Ραφαέλα Καρά. Αποχαιρετισμός με ένα συρτάκι…

Την εποχή που η τηλεόραση δεν ήταν παρά μια άγνωστη λέξη στην Ελλάδα, το περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου είχε στο εξώφυλλό του την Ραφαέλα Καρά.
Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 1965 ένα μελαχρινό 24χρονο κορίτσι χάριζε το ζεστό της χαμόγελο στους Έλληνες αναγνώστες. Η Καρά είχε ήδη πάρει μέρος στις πρώτες της ταινίες ενώ ο τρόπος που την αντιμετώπισε ο Φρανκ Σινάτρα στο Χόλιγουντ την πείσμωσε…

Έτσι με πολύ δουλειά έγινε η λαμπερή showoman που θαυμάσαμε και αγαπήσαμε.
Από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021 θα ολοκληρωθεί ο αποχαιρετισμός της με τον τρόπο που η ίδια σκηνοθέτησε.
Νωρίτερα είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το Καπιτώλιο. Στη συνέχει μεταφέρθηκε από το σπίτι της στο δημαρχείο της Αιώνιας Πόλης. Ενδιάμεσα, έγιναν σύντομες στάσεις μπροστά στα κεντρικά στούντιο, σε ένα θέατρο και στα γραφεία της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.
Σε όλες αυτές τις στάσεις τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η γυναίκα αυτή, η οποία ταύτισε σε μεγάλο βαθμό την καριέρα της με την ταυτότητα και την εξέλιξη της Rai.
Το μεσημέρι της Παρασκευής οι Ιταλοί την αποχαιρέτισαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν Άρα Τσέλι, στην Πλατεία Βενέτσια της Αιώνιας Πόλης. Τα υπόλοιπα τα είχε σχεδιάσει η ίδια με τις τελευταίες της επιθυμίες.
Το 1970 η εμφάνισή της στην εκπομπή Canzonissima συζητήθηκε πολύ. Τo τραγούδι «Ma che musica maestro» που τραγουδούσε με γυμνή κοιλιά, και καταδικάστηκε από το Βατικανό. Αυτό ήταν η καλύτερη διαφήμιση για να γίνει το τραγούδι μεγάλη επιτυχία.
Η τηλεοπτική καριέρα της απογειώθηκε και οι προτάσεις για συνεργασία ήταν πλέον ευρωπαϊκές. Οι εκπομπές της αναμεταδίδονταν σε πολλές χώρες. Ενώ η ίδια – μέχρι και σήμερα – είναι σημείο αναφοράς για πολλές παρουσιάστριες που την μιμούνται.

Το 1978 στο υπέρλαμπρο σόου της είχε καλεσμένο τον Ντέμη Ρούσο. Εκεί χόρεψαν συρτάκι. Με εικόνες από αυτή την εκπομπή την αποχαιρετούμε.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα εξαιρετικό θέμα στο Cosmopoliti.gr για τη συνεργασία της Καρά με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον θρυλικό Δόγγανο.

ΣΤΟ COSMOPOLITI.GR ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ” ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ.