31.1 C
Athens
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

«Ρομπέν των Δασών» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Διαμαντάκι αλήθειας και απολαυστικής καλλιτεχνίας

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου

Από τότε που ήμασταν παιδιά το όνομά του ήταν συνώνυμο κάθε δίκαιου αγώνα. Γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο εμπνευσμένα πρόσωπα της νεότερης δυτικής μυθιστορίας. Ένα πρόσωπο που διαχρονικά αποτελεί πρότυπο ανιδιοτέλειας και ελευθερίας ψυχής.

Τολμηρός και αλληλέγγυος, περιπετειώδης και ταξιδευτής, ιδεολόγος και ευπατρίδης, ο «Ρομπέν των Δασών» υπερασπίζεται με θάρρος υψηλά ιδανικά και η γενναιότητά του σε συνδυασμό με το αλτρουιστικό του όραμα για τους συνανθρώπους του κερδίζουν το σεβασμό όλων.

Η Ειρήνη Αγγελοπούλου.

Ενώ νομίζαμε ωστόσο ότι επιλογές έργων αυτού του είδους δεν γίνονται πια, ο Ρομπέν εμφανίζεται ξανά θριαμβευτής και μας διαψεύδει σε μια θαυμάσια παράσταση στην παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε διασκευή – σκηνοθεσία Αγνής Χιώτη.

Ένα θέαμα ευχάριστο, με μαγευτικές εικόνες, περιπετειώδη πλοκή, ωραία τραγούδια, εξαίσια σκηνικά και πανέμορφα κοστούμια από τη Μαρία Φιλίππου, με την ταξιδιάρικη μουσική του Alex Sid, ωραίες φωνές και κίνηση σε επιμέλεια Χριστίνας Φωτεινάκη, ευφάνταστους φωτισμούς από τον Χάρη Χιώτη, λαμπρές υποκριτικές και λαμπερά πρόσωπα.

Ο Αντώνης Κυριακάκης, ο Κώστας Πιπερίδης και ο Νίκος Χριστόπουλος.

Η ιστορία του Ρομπέν των Δασών είναι τόσο διαχρονική και αγαπητή, που από το 1908, όταν βγήκε και η πρώτη ταινία με θέμα τον υπερασπιστή των φτωχών και αδυνάτων της μεσαιωνικής Αγγλίας, μέχρι και μερικά χρόνια πριν όταν το 2010 ο Ρίντλεϊ Σκοτ έδωσε τη δική του εκδοχή της ιστορίας, δημιουργοί από όλο τον κόσμο δεν έχουν πάψει να εξιστορούν τα κατορθώματά του. Λογοτεχνικά, θεατρικά, κινηματογραφικά.

Η Ιωάννα Αγγελίδη και ο Νίκος Χριστόπουλος.

Η σκηνοθέτις Αγνή Χιώτη στο δικό της Ρομπέν των Δασών ενέπλεξε αριστοτεχνικά το ταπεινό με το ιδεώδες, απόρροια και αντανάκλαση μιας ζωής μεγάλων δοκιμασιών σε έναν τυραννικό κόσμο. Με μεγάλη προσοχή επέλεξε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ελληνική σκηνή. Τους Ιωάννα Αγγελίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Ιάσονα Καστόρη, Βαγγέλη Κυπαρίσση, Αντώνη Κυριακάκη (τρομπόνι, γιουκαλίλι), Σταμάτη Μπάκνη, Σοφία Παπουλάκου, Κώστα Πιπερίδη και τον εξαίρετο επί σκηνής μουσικό Νίκο Χριστόπουλο.

Η Ιωάννα Αγγελίδη και ο Ιάσονας Καστόρης.

Ο Ιάσονας Καστόρης, ευρηματικότατος, πειστικότατος και αεικίνητος, κατακτά το κοινό στο ρόλο του Ρομπέν, του ήρωα που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά και ηθικές αξίες αλλοτινών καιρών.

Ο Βαγγέλης Κυπαρίσσης, ιδιοφυής κωμικός που γίνεται σε κάθε εμφάνισή του όλο και καλύτερος, εδώ προκαλεί κύματα ενθουσιασμού ενσαρκώνοντας με μεγάλη επιτυχία τον απλοϊκό χωρικό ο οποίος μπλέκει συχνά σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Η Ειρήνη Αγγελοπούλου συγκινεί με την έξοχη ευαισθησία της και τη ρομαντική της εμφάνιση στο ρόλο της αγαπημένης του Ρομπέν, Λαίδης Μάριον.

