35.6 C
Athens
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

“Spring Xpress”, το μανιφέστο της δύναμης για ζωή

…γιατί χρέος κάθε νέου θα είναι πάντα η εξέγερση

Το δημοφιλές έργο “Spring Xpress – Το Ξύπνημα της Άνοιξης” του Φρανκ Βέντεκιντ ανεβάζει στο Bios, από 21 Ιανουαρίου έως 5 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30,  η πολύ δυναμική νεανική ομάδα 4Frontal.
Πώς διατηρείς μια νέα γενιά αμόλυντη; Τι να ξεχάσεις και τι να επαναφέρεις όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί; Είναι η απομόνωση μια νέα αρχή; Μπορεί να γεφυρωθεί η σχέση ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω, ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρούς;

Έστω ότι η ηθική παγκόσμια τάξη έχει θριαμβεύσει, ότι μπορούμε να οργανωθούμε σε προστατευμένες, μικρές, αυτόνομες και αγνές κοινωνίες, με θεμέλια την ευγένεια, την ηθική συγκρότηση, την κλασική παιδεία. Λύση είναι η προστασία από την ανθρώπινη φύση ή η αποδοχή της;
Βασικός κορμός της παράστασης είναι το «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, έργο – σταθμός για τη μεταβατική περίοδο από τον 19ο στον 20ο αιώνα, μια καταγγελτική θεατρική πράξη μέσω του έρωτα, του λυρισμού και της φαντασίας.
Στο “Spring Xpress” προβάλλεται το παρελθόν στο μέλλον, στη μεταβατική περίοδο από τον 21ο στον 22ο αιώνα, χρησιμοποιώντας λιτά σκηνικά μέσα, με άξονα τους ηθοποιούς, τα σώματα, το λόγο.           
Ένα μανιφέστο της εξέγερσης, της νεότητας και της δύναμης για ζωή.
Μια παράσταση της ομάδας 4Frontal σε συμπαραγωγή με το Bios και σε συνεργασία με την ομάδα “Ω² – Απόφοιτοι Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών”.

Συντελεστές

Δραματουργία – συνολική σκηνοθετική επιμέλεια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Μετάφραση: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γρηγόρης Λιακόπουλος
Σκηνικά, Κοστούμια: Ηρώ Καρρά
Μουσική: Σταύρος Γιαννουλάδης
Animation: Περικλής Αγιανόζογλου
Επιμέλεια Φωτισμών: Σπύρος Πίτσος, Παναγιώτης Φουρτούνης
Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα
Αφίσα: Γιάννης Αναγνώστου
Επιλογή οπτικού υλικού: Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα
Βοηθός σκηνογράφου: Ελένη Κουτσιούμπα 

Παίζουν

Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ηρώ Καρρά, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Χάρης Κρεμμύδας, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Νιόνια Μαλεφάκη, Αριστέα Σταφυλαράκη

Χρήσιμα

“Spring Xpress – Το Ξύπνημα της Άνοιξης”
του Φρανκ Βέντεκιντ
Γενική είσοδος 10 €
Bios, Πειραιώς 84, 210 3425335
21 Ιανουαρίου έως και 5 Μαρτίου στις 20:30

* Η Ω² ιδρύθηκε το 2011 με μέλη όσους έχουν αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών από το 2007 και μετά. Στόχος της ομάδας αυτής είναι να παράσχει σε ανθρώπους που μοιράζονται μια κοινή αισθητική και μεθοδολογία, ένα χώρο – κυριολεκτικά και μεταφορικά – όπου θα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται δημιουργικά.

* Η ομάδα 4frontal δημιουργήθηκε το 2009 για να υποστηρίξει δύο βασικούς στόχους: τη διερεύνηση των δυνατοτήτων κειμένων σταθμών της σύγχρονης δραματουργίας στη μεταφορά τους στο εδώ και τώρα της σκηνής, και τη διερεύνηση των υποκριτικών και σκηνοθετικών τρόπων και του περιεχομένου των κειμένων ώστε να στοχεύουν σε ένα νεανικό κοινό. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις:
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας – Σσς..κάποιος έρχεται – Υμπύ Τύραννος – Καλιγούλας Τύραννος – Όρνιθες – Vivid Film.

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -