει τα παρασκήνια μιας ταραχώδους προσωπικής και δημοσιογραφικής διαδρομής, στις εφημερίδες και στην τηλεόραση. Πρόκειται για μια ζωή και μια καριέρα γεμάτες εξερευνήσεις κι αταξίες.

***

 

 

Το «Κίτρινο Υποβρύχιο», ύστερα από πολλές αναδύσεις και καταδύσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τώρα θα καταπλεύσει και στις Βρυξέλλες για μια βραδιά της Σεμίνας. Εκεί η συγγραφέας θα υπογράψει το βιβλίο στους φίλους που θα την συναντήσουν στον Πολυχώρο «Périple ll Arts et Lettres Helléniques».

 

***

Η συνάντηση αυτή με τη Σεμίνα Διγενή, τις Εκδόσεις Πατάκη και το «Κίτρινο Υποβρύχιο θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα

*

«Périple ll Arts et Lettres Helléniques»

115 rue Froissart, 1040 Bruxelles

Τηλέφωνο: (+322) 230 93 35

Email: periple@periple.eu

Με το μετρό, στάση στον σταθμό «Schuman»

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςΑπόπλους, διάπλους και «Περίπλους» στις Βρυξέλλες με το «Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή

Related Posts