“Εν Σκοτία” – Με αφορμή τον κόσμο της μαγείας στο “Μακμπέθ” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

“Η σιγουριά είναι ο πρωταρχικός εχθρός των θνητών” (Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Μακμπέθ)

Η ομάδα Νοσταλγία εμπνέεται από την έντονη παρουσία του μαγικού στοιχείου σ’ ένα βαθιά πολιτικό έργο και εξερευνά τα θέματα και τα υλικά που προτείνει ο κόσμος του μεταφυσικού, με κεντρικό άξονα τη μυθική και παρεξηγημένη, θηλυκή φιγούρα της μάγισσας. Εννέα καλλιτέχνιδες με πολυετή δράση σε διάφορους κλάδους (μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, ψυχολογία κ.α.) οργανώνουν ένα σύμπαν όπου, μαζί με τους θεατές, θα ανακαλύψουν τις ανατριχιαστικές αλλά και ελκυστικές όψεις των μαγισσών και τους τρόπους με τους οποίους διώχθηκαν, περιθωριοποιήθηκαν, δαιμονοποιήθηκαν και γιάτρεψαν, κορόιδεψαν και χλευάστηκαν, βοήθησαν αλλά και καταράστηκαν τις κοινωνίες όπου έζησαν.

Το έργο χτίζεται μέσω ενός εντατικού ερευνητικού κύκλου τριών εβδομάδων: μια ερμηνευτική ομάδα εννέα γυναικών, σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Τώνια Ράλλη και τη χορογράφο Κική Μπάκα συγκεντρώνει ιστορικό, λογοτεχνικό, κινητικό και φωνητικό υλικό. Η έρευνα αυτή θα οδηγήσει σε μια ζωντανή εγκατάσταση όπου ο θεατής θα μπορεί να συναντήσει τις εννέα μάγισσες, να περιπλανηθεί στον κόσμο τους, να μοιραστεί ιστορίες γύρω από το μεταφυσικό, να αναστοχαστεί πάνω στην έννοια της μοίρας και του πεπρωμένου, να αναπολήσει πρόσωπα και γεγονότα που τον έχουν οδηγήσει στο παρόν. Να αντιληφθεί το χρόνο ως χώρο, μέσα από το παιχνίδι των παράξενων αλλά και γοητευτικών αυτών πλασμάτων.

Tαυτότητα Παράστασης

Ομάδα Νοσταλγία

Εν Σκοτία
Σκηνοθεσία: Τώνια Ράλλη | Παίζουν: Τίνα Γιωτοπούλου, Εμμανουέλα Κορκή, Νάντια Μαργαρίτη, Έλενα Μεγγρέλη, Mατίνα Περγιουδάκη, Τατιάνα Πίττα, Θάλεια Πορτοκάλογλου, Ειρήνη Σγουρίδου, Εύα Τσούρου | Κινητική έρευνα – σύμβουλος δραματουργίας: Κική Μπάκα

3 Παραστάσεις: Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
| 21.00 |
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Οnline Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/venues/rabbithole/
Κρατήσεις, πληροφορίες: 210 52 49 903

Διάρκεια: 120 λεπτά (υπό μορφή ελεύθερης περιήγησης, οι θεατές εισέρχονται και εξέρχονται όπως επιθυμούν)

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/events/523891205077357/
https://www.nostalghia-theatre.com
https://www.rabbitholespace.com

RABBITHOLE | Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δάφνη Ανέστη, dafni_anesti@hotmail.com