Οι Ιωάννα Αγγελίδη, Αντώνης Κυριακάκης, Σταμάτης Μπάκνης, Σοφία Παπουλάκου, Κώστας Πιπερίδης και Νίκος Χριστόπουλος είναι μερικοί από τους καλύτερους, τους πιο επινοητικούς και πηγαίους ηθοποιούς που έχω συναντήσει σε θέατρο για παιδιά. Έξοχοι ρυθμοί, καθαρός λόγος, πλούτος συναισθημάτων.

Θεατρική δουλειά αξιόλογη και επιμορφωτική που γεμίζει μηνύματα τους θεατές οι οποίοι για σχεδόν δύο ώρες σαγηνεύονται από την ομορφιά των ερμηνειών, των χρωμάτων και της μουσικής και εύχονται να διαρκέσει λίγο ακόμα αυτή η μαγεία.

Η Σοφία Παπουλάκου.

Η σκηνοθεσία της Αγνής Χιώτη αλλά και η δοτικότητα όλων των συντελεστών ενεργοποιεί συναισθηματικούς μηχανισμούς στους θεατές που δεν έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε σε παιδικές παραστάσεις. Η πολυεπίπεδη σκηνοθεσία που αποτελείται από τη σύνθεση του λόγου, του χορού, της μουσικής, του τραγουδιού και των φωτοσκιάσεων, τοποθετεί τον πήχη πολύ ψηλά.

Ο Σταμάτης Μπάκνης, ο Νίκος Χριστόπουλος, η Ειρήνη Αγγελοπούλου, ο Βαγγέλης Κυπαρίσσης, ο Ιάσονας Καστόρης και ο Αντώνης Κυριακάκης.

Ο Ρομπέν των Δασών, που είδαμε και χαρήκαμε στην παιδική σκηνή
του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα! Παράσταση με νεύρο και εγρήγορση φτιαγμένη με σκηνοθετική δημιουργική μαεστρία.
Πανέξυπνο κείμενο, γεμάτο διαχρονικές αλήθειες και πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας από τους ηθοποιούς. Αλησμόνητη εμπειρία ποιότητας και ιπποτικής μεγαλοψυχίας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές γιατί δίνουν ένα διαμαντάκι αλήθειας και απολαυστικής καλλιτεχνίας.

Ο Σταμάτης Μπάκνης, ο Αντώνης Κυριακάκης, ο Βαγγέλης Κυπαρίσσης και η Ειρήνη Αγγελοπούλου.

Ταυτότητα παράστασης

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Στην παιδική σκηνή
του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου

Από Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο Σταμάτης Μπάκνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αγνή Χιώτη
Πρωτότυπη Μουσική: Alex Sid
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Κινησιολογία – Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Χάρης Χιώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταμάτης Μπάκνης
Βοηθός Ενδυματολόγου: Κατερίνα Σβορώνου
Βοηθός Χορογράφου: Δέσποινα Τριάντου
Γραφιστικά: Γιώργος Παρασκευόπουλος
Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κολεβέντης
Υπεύθυνος Φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας
Βοηθός Παραγωγής: Αρθούρος Ντόι
Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Ελένη Δούκα
Υπεύθυνη Οργανωμένων Παραστάσεων για Σχολεία: Πόπη Τζινευράκη
Διεύθυνση – Οργάνωση Παραγωγής: Φιλιώ Ανδριόλα

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (αλφαβητικά):
Ιωάννα Αγγελίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Ιάσονας Καστόρης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Αντώνης Κυριακάκης (τρομπόνι, γιουκαλίλι), Σταμάτης Μπάκνης, Σοφία Παπουλάκου, Κώστας Πιπερίδης
Και μουσικός επί σκηνής Νίκος Χριστόπουλος

Παραστάσεις:
Καθημερινά οργανωμένα για σχολεία και
Κυριακές για το κοινό 11:30 και 15:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Eισιτήρια: 10 και 12 ευρώ.
Προπώληση:

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Τηλ.: 210 9327356, 210 9327287,
Κιν: 6936735097 (μετά τις 16:00)
Τηλ ταμείου θεάτρου: 2109315600
Email: [email protected]
FB: www.facebook.com/p.s.gialino
Web: www.gialino.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη 171 21
Τηλέφωνο: 21 0931 5600

Ο Κώστας Πιπερίδης, η Ειρήνη Αγγελοπούλου και η Ιωάννα Αγγελίδη.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -