23.6 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξαιρετικής “Πανσπερμίας” ανοιξιάτικη συνέχεια

Η παράσταση “Των ήχων πανπερμία”, από τη Θεατρική Εταιρεία Πόλις,  θα συνεχιστεί για 7 ακόμη παραστάσεις στην Οικία Κατακουζηνού (Λ. Αμαλίας 4 – 5ος όροφος), μετά την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το προηγούμενο διάστημα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 10 (Παρ.) – 11 (Σαβ.) – 12 (Κυρ.) – 19 (Κυρ.) – 24 (Παρ.) – 25 (Σαβ.) και 26 (Κυρ.) Μαΐου στις 21:15.

Στο αθηναϊκό σαλόνι του Άγγελου και της Λητούς Κατακουζηνού, στέκι του Ανδρέα Εμπειρίκου, η παράσταση “Των ήχων πανσπερμία” αφηγείται την ιστορία ενός ευφάνταστου ψυχαναλυτή που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες (για την εποχή του) μεθόδους ψυχοθεραπείας, για να οδηγήσει μία εξίσου ευφάνταστη γυναίκα σε μια αποκάλυψη – εκμυστήρευση σκέψεων, ονείρων, φαντασιώσεων και επιθυμιών. Η έκθεση, η αποκάλυψη, η εκμυστήρευση δεν μπορεί παρά να είναι αμοιβαία. Η διαδικασία οδηγεί ψυχαναλυτή και ψυχαναλυόμενη σ’ ένα κοινό όραμα για τον κόσμο, αφήνοντας ανοιχτή την ερώτηση: Μπορούμε τελικά να διεκδικήσουμε και να κτίσουμε έναν κόσμο δικαιοσύνης, αθωότητας, ευδαιμονίας, δημιουργίας και αγάπης;   
Η σχέση του υπερεαλιστή ποιητή με την ψυχανάλυση είναι γνωστή. Όπως είναι γνωστός ο κοσμοπολιτισμός και το όραμά του για τον κόσμο. Μα ακόμη πιο γνωστή είναι η κρυσταλλική κοιτίδα και ομπρέλα όλων αυτών -ο Έρωτας. Αυτή η χιμαιρική δύναμη, απαλλαγμένη από κάθε ηθική και κοινωνική συνθήκη, γίνεται στο λόγο του ποιητή μια χορδή, που στο υπέρτατο κούρδισμά της βγάζει το γλυκύτερο ήχο – αυτόν της απόλυτης αγάπης και αθωότητας. “Των ήχων πανσπερμία” είναι ένα συγκλονιστικό έργο, μια αξιοζήλευτη σύνθεση των πεζών, κυρίως, ποιητικών κειμένων του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Πληροφορίες

“Των ήχων πανσπερμία”, μια παράσταση με ποιητικά και όχι μόνο κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Δραματουργική Επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη – Μιχάλης Κλαπάκης
Χώρος: Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Λ. Αμαλίας 4 – 5ος όροφος)
Για 7 μόνο παραστάσεις: 10 (Παρ.) – 11 (Σαβ.) – 12 (Κυρ.) – 19 (Κυρ.) – 24 (Παρ.) – 25 (Σαβ.) και 26 (Κυρ.) Μαΐου
Ώρα παράστασης: 21:15
Τηλ.: 6979655359
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων λόγω περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -