“Nastasya”: Το έργο του Θανάση Τριαρίδη σκηνοθετεί η Μαρία Μαραγκουδάκη στο Θέατρο Παραμυθίας

Μια νέα παράσταση με τίτλο “Nastasya”, από το ομώνυμο έργο του Θανάση Τριαρίδη, θα παρουσιαστεί από 14 Μαρτίου 2020 και κάθε Σάββατο στις 21:00 στο Θέατρο Παραμυθίας για 10 παραστάσεις έως και 23 Μαΐου 2020.

 

 

Σημείωμα του συγγραφέα

Η NASTASYA είναι ένα έργο όπου τα πάντα διαδραματίζονται στο κενό της αλήθειας. Σε ένα Chat Room κάποιος που λέει πως είναι δεκαπεντάχρονο κορίτσι ανεβάζει κλεψύδρα αυτοκτονίας – και κάποιος άλλος που λέει πως δεκαεξάχρονο αγόρι της προτείνει να πάρει τη θέση της. Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τον άλλο: μπορεί ο καθένας να είναι οποιοδήποτε avatar, troll, φάρσα, αστυνομικός της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ή και πρόγραμμα πρόληψης αυτοκτονιών. Το μόνο που έχουν είναι τα λόγια τους. Ωστόσο αυτά τα λόγια τούς οδηγούν να μιλήσουν για ένα παιδί με το όνομα Αναστασία. Και εφόσον η ιστορία αυτού του παιδιού σχηματιστεί, τίποτε δεν μπορεί να επιστρέψει.

Νομίζω πως η NASTASYA (που, σε επίπεδο προθέσεων, είναι μια ακόμη εκδοχή των αυτοκτόνων εραστών της Βερόνας) ανήκει στο ρομαντισμό. Δηλαδή σε εκείνη τη σκοτεινή συνθήκη όπου, πάρα την πραγματικότητα και την αλήθεια, τα ~λόγια, λόγια, λόγια~ είναι ικανά να ενωθούν και να σχηματίσουν ένα ζυγωτό κύτταρο – να γίνουν μία σύλληψη, μια ολόλαμπρη γονιμοποίηση, μια νέα ζωή.

Και αυτή η ~σύλληψη~ με τη σειρά της θα γίνει η μόνη αλήθεια.

 

 

Σύντομο σκηνοθετικό σημείωμα

Μια μελέτη για την ακόρεστη ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, ψυχική σύνδεση, αγάπη και τελικά ελπίδα για ζωή.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία/Σχεδιασμός φωτισμού/Επιμέλεια σκηνικού χώρου-κοστουμιών/Grafics: Μαρία Μαραγκουδάκη

Ερμηνεία: Μαρία Μαραγκουδάκη, Ειρήνη Κουτρουμάνου

 

 

Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών

Θέατρο Παραμυθίας-Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός

Τιμές εισιτηρίων΄
12 ευρώ κανονικό
8 ευρώ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών, ανέργων
5 ευρώ ατέλειες
Τηλέφωνο κρατήσεων 6907289203, 2106610776

Παραγωγή Θεατροσκόπιο
Photo by Yiannis Velissaridis Photography

Ιστοσελίδα παράστασης
https://www.facebook.com/Nastasya-104669871075241/notifications/

***

Promo video παράστασης

 

 

Βιογραφικά

Ειρήνη – Μαργαρίτα Κουτρουμάνου 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Μαίρη Βογιατζή Τράγκα” με υποτροφία. Σπούδασε επίσης στο Ε.Κ.Π.Α. στο τμήμα Θεολογίας. Συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής, με τη Λυρική Σκηνή με το Θέατρο Βεάκη με το Θέατρο Έναστρον με το Παγκόσμιο φεστιβάλ στην Αvignon με το Δη.πε.θε Βόλου και το θεσσαλικό Θέατρο. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία “Τα περί έρωτος” σκην. Δ. Μακρής και στη “Μαύρη κουρτίνα” σκην. Σ. Κοσμίδη (athens digital arts festival 2018). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα: flamenco, σύγχρονου χορού, κλασικού μπαλέτου, σεμινάρια δραματοποίησης κειμένου με τη Γιούλη Ζήκου και αρχαίου δράματος με τον Β. Ρίτσο, καθώς και σεμινάριο με τον Κωστή Σφυρικίδη (αγωγή του λόγου). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού και ακορντεόν.

 

 

Μαρία Μαραγκουδάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος (2016) και της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (2002). Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια υποκριτικής με τους Θεόδωρο Τερζόπουλο, Σάββα Στρούμπο (Θέατρο Άττις, 3 κύκλοι, 2015), Θωμά Μοσχόπουλο, Περικλή Μουστάκη και Ρούλα Πατεράκη. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Μαριτίνα Πάσσαρη, Γρηγόρη Χατζάκη, Τάσο Μπουλμέτη και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο (στην τηλεοπτική σειρά “Ου φονεύσεις”). Συμμετέχει από το 1998 σε θεατρικές παραστάσεις, με πιο πρόσφατη τα “Γράμματα στη Μίλενα” του Φραντς Κάφκα (2019), όπου υπέγραφε και τη σκηνοθεσία.