28.7 C
Athens
Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
 

ΣΕΗ: Όλα τα μέλη μας πρέπει να εμβολιαστούν

Ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για τον εμβολιασμό, την Covid – 19 και τα προβλήματα στον χώρο του Πολιτισμού

«Μετά την διετή, πλέον, εμπειρία της πανδημίας και των επιπτώσεων της και με βάση τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, το ΣΕΗ δηλώνει υπέρ των εμβολιασμών ενάντια στην covid-19 και παροτρύνει όλα τα μέλη του – και επ’ ευκαιρία και το κοινό – να εμβολιαστούν. Η πλειοψηφία των συναδέλφων μας έχει ήδη εμβολιαστεί επιδεικνύοντας συλλογική υπευθυνότητα απέναντι στη συνολική ανευθυνότητα των χειρισμών της κυβέρνησης πάνω στο παγκόσμιο αυτό πρόβλημα.
Την ίδια στιγμή, όμως, ακριβώς επειδή βασιζόμαστε στα επιστημονικά δεδομένα, που αναντίρρητα δείχνουν πως από μόνος του ο εμβολιασμός δεν προστατεύει ολοκληρωτικά από τη μετάδοση ή την νόσηση, και βασιζόμενοι ακόμα και στο πρόσφατα δημοσιευμένο ΦΕΚ, δηλώνουμε πως θα είμαστε αντίθετοι στον οποιοδήποτε διαχωρισμό και αποκλεισμό από την εργασία συναδέλφων με πρόφαση το εμβόλιο. Απαιτούμε κοινά πρωτόκολλα πρόληψης του ιού για όλους μας: όπως ισχύουν στα θέατρα και τα γυρίσματα, έτσι να ισχύουν και στα ΜΜΜ, καθώς και σε όλους τους χώρους εργασίας και συνάθροισης, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στα πολλαπλά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Υπενθυμίζουμε πως το πρόσφατα εκδοθέν ΦΕΚ προβλέπει πως ο μη εμβολιασμένος εργαζόμενος στα γυρίσματα και τις θεατρικές παραστάσεις μπορεί να εργάζεται με 2 rapid tests την εβδομάδα (όπως άλλωστε και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, όπως οι εκπαιδευτικοί ή οι εργαζόμενοι στην εστίαση). Είναι προφανές πως οποιαδήποτε ενέργεια αποκλείει εργαζόμενους από την εργασία τους ή δεν ανανεώνει τις συμβάσεις τους από τις πολλές εκκρεμείς παραγωγές του καιρού των lockdowns – πρακτικές που ήδη έχουν φτάσει ως καταγγελίες στο Σωματείο μας – θα μας βρει αντίθετους.
Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση: αφού εργαλειοποίησε τους επιστήμονες καταλύοντας την αντικειμενικότητά τους, νομοθετεί επί 2 χρόνια αλλοπρόσαλλα μέτρα, οδηγώντας ευθέως και ανάλογα στην αύξηση της δυσπιστίας του κόσμου και στην επώαση όλων αυτών φαινομένων που ζούμε από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Την ίδια στιγμή, επίσης, που δημιούργησε χάος ακόμα και με τα εμβόλια (με χαρακτηριστικότερη την καταστροφική αντιμετώπιση του εμβολίου της Astrazeneca) και τώρα χρησιμοποιεί μόνο τιμωρητικές, εκφοβιστικές και διχαστικές μεθόδους, αρνείται πεισματικά – ακόμα και σήμερα – να πάρει οποιοδήποτε μέτρο για την ασφάλεια στις δημόσιες συγκοινωνίες, την άμεση και επιτακτική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και της εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

– άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού
– άμεση ενίσχυση της διαλυμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας
– διεύρυνση της διάθεσης των δωρεάν rapid ή μοριακών tests σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους πολίτες
– επένδυση και στην έρευνα των φαρμάκων ενάντια στην covid-19
– καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, στοχευμένη, με επιστημονικό προσωπικό
– θεσμοθέτηση αποζημίωσης σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας λόγω κρούσματος

ΕΙΔΙΚΑ για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ:

– γενναία χρηματοδότησή του για να μπορέσουν να αντισταθμιστούν όλα τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας (περιορισμένες χωρητικότητες, περιπτώσεις ματαιώσεων παραγωγών, υλικά απολύμανσης κλπ)
– συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών
– Επιτέλους επίλυση του ζητήματος όσων ενεγράφησαν σε αυτό μετά τις 10/1/2021
– Άμεση διόρθωση των προϋποθέσεων για την λήψη του εποχικού επιδόματος 2021 (έτος αναφοράς 2020)

ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

-άμεση επίλυση του ζητήματος των πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των παιδικών θεάτρων, ενός τεράστιου κεφαλαίου για την ετήσια απασχόληση των ηθοποιών. Καμία σκέψη για την – όπως διαρρέεται – λειτουργία παιδικών θεάτρων με μόνο ένα σχολικό τμήμα, που προσκρούει σε κάθε έννοια λογικής».

#ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art